Максим Павленко та Ігор Корсун поділились очікуваннями від майбутнього "енергетичного" дербі з "Енергією" + ФОТО + ВІДЕО

Найближчої суботи, 14 жовтня, "Ураган" чекає в гості принципового суперника – львівську "Енергію". Як пройшла підготовка до "енергетичного дербі" та які очікування від матчу 5-го туру Екстра-ліги розповів головний тренер франківців Максим Павленко і гравець команди Ігор Корсун.

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":

- Ми нарешті здобули перемогу в Одесі, тому настрій у команди хороший, трішки стало легше у психологічному плані. Тим не менше, попереду ще багато роботи та викликів. Найближчий іспит, який нас чекає, – це гра проти "Енергії". Незважаючи на склади обох команд, статусу матчів, поєдинки між нами завжди проходять з підвищеним інтересом. Це наше галицьке дербі, до котрого ми підходимо з повною серйозністю. Очікуємо на супротив зі сторони своїх опонентів, що це буде гра характерів, гра помилок – хто менше помилиться, той матиме перевагу. Вірю, що за цей тиждень, що ми провели перед суботнім матчем, гравці зробили правильні висновки. Аналізуючи команду суперника, ми бачили їхні слабкі сторони, якими треба максимально скористатися, в той же час треба використати наші сильні сторони, щоб здобути перемогу. 

- У складі "Енергії" ви забили найбільше голів "Урагану", чи можете пригадати якісь кращі матчі в історії "енергетичних" протистоянь?
- Найбільш потужні були дербі в матчах плей-офф сезону 2010/11 років, коли "Ураган" здобув чемпіонство. То був матч потужних гравців, тоді було багато легіонерів, тому за напругою, якістю, найбільше запам’ятався фінал. Між "Ураганом" та "Енергією" завжди з першої і до останньої хвилини йде справжня чоловіча боротьба – боротьба не програти кожен мікроепізод, боротьба за перевагу у рахунку.

- Це буде протистояння не лише команд, а ще й тренерів?
- У мене з Валерієм Легчановим абсолютно нормальні відносили, адже багато років ми провели разом в одній команді. На разі ми очолюємо різні колективи, які ставлять перед собою максимальні завдання. Вже гравці на полі мають реалізувати задачі тренера, маю надію, що ми будемо переконливіші. 

- Яка наразі кадрова ситуація в "Урагані"?
- Повертається Юліан Горбатий після дискваліфікації, тому зростає варіативність в четвірках. Думаю, в суботу зможемо все продемонструвати. Щодо Шотурми, то за прогнозами лікарів він на останньому тижні відновлення, тож очікуємо, що в загальній групі він буде надолужувати те, що пропустив.

- Який психологічний клімат в команді? Перемога додала впевненості?
- У нас не було завдання стати чемпіонами вересня, є завдання пройти перший раунд плей-офф, щоб далі можна було б говорити про медалі. Безумовно, в кожної команди є спади, і періоди, коли команда демонструє яскраву видовищну гру. Я вірю, що кращі матчі "Урагану" - попереду. Триває регулярний чемпіонат, в якому треба до автоматизму доводити напрацьоване на тренуваннях. Маю надію, що з кожною грою зростатиме впевненість, а здобуватиметься вона якраз перемогами.  

- З тактикою на гру визначилися?
- "Ураган" грає вдома, для своїх вболівальників, тому відсиджуватися в захисті ми не збираємося, а володіти перевагою можна тільки за рахунок активних дій. 

Ігор Корсун, гравець "Урагану":

- Назва матчу "Ураган" - "Енергія" вже сама за себе все говорить! Це - західноукраїнське дербі, це завжди - матч туру, до якого прикута увага вболівальників. "Енергія" - сильний суперник, який останні роки завжди в числі призерів вітчизняного футзалу, тому налаштовуємося на хорошу гру. Настрій у всіх виключно бойовий.

Хочу подякувати нашим вболівальникам за підтримку, можливо, не завжди ми виправдовували їх очікування, але хочу, щоб вони і надалі вірили в нас, а ми в свою чергу робитимемо все, щоб показувати хорошу гру.

 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)   

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!