ПІСЛЯМОВА-6. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів дванадцятого туру Екстра-ліги сезону 2018/2019 р. р.

Кліп № 1:

«Епіцентр К-Авангард» (Одеса) «АРПИ Запоріжжя» (Запорізька обл.)
тайм, 6-16 хв.:

Після довгої передачі воротаря команди «чорних» м’ячем намагалися заволодіти його партнер № 12 та гравець № 77 у білій формі. Внаслідок їхнього єдиноборства м’яч відскочив у бік до гравця № 77 у чорній формі, який розташовувався поблизу штрафного майданчика суперників, спиною до їхніх воріт.

Намагаючись розвернутися та усвідомлюючи, що йому намагатиметься завадити захисник № 77 команди «білих» (в пасиві яких на той момент вже було п’ять накопичених фолів), гравець № 77 «чорних», значно підсилив наслідки контакту з суперником та ініціював падіння з метою введення в оману арбітрів…

Арбітр матчу, який на 6 хвилині вже робив усне зауваження цьому ж гравцеві за подібні діяння, швидко та впевнено оцінив дії нападника і зафіксував симуляцію (з боку № 77 «чорних»), призначивши вільний удар із застосуванням дисциплінарної санкції – попередження (ЖК) за неспортивну поведінку.

«Титан» (Покровське) «Продексім» (Херсон)
тайм, 31 хв.:

Гравець № 26 «синіх», здійснивши перехоплення м’яча на чужій половині майданчика, заволодів ним у безпосередній близькості до штрафного майданчика суперника. Гравець № 16 «білих» затримує його руками з єдиною метою – запобігти розвинути подальшу атаку супернику. Зважаючи на напрямок руху гравця «синіх» до воріт і близьку відстань до них, а також розташування інших захисників «білих» і статичне положення воротаря – таке порушення вважається позбавленням суперника очевидної гольової можливості і повинно каратися призначенням штрафного удару та застосуванням до порушника дисциплінарної санкції у вигляді вилучення (ЧК) з майданчика.

«Титан» (Покровське) «Продексім» (Херсон)
тайм, 37 хв.:

Під час використання суперником тактики з «п’ятим польовим гравцем», гравець № 9 «синіх» здійснив перехоплення м’яча на своїй половині майданчика та, заволодівши м’ячем, почав швидке прискорення у напрямку незахищених воріт суперника. Гравець № 77 «білих» затримує суперника руками з єдиною метою – запобігти очевидній гольовій можливості, проте його спроба виявилась невдалою. Арбітри матчу цілком слушно застосували «принцип переваги» та продовжили гру, тим самим дозволивши гравцеві, який проводив атаку здійснити взяття воріт.

Після зупинки гри порушнику було слушно винесено попередження (ЖК) згідно з відповідним положенням Правил гри, а саме «…  Якщо арбітри застосовують принцип переваги в момент явної гольової можливості, і гол був забитий, незважаючи на скоєне суперником порушення, гравець не може бути вилучений за це порушення, але він повинен бути попереджений …»

Також нагадуємо арбітрам, що під час застосування «принципу переваги», демонстрування відповідного жесту є обов’язковим!

З повагою,

Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!