Максим Павленко: «Сподіваюсь, що потреби виходити на майданчик не буде» + ВІДЕО + ФОТО

У четвер, 16 лютого, в офісі НФК "Ураган" відбулася прес-конференція, на котрій керівництво клубу офіційно представило нового тренера - 41-річного Максима Павленка, який розпочинав цей сезон в якості гравця, а відтепер він перебуватиме у новому амплуа...

Олег Ковальський, виконавчий директор НФК "Ураган":

- Іван Скіцко подав у відставку, як на мене, таке його рішення є чесним, настільки воно є об’єктивним, чи не об’єктивним, обговорювати зараз не на часі. Іван Васильович - сильний духом тренер, і мотивований своєю роботою, і, якщо він прийняв рішення, то це сміливо, правильно і чесно.

Чому так сталося? Думаю, скоро Іван Скіцко сам розповість про це детально. Президентом клубу відставка була прийнята, тож постало питання призначення нового тренера. Були обговорені варіанти і до кінця сезону зупинилися саме на кандидатурі Максима Павленка. Після 20 лютого будуть сформовані і розставлені акценти для головного тренера.

Щодо завдань для команди, то вони залишаються незмінними. Найперше, потрапити у першу четвірку за підсумками регулярного чемпіонату. По-друге, комплект нагород, про що озвучувалося ще на початку сезону, але, звичайно, підсвідомо націлюємося на медалі найвищого ґатунку. Ці завдання ніхто не відміняв, вони є послідовними, і для досягнення головної цілі треба виконати проміжні. 

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":

- В "Урагані" ви продовжуєте кар’єру як граючий тренер?
- Це обговорювалося з керівництвом, і головна умова, що я буду виконувати обов’язки тренера. Треба зосередитися на одній роботі, щоб в подальшому виконувати завдання, які перед нами ставляться. Сподіваюсь, що потреби виходити на спортивний майданчик не буде.

Коли я прийшов в клуб, то мав на меті допомогти команді в якості гравця, здобути трофеї, повернути вболівальників на трибуни, покращити якість гри. Зараз є час, щоб зробити це, але в ролі тренера. Будемо працювати! 

- Як Вам нове амплуа?
- Мені дуже імпонує ставлення керівництва НФК "Ураган" до справи, до працівників, футболістів. І я усвідомлюю ті завдання, які стоять перед нами, тому таке рішення було для мене неочікуваним. Минулого сезону в "Енергії" поєднання функцій гравця та тренера було більш вимушеною мірою, адже бракувало футболістів, але цей експеримент вдався.

Випробовувати долю цього року я не захотів, тому прийняв остаточне рішення завершити ігрову кар'єру. Це дуже відповідально, і я зі свого боку докладу всіх зусиль, щоб виправдати надії і перелаштуватись виключно на роботу з командою з тренерської лавки. 

- Чи будете сумувати за ігровою практикою?
- В "Урагані" є команда ветеранів, якщо я пройду відбір, то зможу підтримувати свою форму. Прийшов час давати дорогу молодим, відкривати нові імена.

- Як тепер зміниться ваша комунікація з гравцями команди?
- Якщо раніше це були поради, як старшого товариша для двох-трьох гравців, з яким грав пліч-о-пліч, то на сьогоднішній день це є обов’язкові для виконання вимоги для всіх.

- Команда під вашим керівництвом готується до найближчого виїзного матчу з "Юні-Ламаном". Які враження за кілька днів?
- Найперше, хочу подякувати Івану Скіцку за його ставлення до мене, як до гравця, і до тих футболістів, які завдяки його праці змогли перейти з юнацького футзалу до рівня Екстра-ліги в складі основної команди. Зараз в "Урагані" дуже багато "збірників" - як у національну, так і молодіжну команди - і це теж результат роботи Скіцка. Я бажаю Івану Васильовичу тільки успіхів в його подальшій роботі, нехай в нього все виходить. 

Зрозуміло, що пройшло тільки три дні, і ми не будемо щось кардинально змінювати. Думаємо вже про майбутні матчі плей-офф, і готуємось до них через ігри регулярного чемпіонату. Крім воротарів, маємо 12 гравців, кожен буде залучатися, і буду дивитися на них вже з іншого боку - на кого можна покластися у відповідальних поєдинках, на кого ні. Вірю, що всі 12 футзалістів - і молодих, і досвідчених - покажуть свій клас, що вони гідні представляти "Ураган" і свою професійну придатність.

- Чи видозміниться гра "Урагану"?
- Кардинально щось змінити за такий короткий термін часу не вдасться, тож будемо працювати в тому ж режимі. Якихось нових тактичних схем не буде, але можу сказати, що після поразки у Львові бачу, що гравці багато чого усвідомили. 1:7 - це рахунок, який не може бути в такій команді, як "Ураган". Думаю, гравці десь знизили до себе вимоги, десь хтось подумав, що він вже незамінний в клубі. У нас так не буде! Хто найкраще покаже себе на тренуваннях, в побуті, в дисципліні, той і виходитиме на майданчик і відстоюватиме честь клубу. 

- Після поразки від "Енергії" команда готова в плані психології?
- Багато гравців мають досвід виступів в Екстра-лізі, деякі гравці є чемпіонами України, а гру, яку продемонстрували у Львові - це гра студентської команди. Коли більшість футболістів не грають на своєму рівні, то проблема комплексна. Але я бачу, що хлопці це усвідомили, вони хочуть перемогти, щоб якомога швидше забути ту поразку, і в майбутньому не припускатися таких помилок.

- Як зараз оцінюєте рівень "Урагану"?
- У нас є гравці, які мають і вік, і досвід виступів, майстерність. Для них "Ураган" - це майже життя. Що стосується молодих гравців, то вони хочуть вигравати і зростати, здобувати трофеї саме в "Урагані". Сподіваюсь, що нам вдасться поєднати молодість і досвід.

- Як щодо тренерського штабу? Чи будуть зміни?
- За ці три дні, що я працюю на цій посаді, скажу, що мені легко працюється з асистентами. Звісно, у них є час на роздуми до понеділка, але я б хотів, що всі вони залишилися в клубі, і ми разом працювали та йшли до нових перемог.

- У своїй ігровій кар’єрі ви грали під керівництвом трьох заслужених тренерів України. Хто залишив найбільший відбиток чи все-таки маєте своє бачення і підхід?
- Насамперед, це Станіслав Гончаренко, якого я вважаю провідним спеціалістом у футзалі. Він - максималіст по житті, і постійно закладав це своїм гравцям, не дивно, що всі 13 сезонів ми були з медалями. Я вважаю, що ця людина зробила багато для мене, як для футболіста, і як для тренера. Те ж саме, Геннадій Лисенчук - видатний психолог, який зможе налаштувати команду так, що ніхто не зрозуміє, де на полі бразильці, а де українці... Зрозуміло, від кожного тренера відкладав щось для себе, але маю і власні погляди.

- Який рецепт вашого спортивного довголіття?
- Стараюсь тримати форму і доводжу це до гравців. Немає важливих чи не важливих тренувань. Кожен день, кожен час проведений в залі є дуже важливий. Треба працювати і не давати собі жодних поступок, бути максимально налаштованим і завжди тримати мотивацію.

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!