ПІСЛЯМОВА-3. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів Фіналу Восьми Кубка ліги та дев'ятого туру Екстра-ліги сезону 2018/2019 р. р.

Кліп № 1:

Фінал Восьми Кубка ліги

«Енергія» (Львів) «Кардинал-Рівне» (Рівне)
2 тайм, 26 хв.:

Гравець № 22 у білій формі, намагаючись наздогнати м’яч, спрямований його партнером на протилежну половину майданчику у напрямку воріт суперника, добре бачив і міг оцінити, що воротар команди суперника, швидше (першим) буде «на м’ячі» і зіграє у м’яч руками у власному штрафному майданчику.

Проте, гравець № 22 (у білій формі), продовжив свій динамічний випад  ногою до м’яча, чим здійснив у нерозважливий спосіб удар ногою воротаря команди суперника, який у межах власного штрафного майданчика заволодів м’ячем руками.

Другий арбітр, який займав вдалу позицію, відразу зафіксував порушення і призначив штрафний удар, але перед тим як підбігти до травмованого воротаря, слід було у відповідності до Правил гри та методичних рекомендацій застосувати до порушника (№ 22 у білій формі) дисциплінарну санкцію у вигляді попередження за неспортивну поведінку, яке виніс арбітр матчу.

Непоганий приклад роботи команди арбітрів, у цьому випадку арбітр справедливо виніс попередження порушнику, однак, слід акцентувати увагу усіх арбітрів до подібних дій, в яких необхідно діяти більш рішуче та застосовувати відповідні дисциплінарні санкції до порушників, які повністю нехтують безпекою опонента (суперника).

Кліп № 2:

2 тайм, 26 хв.:

Гравець у червоній футболці, що виконував функції «воротаря-п’ятого» команди у білій формі, під час підготовки до виконання нею штрафного удару намагався зайняти вигідну позицію у штрафному майданчику суперника… Проте, до введення м’яча у гру, воротар команди суперника (у чорній  футболці), завадив йому це зробити, затримавши його рукою і заваливши на паркет.

Другий арбітр, який займав відповідну і рекомендовану позицію, дотримуючись методичних рекомендацій щодо якомога швидшого втручання і рішучого ведення боротьби з порушеннями, пов’язаними із затримками, особливо у штрафному майданчику під час виконання ударів з бокової лінії, кутових, штрафних чи вільних ударів – миттєво зафіксував неправомірні дії руками і, зважаючи на манеру порушення та той факт, що воно відбувається за хвилину до завершення матчу і усні зауваження вже не матимуть жодного змісту. Також враховуючи неодноразові усні застереження під час попередніх «стандартів» – арбітр цілком правомірно виніс порушнику попередження за неспортивну поведінку

Кліп № 3:

Екстра-ліги. 9-й тур

«ХІТ» (Київ) «Кардинал-Рівне» (Рівне)
тайм, 1 хв.:

Гравець № 90 у блакитній формі, рукою затримав гравця № 8 у салатовій формі, який на високій швидкості рухався до воріт суперника і на момент порушення не мав контролю над м’ячем, який після сильної довгої передачі опускався з високої траекторії у напрямку до воротаря суперників.

Подібні дії захисника № 90 (у блакитній формі) є порушенням Правила 12 та караються штрафним ударом. Затримка суперника у тактичних цілях є проявом неспортивної поведінки (зрив перспективної атаки), тому, керуючись відповідними методичними рекомендаціями, рішення арбітра застосувати до порушника дисциплінарну санкцію у вигляді попередження (ЖК) є цілком прийнятним.

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!