ЛТК/ІнБев/НПУ – Ураган 1:2. Післямова

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі тренерів та гравців «ЛТК/ІнБев/НПУ» і «Урагану» - Валерія Туркіна, Богдана Паламарчука, Івана Скіцка та Віталія Бірова.

Валерій Туркін, головний тренер ФК «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ):

- Валеріє Валентиновичу, яке Ваше коротке резюме по грі?
- Вітаю команду суперників з перемогою. Вітаю нашого молодого воротаря з дебютом. До нього претензій немає. Все, що міг, він сьогодні зробив. Відповідальність за результат у першому таймі тиснула на нашу команду. Знову ж пропустивши два м’ячі, скинули так звані кайдани відповідальності та почали грати у більш прогресуючий футзал. Мали непогані моменти, але, повторюсь, футзал грається сорок хвилин, а не п’ятнадцять чи двадцять. Тому, коли ми будемо всі сорок хвилин грати так, як грали у другому таймі, то тоді до нас прийдуть перемоги.

- Чи можна сказати, що саме відповідальність за результат завадила реалізувати свої моменти протягом гри?
- Звісно. Всі розуміють, що боротьба йде за восьме місце. Тому, кожне очко, навіть нічия, були би для нас у цій грі позитивним результатом.

- Які плани у команди на новорічні канікули перед поновленням чемпіонату?
- Команда роз’їзжається у середу, і 3 січня збирається на тренування.

Богдан Паламарчук, воротар ФК «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ):

- Богдане, по-перше – вітаємо тебе з дебютом. По-друге – як ти можеш охарактеризувати свою гру та гру команди в матчі з «Ураганом»?
- Свою гру оцінюю позитивно. Спасибі, в першу чергу, команді, тренерові та Михайлові Соколовському, який мене підтримав і який, грубо кажучи, виховав мене у футзалі. Гру команди оцінюю позитивно. Трохи десь нам чогось не вистачало. Були і мої помилки. Але в цілому – позитивно.

- Скажи, якщо чесно, перед цією грою хвилювався?
- Хвилювання було страшенне, але, повторюсь, допомогли і тренери, і президенти, і Мишко Соколовський, і вся команда мене підтримала. Хлопці сказали: «Все буде добре, відіграй так, як ти можеш». В принципі, так і вийшло.

- Можна сказати, що твоє хвилювання відійшло після першого вдалого епізоду?
- Можна і так сказати. Я вже десь піймав кураж, і все склалося найкращим чином.

На твою думку, чого не вистачило команди, щоб здобути позитивний результат?
- Думаю, не вистачило фарту. Тому що були моменти, і цей красивий удар Макса Войтка – якби він залетів десь у Бірова проміж ніг, то рахунок був би 2:2, і це був би найкращий подарунок команді на Новий рік.  

Іван Скіцко, головний тренер НФК «Ураган» (Івано-Франківськ): 

- Іване Васильовичу, вітаємо Вас із перемогою – останньою у цьому році. Що можете сказати по грі?
- Перш за все, дякую за привітання. Що сказати по грі? Однозначно – ми задоволені цією перемогою. Нам дуже були потрібні ці три очки. Тільки один сумнів у мене закрадається. Ми – майстерна команда, досвідчена, і такі ігри треба доводити до логічного кінця. Знову ж таки – не хочу зараз називати цифру, скільки у нас було моментів, щоб забити третій гол. Треба було забивати третій гол, щоб усім було спокійно: і мені, і керівництву, і глядачам. І тоді би не довелося чекати такої інтриги на останніх секундах. Щодо результату, то хлопці виконали установку. Пропущений гол – це наше недопрацювання, ми трохи раніше викинулись. Можливо, це – психологія. Тисне результат, і ми собі проблеми зробили. Супернику теж хочу подякувати. Молодці хлопці. Билися, терпіли, при тому, що у них були проблеми у складі. Якщо взяти молодого воротаря, то нормально, спокійно відіграв хлопчина. Я його привітав з хорошою грою. Підемо зараз на свята з хорошим настроєм. Трохи поправили турнірну таблицю. Але ми зробили тільки частину справи. Трохи порадіємо, а потім будемо готуватися до наступної гри, бо нам зараз кожний матч – на вагу золота. Зараз втрачати очки ми не маємо права, бо кожна команда може бути як друга, так і сьома. Вже і «Сокіл» підкрадається. Тому, концентрація має бути до останньої гри.

- Так сталося, що у цій грі не зміг відзначитись у воротах «ЛТК/ІнБев/НПУ» один зі «злих геніїв» цієї команди – Михайло Зварич. Чому не пішла гра у Михайла?
- Дійсно, він скільки моментів мав, що міг сам вирішити долю матчу. Признаюсь, у нього було пошкодження. Напередодні гри він не тренувався, ми його берегли. Але Мишко – молодець, зібрався і видав непоганий матч. Одна слабкість була у нього в цій грі – це нереалізовані моменти. Я у нього вірю надалі. Він старається виконувати установку. З психологією йому ще треба працювати. Але знову ж таки – ми йдемо та працюємо для того, щоб команда психологічно витримувала кінцівку, як у цій грі.

- Скажіть, будь ласка, Ви по ходу зустрічі зробили зміну у стартовій четвірці – поміняли Микитюка на Лясковського. Це пов’язано з тим, що, вочевидь, Микитюк не увійшов у гру?
- Однозначно. Десь він втратив ту концентрацію. Десь – неточна передача, десь – проспав введення м’яча. І я відчув, що Микитюк не готовий. Лясковський вже майже був в обоймі, під основним складом. Але зараз він виправдав сподівання, забив вирішальний гол і зіграв на досить високому рівні. Зараз вже має шанси. Знову ж таки – від його роботи буде залежати те, чи буде він у складі.

- З чим пов’язана така висока кількість браку, особливо у першому таймі?
- Я би не сказав, що у нас був брак. Якщо взяти зміст гри, то сподобався контроль м’яча, не було грубих помилок. Специфіка залу все одно не дозволяє грати у той футзал, у який ми любимо, бо він не є стандартним – 37х18, а ми звикли грати у стандартних залах 40х20. Але знову ж таки – щоб сказати про брак, я думаю, що під час гри була його невелика кількість. Але треба віддати належне команді-супернику, яка змушувала нас помилятись.   

Віталій Біров, воротар НФК «Ураган» (Івано-Франківськ): 

- Віталіє, з перемогою, і що ти можеш сказати по грі?
- Дякую. По грі – ми виграли її закономірно, створили набагато більше моментів. Хлопці – молодці, що реалізували. Шкода, що не все. Могли виграти і з більшим рахунком. Хочу від імені хлопців привітати всіх з Новим роком та Різдвом Христовим і з перемогою у цій грі. Для нас було дуже важливо перемогти, щоб закінчити рік на мажорній ноті.

- Ти видав достатньо спокійну гру, в твоїх діях відчувалася впевненість. Чи можна сказати, що це вже – досвід, який ти набув за три роки виступів у Екстра-лізі?
- Досвід у мене не такий і великий. Але я стараюсь на кожну гру виходити і не переживати, без паніки, щоб спокійно зіграти.

- Який, на твою думку, був переламний момент у поєдинку проти «ЛТК/ІнБев/НПУ»?
- Коли ми забили другий гол. Ми тоді відчули більшу впевненість. Хотіли забити ще і третій гол, щоб взагалі було набагато легше. Все-таки, переламний момент – це другий гол, тому що після цього з «ЛТК/ІнБев/НПУ» стало важче грати психологічно і фізично.  

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!