«Локомотив» - «ХІТ» 4:3. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі головних тренерів харківського «Локомотива» та київського «ХІТа» - Євгена Ривкіна та Олега Лук’яненка.

Головний тренер «Локомотива» Євген Ривкін:

- Коментар до гри простий. Хлопці – молодці. Незважаючи на всі труднощі і складності, які переслідували нас по ходу, все, що не пов'язано з футболом, вони – молодці, вони боролися. Є футболісти, які реально підтверджують свій рівень, свій клас. Є футболісти, які ростуть. Тому, в цілому, хлопцям хочу подякувати. Думаю, футбол сьогодні був бойовий, і такі ігри, напевно, більше для вболівальників, ніж для тренерів, тому що у нас забирають більше сил та емоцій. З іншого боку, щоб заповнювалися стадіони, палаци спорту, такий футбол і має бути. Хлопцям – спасибі. Вітаю їх з сьогоднішньою перемогою.

- З чим пов'язано, що гра суперника з п'ятим польовим гравцем знову стала проблемою для вашої команди?
- Не вона стала проблемою, як такою. Тому що місцями наші внутрішні питання, я маю на увазі наявність травмованих футболістів, не дозволяли нам повністю реалізувати наші задуми. У цій грі, все одно суперник має плюс одного футболіста. І, на мій погляд, ключовий епізод, коли реально спробували нанести травму воротарю, і він на якусь частку секунди втратив концентрацію. Тому що при тій тактичній схемі, яку ми застосували під цю команду, вона була безпечною для наших воріт. Дуже велика роль відводиться воротареві, і, на жаль, після цього другого м'яча не все пішло так, як треба. Але раз виграний матч, значить, ми все зробили так, як треба.

- Коротке запитання – сезоном задоволені?
- Особисто я, так. Тому що ті складнощі, з якими довелося зіткнутися, позначили для мене певні завдання. В тому числі, і особисті. Перше – це було те, що треба було, незважаючи на всі перипетії, які відбуваються не тільки з нами, але і взагалі з усім клубом «Локомотив», треба було підтримати честь і марку цього клубу. Тому, вдячний хлопцям, які на початку сезону не пішли, змогли грати тут. Ми зуміли завоювати Кубок України і Суперкубок, думаю, що будь-хто би просто позаздрив цьому. Хотів би подякувати президенту нашому, Крилову Сергієві Вадимовичу, який у складний період теж витримав, не опустив рук. І, я думаю, що «Локомотив» це вже не просто клуб – це певний іміджевий проект. Знаю, як йому було важко, але спасибі йому.

Цей рік дав дорогу в футзал ряду дуже талановитих молодих футзалістів, які отримали можливість проявляти себе. Не буду називати їх по прізвищах. Хоча багато чую, що деякі клуби виховують талановитих молодих футболістів. Якщо уважно подивіться по заявці, то Лебідь, а він сьогодні лідер команди, так він набагато молодше лідерів тих команд, де начебто все роблять молоді футболісти.

Тому, в цілому, виконаною роботою я задоволений, але завжди треба бути чимось незадоволеним. Напевно, ряд травм не дозволив нам поборотися за більш високі місця. Втрата такого футболіста, як Дмитро Сорокін, вона реально позначилася на всій команді. Це – мотор, це людина, яка розганяє атаки. У Бондаря були труднощі, він тільки до кінця зміг піднятися. Трошки не вистачило ресурсу нам, але це об'єктивно. Для того, щоб боротися за високі місця, потрібен певний ресурс і запас.

- З якими думками дивіться у майбутній сезон?
- З думками про відпустку.

Головний тренер «ХІТа» Олег Лук'яненко:

- Потрібно оцінювати два тайми. Перший тайм, я вважаю, наша команда грала краще за «Локомотив». Тактично ми зіграли більш грамотно. Не використали свої моменти, які у нас були. Спрацьовує закон футболу: не забиваєш ти – заб'ють тобі. А у другому таймі йшла тактична гра «5-4». Не забили, в кінці помилилися – отримали. Це футбол, будемо рухатися далі.

- Сильне розчарування після поразки?
- Звичайно! Було завдання посісти третє місце, хлопці засмутилися. Але будемо далі йти вперед, не зупинятися на цьому.

- Що Ви взагалі можете сказати про серії плей-офф? «Регулярку» Ви виграли беззастережно, а в підсумку навіть залишилися без медалей. У чому причина?
- По-перше, хочу сказати, що у нас не вистачило людей. У нас пішла низка травм гравців дуже сильно. На когось навантаження випало більше, і тому трохи ми підсіли. В серії плей-офф виграє найсильніший, на даний момент «Локомотив» сильніший.

- Ваша думка, чи потрібні ці втішні серії плей-офф за бронзові медалі?
- Вони потрібні, але не марафон до трьох перемог з п'яти матчів. Зіграли з двох ігор «вдома – на виїзді», і цим визначили сильнішого. Це моя особиста думка.

За матеріалами сайту Sport.ua
Фото: Ігор Супкарьов

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!