Сокіл у першому з двох товариських поєдинків поступився ХІТу

«Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ) – 2:3 (1:3)
Арбітри:
Жмурко Юрій, Божко Денис (обидва – Хмельницький)
Голи: Щербань (4, 28) – Шувалов (2), Медвідь (3), Чепорнюк (4)
«Сокіл»: Бакінський (Тимощук, 3) – Хамдамов, Шеремета (кап.), Педяш, А. Лисенко – Щербань, Мартинюк, Подлюк, Моспан – Кручек.
Головний тренер: Роман Ковальчик
«ХІТ»: В. Лисенко (Максименко, 21) – Шувалов (кап.), Чепорнюк, Шевченко, Медвідь – Войток, Колесников, Школьний, Юнаков – А. Борсук.
Головний тренер: Олег Лук’яненко
Попередження: Педяш (34), Подлюк (34), Моспан (34) – Школьний (19)
Вилучення: Школьний (27, друге попередження)

Як відомо, наразі у головному вітчизняному футзальному турнірі, Екстра-лізі, триває пауза, пов’язана із розіграшем чемпіонату Світу, який триває у Колумбії. Аби заповнити вимушену нішу ігровою практики, левова частка клубів Екстра-ліги активно проводить контрольні спаринги, і хмельницький «Сокіл» теж не став виключенням з правил. У суботу, 24-ого вересня, підопічні Романа Ковальчика провели товариський матч із дебютантом Екстра-ліги, столичним «ХІТом».

Розпочався матч для хмельничан з «холодного душу» у вигляді двох швидких пропущених м’ячів, які «ХІТ» провів після розіграшу кутових. Відкрив рахунок у зустрічі капітан київського клубу, Дмитро Шувалов, який після швидкого вводу м’яча від кутової позначки влучно вдотик пробив точнісінько у ліву «шістку» з-за меж воротарського, а через декілька секунд Медвідь, вдало зігравши на добиванні після пострілу Войтка у поперечину (до речі, теж після кутового), довів перевагу «ХІТа» до двох м’ячів – 0:2.

Після цього у складі «Сокола» в рамці воріт з’явився Богдан Тимощук, змінивши на останньому рубежі Бакінського, а підопічні Романа Ковальчика, яких шалено підтримували рідні трибуни, зуміли перехопити ініціативу та відквитати один м’яч. Подлюк чудово зіграв у відборі і ефектним пасом вивів на побачення із голкіпером Щербаня, який холоднокровно переграв Лисенка – 1:2. Але такий рахунок на табло протримався недовго. Після неузгоджених дій захисників «Сокола» першим на м’ячі виявився Чепорнюк, і несильно, але влучно пробивши у ліву «дев’ятку», відновив перевагу киян у два забиті м’ячі – 1:3.

Поступово кияни, склад яких формують переважно вікові виконавці, очікувано стали підсідати, а більш свіжіші хмельничани, увімкнувши максимальні швидкості та наполегливо проявляючи себе у атаці, стали поступово створювати серйозну небезпеку біля воріт своїх візаві. Однак «ХІТ» раз за разом рятував Лисенко, парирувавши в шпагаті підступний постріл Лисенка зі штрафного у нижній кут, а потім героїчно зреагувавши на удари Хамдамова та Подлюка впритул. Але і кіпер «ХІТа» міг би виявитися безсилим під завісу першого тайму, однак гостям відверто пощастило в епізоді, коли постріл Шеремети прийшовся у стійку воріт.

Другий тайм видався не менш цікавим та багатим на яскраві епізоди. У рамці «ХІТа» після перерви з’явився Максименко, і майже відразу вступив у гру, в красивому стрибку парирувавши потужний удар Мартинюка у верхній кут після розіграшу ауту. Підопічні Олега Лук’яненка стали помітно нервувати, і невдовзі не витримали нерви у Школьного, який отримавши друге попередження у матчі, залишив «ХІТ» у чисельній меншості. «Сокіл» не мав права не скористатися таким подарунком долі, і невдовзі Щербань, холоднокровно пробивши зі штрафного у праву «шістку», скоротив відставання у рахунку до мінімуму – 2:3. Окрилені забитим м’ячем підопічні Романа Ковальчика продовжували домінувати в ті хвилини на майданчику, і через декілька хвилин робити рахунок на табло рівним міг активний Мартинюк, проте «ХІТ» відверто врятував Шувалов, в останній момент вибивши сферу з лінії вже порожніх воріт після підступного пострілу «десятки» хмельничан.

Поступово «ХІТ» зумів перемістити гру від власних воріт, однак підопічні Олега Лук’яненка все одно більше часу проводили у обороні, ніж в атаці. Відверто вибачив киян Хамдамов, не зумівши замкнути націлений простріл на дальню стійку від Педяша, а через декілька миттєвостей Подлюк, чудово зігравши у перехопленні, по флангу викотився віч-на-віч із Максименком, проте у завершальній фазі пробив поруч із стійкою. «ХІТ» огризнувся небезпечним ударом Шувалова у праву «шістку» метрів з 10-ти після розіграшу ауту, який у красивому стрибку перевів на кутовий Тимощук.

Останні хвилини «Сокіл», в надії врятуватися від поразки, проводив із п’ятим польовим, функції якого виконував капітан хмельницької команди, Руслан Шеремета. Підопічні Романа Ковальчика методично «розгойдували» оборону суперника, яка час від часу давала тріщини, однак результативно використати їх господарі не зуміли. Найближчим до того, аби зрівняти рахунок на табло був Педяш, але після затяжного розіграшу «зайвого» при повному потуранні захисту «ХІТа» із забійної позиції пробив над поперечиною. На останніх секундах Педяш мав ще один забійний момент, проте не зумів завершити націлений простріл Хамдамова на дальню стійку.

В підсумку - мінімальна поразка «Сокола» з рахунком 2:3. Друга гра між цими командами відбудеться 25 вересня у спорткомплексі УМВС.

За матеріалами офіційного сайту СК «Сокіл» (Хмельницький)    

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!