Сокіл – Титан-Зоря. Перед матчем

У Хмельницькому на нас чекає один з найпринциповіших поєдинків не тільки туру, а, мабуть, і всього чемпіонату. Прес-служба Асоціації футзалу України поспілкувалася з тренерами «Сокола» та «Титан-Зорі» - Романом Ковальчиком та Віталієм Соломкою – та дізналась про їх настрої на поєдинок у Хмельницькому.

Роман Ковальчик, головний тренер СК «Сокіл» (Хмельницький):

- Романе Миколайовичу, чи легко налаштуватися на матч проти «Титан-Зорі» після сенсаційної, як багато хто вважає, перемоги над «Продексімом»?
- Ми вже встигли відійти після цієї гри, тому що «Титан-Зоря» - не менш складний суперник, ніж «Продексім». І до нього теж треба серйозно готуватись, що ми і робимо.

- За рахунок чого «Сокіл» зможе здобути три очки у матчі проти покровців?
- Перш за все – за рахунок дисципліни – такої самої, яка була у грі проти «Продексіма». Якщо ми зіграємо так само, як і тиждень тому, то ми зможемо сподіватись на гарний результат.

- «Сокіл» гратиме другий домашній матч поспіль вдома. Це допоможе Вашій команді зздобути максимум очок у двох турах?
- Якщо чесно, то нам не важливо, де ми граємо – два матчі вдома чи два матчі на виїзді, чи по одному вдома та на виїзді. Ми маємо всюди однаково грати на перемогу.

- За два роки взаємовідносин у рамках Екстра-ліги склалася така тенденція, що «Спортлідер+»/«Сокіл» вигравав у «Титан-Зорі» саме у Хмельницькому. Чи можуть вболівальники «Сокола» розраховувати на продовження подібної тенденції?
- Будемо намагатися продовжити цю приємну традицію, хоча нещодавно ми програли «Титан-Зорі» на домашньому «Кубку Свободи» і не стали бронзовими призерами. Проте, ми вже проаналізували цю гру та зробили певну роботу над помилками.

Віталій Соломка, головний тренер МФК «Титан-Зоря» (Покровське):

- Віталіє Миколайовичу, чи відновилася вже Ваша команда після важкого матчу з «Юні-Ламаном»?
- Так, команда вже встигла відновитись, хоча погоджуся з Вами, що матч дійсно був дуже важким, особливо у другому таймі. Тому, ми витратили багато сил для того, щоб врешті-решт здобути перемогу. А зараз у нас буде гра з «Соколом», яка, вже традиційно, також буде важка. І хоча хмельницька команда змінила назву, проте вона досі залишається серйозним та непоступливим суперником, з яким у нас завжди виходять бойові ігри.

- Чи всі гравці наразі готуються до гри з «Соколом»?
- На жаль, ні. Наш воротар Юрій Васильченко травмувався як раз на «Кубку Свободи» у Хмельницькому. Цього тижня йому робили операцію, і він повернеться у стрій орієнтовно через два місяці. А Владислав Ященко тільки приступив до тренувальної роботи після травми. Тому, до матчу проти «Сокола» ми підходимо з кадровими втратами.

- Як плануєте вирішувати воротарську проблему?
- На щастя, у нас ще є Андрій Мельник. Тому, можу сміливо сказати, що у нас є два рівноцінних воротаря. Але поки у нас буде місячна перерва, то ми будемо шукати ще одного голкіпера, аби підстрахуватися.

- Віталіє Миколайовичу, за ці два роки так склалося, що «Титан-Зоря» програвала у Хмельницькому. За рахунок чого Ваша команда може зламати цю неприємну тенденцію?
- Так, ми знаємо, що нам поки що не вдавалося перемагати хмельничан на їх паркеті. Але цьому є своє пояснення. У сезоні 2014/2015 у тоді ще «Спортлідера+» була дуже сильна команда, яка в результаті стала срібним призером чемпіонату. А у минулому сезоні «Сокіл» почав робити ставку на молодих виконавців, хоча це не є виправданням. Коли ми грали минулого сезону свій календарний матч у Хмельницькому, то в ньому «Сокіл» виглядав більш мотивованим, бо хотів зайняти більш вище місце, ніж ми. А у плей-офф ми змушені були визначати переможця у серії пенальті. Я не вважаю її лотереєю, просто нам менше пощастило. Щоправда, нещодавно, під час «Кубку Свободи», ми все-таки виграли у «Сокола» саме у Хмельницькому. Але то був товариський матч. Тепер хочеться перемогти цю команду на її майданчику в офіційному поєдинку.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!