ЛТК/ІнБев/НПУ – Титан-Зоря 3:4. Післямова + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеву прес-конференцію гравців та тренерів «ЛТК/ІнБев/НПУ» та «Титан-Зорі» після матчу 7 туру Екстра-ліги.

Валерій Туркін, головний тренер ФК «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ):

- Валеріє Валентиновичу, яке Ваше коротке резюме по грі?
- По-перше – хочу привітати команду суперників з перемогою. Єдине, що не подобається у цій грі – це, звичайно, рахунок. Радує гра команди. Вона прогресує від матчу до матчу. Вже був помітний прогрес у Хмельницькому, хоча ми і програли за шістнадцять секунд. Виходить, що ми, як погані учні, які вчаться на своїх помилках, які стосуються кількості моментів, котрі не можемо забити. «Титан-Зоря» - команда досвідчена. Там хлопці трохи старші, вони свої моменти використали. Виграє той, хто використовує чужі помилки.

- Скажіть, будь ласка, як планували розіграти п’ятого на останніх секундах, коли рахунок вже був 3:4?
- Ми хотіли зіграти за рахунок останнього точного удару. На жаль, ми не влучили у ворота. Треба віддати належне гравцем «Титан-Зорі». Вони, що називається, лягали кістьми, і цим не дозволили нам забити.

- Дзюбу акцентовано виводили на останній удар?
- Так, Дзюбу ми спеціально виводили на удар. У нас були награні комбінації під нього. Але не тільки під нього. У нас і Дзюба може забивати, і Бакум, і Цапов. Просто є певні комбінації під певних виконавців.

- Бакум вже у кількох іграх поспіль забиває. Чи можна сказати, що він нарешті знайшов свою гру?
- Я гадаю, не до кінця. Ще у пошуку. В атаці – молодець. Бажання, самовіддача є. Але трохи не тільки Бакуму, а й усій нашій команді не вистачає концентрації.

Віталій Дзюба, капітан ФК «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ):

- Віталіє, що вплинуло на такий результат – поразку від «Титан-Зорі», і чому не вдалося врятувати гру на останніх секундах?
- По-перше – хочу привітати команду суперників з перемогою. Вони молодці. Але хочу сказати стосовно нашої гри, що ми пропустили голи на початку матчу. Після рахунку 0:2 ми почали перебудовуватись. Трохи зібрались, у деяких моментах почали перегравати суперника, але суперникам вже було простіше – вони грали за рахунком. Так, команда у них гарна. Вітаю їх з перемогою.

- У грі «ЛТК/ІнБев/НПУ», чим гравці «Титан-Зорі» могли неодноразово скористатись. Чому така кількість помилок була?
- Я думаю, що ці помилки вже були за рахунку 0:2. Ми намагалися зіграти гостріше. Десь вже бігли, щоб забити м’яч, через що і виникали помилки. Не знаю, через що ще вони виникали.

- Що не вдалося зробити при розіграші п’ятого?
- Ми вийшли вп’ятьох за одинадцять секунд до кінця. Треба просто було довести справу до удару. Але пробили мимо воріт.

Віталій Соломка, головний тренер МФК «Титан-Зоря» (Покровське):

- Яке Ваше коротке резюме по грі, і за рахунок чого вдалося виграти у «ЛТК/ІнБев/НПУ»?
- За рахунок чого? Мабуть, за рахунок фарту. Нам дуже пощастило в забитих м’ячах. Але те, як ми грали в обороні – це жах. Я розумію настрій гравців «ЛТК/ІнБев/НПУ», тому що вони не заслужили на таку поразку. Це все, що я можу сказати. Не було такого, щоб довго розігрувати. У нас залишалось одинадцять секунд, і нам треба було забити.

- Останнім часом у Вашої команди спостерігався підйом, особливо після перемоги над «Локомотивом». Скажіть, будь ласка, те, що «Титан-Зоря» зараз знаходиться серед лідерів, стимулює Вас надалі перемагати?
- У нас і завдання стоїть – зайняти якомога вище місце за підсумками регулярного чемпіонату, і обов’язково – комплект нагород за підсумками плей-офф. Для нас зараз немає особливої різниці, з ким грати – з командою, яка знаходиться на п’ятому місці чи на першому. Головна задача – перемагати. Щось виходить, щось – ні. Ця команда ще молода. Можливо, десь не вистачає зіграності, але головне – не вистачає стабільності. Ви правильно сказали, що ми перемогли «Локомотив», але потім дві гри провалили – ми зобов’язані брати очки, бодай би нічию. Тому, стабільності як раз нам не вистачає. Треба працювати над цим.

- Ви довгий час грали з одним воротарем, тому що були проблеми з цим. Скажіть, будь ласка, зараз воротарська бригада знову сформована та боєздатна. Це додає впевненості Вам як тренеру, та гравцям – зокрема?
- По-перше – Юрій Васильченко тільки розпочав тренування, він ще не готовий на всі сто відсотків. Але те, що він працює же в основній групі, це радує. На Андрія Мельника випало серйозне навантаження. Звичайно, йому було важко, бо він розумів, що не має права підвести команду. Він по максимуму повинен був викладатися у кожній зустрічі. Тому, звичайно, зараз легше і йому, і команді. У нас є два рівноцінні голкіпери, і в будь-який момент вони зможуть один одного підстрахувати.  

Павло Пічкуров, капітан МФК «Титан-Зоря» (Покровське):

- Павле, що вдалося у грі проти «ЛТК/ІнБев/НПУ», і за рахунок чого була здобута ця перемога?
- Гра вийшла валідольною, таким самим був її кінець. Ми налаштовувались на бій, бо знаємо, що «ЛТК/ІнБев/НПУ» в домашніх стінах грає дуже сильно. Так і вийшло: для глядачів гра була дуже цікавою, а для гравців – валідольною. Перемогти вдалося, мабуть, за рахунок гри нашого воротаря і реалізації своїх моментів, тому що наші суперники теж створили багато моментів, але Мельник нас дуже виручив.

- У Вашої команди такі голи були: десь рикошет допоміг, десь, можливо, і автогол. Чи можна сказати, що десь, в принципі, фарт був на боці «Титан-Зорі»?
- Так, фортуна нам дійсно допомогла. У двох останніх матчах вона від нас відвернулась. Ви правильно помітили, що рикошети були на нашу користь.

- Що відчувала команда, коли на останніх секундах «ЛТК/ІнБев/НПУ» пішов грати з п’ятим польовим? За рахунок чого вдалося витримати цей натиск «телефоністів»?
- Максимальна концентрація дозволила нам відбитись у останні секунди. Ми взяли себе в руки та втримали перемогу.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!