Олександр Орлов: «У нас склався фундамент колективу, тому продовжимо награвати боєздатну команду»

Президент МФК «Епіцентр К Авангард» в інтерв'ю сайту «Футзал Одеси» підвів підсумки виступу команди в чемпіонаті.

– Сезон можна поділити на дві частини. Перша – це формування команди і відповідні зміни у тренувальному процесі, пов'язані з нашим підвищенням у класі. Друга частина – побудова самої команди з конкретними цілями і завданнями.  Вцілому виступ в сезоні можна занести в актив: є тенденція зростання окремих гравців, а головне – склався фундамент колективу, від якого можна відштовхуватися і продовжувати награвати боєздатну команду.

Олександре Валерійовичу, назвете головні причини того, чому не вдалося потрапити до плей-офф?

– Є декілька причин, але у першу чергу, нам не вистачило перемоги над «Титаном» у домашньому матчі – тоді б ми зняли усі питання. Також були ще, як мінімум, 3-4 зустрічі, де нам не вистачило упевненості, яку ми здобули тільки до закінчення сезону. Є момент, який також хочу зачепити. У першу чергу це становлення нашої команди і правильне виховання наших футзалістів, в яких за цей сезон була можливість відчути все на собі і вийти з ситуації з високо піднятою головою. Підтвердження – поєдинок з «Титаном», який завершився з рахунком 6:6. А уявіть, якби ми перемогли 7:6? Що б казали люди, які самі розводять бруд навколо футзалу і своїми висловлюваннями можуть завести у певне неправильне розуміння нормальних людей, які душу вкладають в цей вид спорту? Тому з цієї нічиєї, яка була зафіксована в Одесі можна винести позитивний момент: тепер усі знають, що у нас у «підкилимові» ігри не грали і не думають грати.

Чи згодні, що ключовий матч все ж було програно в Івано-Франківську?

– Ключовими стали три матчі. Рівне, Івано-Франківськ, Одеса. У кожному ми могли вирішити завдання потрапляння до плей-офф, і ми цього хотіли, повірте. Але э маленьке «але». Я думаю, тим і цікавий футзал, що до останнього туру ми змогли змусити нервувати багатьох, чого вже не було протягом останніх трьох років.

Чому у виїзних зустрічах «Епіцентру» вдалося узяти лише одне очко?

– Щоб грати упевнено на виїзді спершу треба впевнено грати вдома. Через це на майданчиках суперників ми і взяли всього одне очко, але і воно було здобуте після того, як ми почали перемагати будинки.

 Незважаючи на перший сезон в еліті, «Епіцентр» обіграв чемпіонів і віце-чемпіонів: «Продексім» та «Енергію». За рахунок характеру і яких ще компонентів вдалося досягнути цього?

 – Перемоги над грандами: «Енергією», «Ураганом» і чемпіоном України – «Продексімом» підтверджують правильний напрямок щодо побудови команди. Характер, правильна тактика на гру, реалізація своїх моментів, вдала робота воротарів, тобто згуртовані дії всього колективу.

– Виділіть найгірший та найкращий матчі команди?

– Найгіршими б я назвав перший матч в Екстра-лізі з «Соколом», а також поєдинок у Херсоні. Ці поразки виявилися для нас найхворобливішими. Вдалих матчів було багато, але відзначу перемоги над «Продексімом» та «Енергією», про які ми вже згадували.

– Хто серед гравців команди розчарував найбільше?

– Найбільше розчарували брати Радченки, яких не вистачило ні фізично, ні морально, щоб додати. Вони так і сказали, що терпіти більше не можуть.

А кого з гравців команди можна вважати таким, що найбільш прогресує?

– Прогресують у нас, в основному, молоді виконавці. Приємно дивитися на багатьох з них, розуміючи, як вони виросли за один сезон. Називати конкретні прізвища не буду, оскільки спершу треба виконувати завдання, які ставить керівництво. Але повірте, – ці люди заявлять про себе у наступному сезоні.

Кадрові зміни: хто вже точно піде з «Епіцентра», кого хотіли б запросити?

– Втрат у нас всього одна-дві, і те – вони не істотні. А ось підсилення чекаємо і сподіваємося, що за цей час, доки триватиме пауза, ми зможемо доукомплектовуватися, щоб у нас була здорова конкуренція.

Надалі склад «Епіцентра» формуватиметься за тим самим принципом, що футболісти повинні працювати і в гіпермаркеті?

– Так, у нас є вимога: кожен футболіст - це, у першу чергу, співробітник компанії «Епіцентр», в якій з нього вимагають працювати так само як і на інших роботах. Окрім того, з нього вимагають віддаватися і у тренувальному процесі, а щодо матчів я взагалі мовчу. Втім, ми намагаємося йти на поступки для формування оптимальних графіків поєднання, тому особливих труднощів не виникає. Ми і далі робитимемо акцент на своїх виконавців - для цього у нас все є. Ми намагаємося організувати все так як це повинно бути у нормальній команді.

– В Одесі три команди, що беруть участь у трьох різних лігах чемпіонату України. Як побудовані стосунки в ієрархії «Епіцентр К Авангард» – «МКВ» – «Епіцентр К Таїрова», і чи бачите підсилення у цих командах?

– У кожної команди свої завдання. Будь-яке потенційне підсилення, якщо у нас хтось захоче грати, ми обов'язково розглянемо.

Чи відчули зацікавленість уболівальників, яка збільшилася, до «Епіцентра К Авангард» після того як команда провела сезон в Екстра-лізі?

– Уболівальники не лише виявляють зацікавленість щодо матчів нашої команди і Екстра-ліги загалом. Останній матч з «Титаном» підтвердив, що вони щиро люблять футзал, і у скрутну хвилину завжди підтримають.

– Найближчі плани команди?

– Тренуватимемося, спробуємо зіграти у Кубку міста. Також плануємо виїхати на товариські ігри і прийняти у себе кілька турнірів.

Джерело: «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!