Перед сезоном. Ураган (Івано-Франківськ)

Рубрика «Перед сезоном» продовжує знайомити футзальних вболівальників з планами команд Екстра-ліги на новий сезон, який незабаром розпочнеться. Цього разу в полі зору прес-служби Асоціації футзалу України опинились головний тренер івано-франківського «Урагану» Іван Скіцко та президент команди Олександр Бубен.

Іван Скіцко, головний тренер НФК «Ураган» (Івано-Франківськ).

- Іване Васильовичу, сезон вже от-от розпочнеться. Перед «Ураганом» вже поставлені конкретні задачі?
- Так, поставлені. У регулярній першості поставлена задача зайняти місце не нижче четвертого. За підсумками плей-офф - один з трьох комплектів нагород. Звичайно, було би добре, якби ми змогли завоювати «золото». Також стоїть задача перемогти у Кубку України.

- Скажіть, будь ласка, зараз у Вашій команді багато гравців 1997 року народження. Чи можна вже зараз говорити про те, що «Ураган-97» - це поки що найуспішніший випуск клубної Академії?
- Я поки що не хочу наврочити, але дуже хочу, щоб цей випуск дійсно став одним з найуспішніших. До цього Академія «Урагану» випускала одного-двох гравців у кожній віковій категорії, а тут - ціла плеяда молодих футзалістів. Так, я хочу, щоб це покоління було успішним, але вже - на дорослому рівні.

- Але ж їх могло бути зараз у основному складі трохи більше, чи не так?
- Так, але хтось поїхав у Польщу, хтось вирішив спробувати свої сили у Першій лізі та пограти за «Епіцентр К10».

- Чи є перспектива, що ті вихованці «Урагану-97», які пішли грати за «Епіцентр К10», незабаром зможуть повернутися до основної команди «Урагану»?
- Так. Дуже велика перспектива повернутись в «Ураган» є у Романа Горбатого. Він видав непоганий сезон у Першій лізі. Шкода, що він минулого літа не підписав з нами контракт. Але Роман - дуже талановитий хлопець, і він обов'язково додасть. І тоді, можливо, він повернеться в "Ураган" ще більш якісним гравцем. Щодо Назара Кузика, то у нього перспективи повернення в «Ураган» трохи менші.

- Які перспективи щодо можливого виступу молодіжної команди «Урагану» в Другій лізі?
- Наша молодіжна команда гратиме у Другій лізі, і ми будемо слідкувати там за нашими вихованцями. Як я вже минулого разу казав, у нашій молодіжній команді є один гравець, за яким ми спостерігаємо. Поки що не буду казати його прізвище. Але у той час я вважаю, що змагання у Другій лізі будуть чудовим шансом для всіх наших молодих гравців, які хочуть потрапити до основного складу, зарекомендувати себе.

- В «Урагані» зараз, на жаль, не зовсім хороша ситуація з віковою категорією U-19, яка у Другій лізі вважатиметься «титульною». Як будете виходити з такої ситуації?
- За молодіжний склад «Урагану» гратимуть футзалісти одразу кількох вікових категорій.

Олександр Бубен, президент НФК «Ураган» (Івано-Франківськ).

- Олександре Олександровичу, чи визначилися вже плани «Урагану» на сезон?
- Так. Будемо боротися за нагороди. «Золото» - ідеально, «срібло» - добре, «бронза» - задовільно, інше - незадовільно, коригуючі дії. По Кубку України - перемога! Склад такий, що може приймати цей виклик гідно.

- У минулих двох сезонах «Ураган» був здебільшого «виїзною» командою, тому що багато очок брав на виїзді. Чи може «Ураган» у своєму нинішньому складі повернути собі реноме «домашньої» команди?
- При таких задачах потрібно вигравати на виїзді та вдома. Сподіваємось відновити зацікавленість вболівальників, яку ми втратили за останніх два сезони. Минулі сезони давали багато можливостей експериментувати головному тренеру, тому така нестабільність. Сьогодні маємо збалансований склад: досвід + сила + молодість. 

- Чи можна дізнатись про плани «Урагану» стосовно Другої ліги?
- Друга ліга та першість області – це ті турніри, у яких ми плануємо грати нашою молодіжною командою. Головне -  адаптувати молодих гравців до дорослого
футзалу, добавити психологічної стійкості, впровадити стиль гри «Урагану», продовжувати індивідуальне зростання кожного з гравців, дати все необхідне для мінімальної адаптації молодих вихованців до гри в першій команді. Хоча і результат буде в пріоритеті, але якщо буде прогрес по вище перерахованим завданням.

- Відомо, що вікова категорія для молодіжних команд клубів Екстра-ліги - це U-19, але в «Урагані», наскільки мені відомо, мало гравців відповідної категорії. Іван Скіцко сказав, що у другій команді гратимуть хлопці з різних вікових категорій. Що Ви можете сказати з цього приводу?
- Так, воно є правда. У нас не має достатньо гравців 19-18 років, частково вони долучені до виступу за першу команду. Тому, ми будемо награвати наших вихованців з категорій U-15 та U-16, тим більше, що цим дітям, можливо, випаде нагода представляти Україну на Олімпіаді.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!