Офіційно: "Ураган" уклав контракти з трьома новачками та трьома старожилами + ФОТО + ВІДЕО

У вівторок, 11 липня, у клубному офісі НФК "Ураган" відбулося офіційне підписання контрактів. Івано-франківськимй клуб ще на рік продовжив угоди з трьома "старожилами" - Романом Кіндратівим, Андрієм Сімкою та Петрою Шотурмою, а також представив новобранців – 22-річного Олександра Гірку та 19-річного Дениса Зеленкевича, які минулого сезону грали в "Юні-Ламані" і "ЛТК/ІнБев/НПУ" відповідно. Також після дворічної перерви повернувся до Івано-Франківська 29-річний голкіпер Роман Колток, який провів в "Урагані" чотири сезони поспіль (2011-15 р. р.). Контракти з трьома новобранцями розраховані на два роки. 

"Літнє міжсезоння пройшло за планом, ми пропрацювали певну кількість гравців, які нас цікавили, провели перемовини – з кимось вдалося домовитися, з кимось – ні. На сьогоднішній день маємо поповнення серед футболістів, котрих обрав головний тренер. Тож, з упевненістю крокуємо у новий сезон!", - зауважив виконавчий директор НФК "Ураган" Олег Ковальський.

Керівництво клубу відразу підтверджує і незмінність стратегії для основної команди. "Цілі, як завжди, високі та максимальні. Впевнений, що з тим підходом, який є у нашого головного тренера, і в плані дисципліни і тренування, ці завдання повинні бути досягнені", - розповів віце-президент "Урагану" Василь Костюк

Нагадаємо, що у сезоні 2017/18 р. р. "Ураган" продовжить роботу під керівництвом Максима Павленка, котрий працюватиме у тандемі із Тарасом Панчуком і тренером воротарів Владиславом Корнєєвим.

"Радий, що в команді вдалося залишити людей, які вигравали разом з клубом трофеї, здобували медалі. Сподіваюсь, що вони передадуть досвід молодим гравцям, зокрема й тим, які тепер поповнили нашу команду. Я вірю, що ці люди стануть підсиленням в команді, де буде серйозна конкуренція за місце у складі", - прокоментував підсилення головний наставник Максим Павленко. 

Роман Кіндратів - багаторічний капітан команди, найкращий гвардієць в історії клубу. Досвідчений футзаліст, якому у вересні виповниться 39 років, є рекордсменом за кількістю зіграних ігор - 403 матчі в "ураганівській" футболці. На його рахунку 62 голи, причому забивав Кіндратів у кожному з 14-и сезонів, проведених в Івано-Франківську. 

Андрій Сімка - ще один старожил "драконів", який у списку кращих гвардійців та бомбардирів клубу впевнено посідає другі місця. Починаючи з 2002-го року, незмінний сьомий номер прикарпатців загалом зіграв 346 матчів, у яких забив 153 голи. Провівши сезон 2015/16 в Білорусі, минулого літа 33-річний гравець повернувся до рідного міста. Для Сімки і Кіндратіва новий сезон 2017/18 р. р. стане ювілейним - 15-им у складі "Урагану"! 

Петро Шотурма - перший вихованець клубної ДЮСШ, який у 16-річному віці дебютував в основній команді "Урагану". За шість сезонів виграв весь комплект нагород чемпіонату країни, став володарем Суперкубку України, грав у Елітному раунді Кубку УЄФА. Далі Шотурма виступав у російській Суперлізі за московський "КПРФ", після чого у сезоні 2015/16 нарешті завоював національний кубок і виборов "срібло" у складі харківського "Локомотива".

25-річний футзаліст відомий своїми виступами за молодіжну та національну збірні України. У складі "синьо-жовтих" Шотурма був учасником фінальних частин чемпіонату світу 2012 і 2016 років, чемпіонату Європи 2014, чемпіонату світу серед студентів 2014. У березні цього року допоміг нашій збірній здобути пряму путівку на Євро-2018. 

Роман Колток добре відомий івано-франківським вболівальникам. Розпочинав свою професіональну футзальну кар'єру у львівському "ТВД", а після закриття клубу влітку 2011 року перейшов до "Урагану". За чотири сезони у футболці "драконів" Колток відіграв 62 поєдинки (8 - на "нуль"), в яких пропустив 114 м'ячів, а також забив 4 голи і парирував 10 (!) шестиметрових.

Часто його порятунки воріт потрапляли до ТОП-5 кращих сейвів чемпіонату, а сам голкіпер не раз входив до символічних збірних і ставав MVP ігрових турів. Два останні сезони Роман Колток провів в аматорському футзалі, а в березні у складі команди "Надія" (Хорів) став чемпіоном Аматорської футзальної ліги України 2016/2017 років. 

Олександр Гірка розпочав свою професіональну кар'єру в першоліговому донецько-одеському "Делівері" у сезоні 2015/16 (23 матчі, 10 голів), а минулого сезону у складі команди "Юні-Ламан" з Чорноморська дебютував у Екстра-лізі. 22-річний футзаліст зіграв у всіх 18 матчах "моряків", де відзначився 3 рази, а також провів 4 матчі у Кубку України. 

Денис Зеленкевич - вихованець конотопської футбольної ДЮСШ, але у ранньому віці опинився в луганській "ЛТК". На професіональному рівні Денис дебютував ще у 16-річному віці, коли провів кубкову гру за другу команду "телефоністів" проти донецького "Буран-Ресурса". Саме в цьому матчі він також забив свій перший гол у кар'єрі, після того поступово почав підключатись до матчів основної команди. За останні три сезони мав постійну ігрову практику у "ЛТК/ІнБев/НПУ" (45 матчів, 4 голи). Через місяць кандидату в молодіжну збірну України виповниться 20 років. 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган". (Івано-Франківськ)
Фото: Олекса Бутчак

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!