Станіслав Гончаренко: «Кардинал-Рівне» – це виклик самому собі»

Три тижні тому футзальний клуб «Кардинал-Рівне» очолив Станіслав Гончаренко. Тренер, який шість разів вигравав чемпіонат України та стільки ж перемагав у Кубку України із трьома різними клубами: столичним «Інтеркасом», львівськими «Таймом» та «Енергією». У 2001-му спеціаліст у складі тренерського штабу збірної України завоював срібну медаль чемпіонату Європи. Сьогодні Станіслав Олександрович дав перше інтерв’ю на посаді головного тренера «зелено-жовтих». Розповів про своє рішення переїхати до Рівного, підготовку до сезону та будівництво нового «Кардинала».

– Станіславе Олександровичу, після стількох титулів з «Інтеркасом», «Таймом» та «Енергією» що спонукало Вас погодитися на пропозицію очолити «Кардинал-Рівне»?

– «Кардинал-Рівне» – це клуб, який поки що не може похвалитися якимись серйозними титулами. Однак, причиною мого вибору стало інше. Розумієте, тренеру завжди хочеться працювати. У мене був період роботи у Києві. Не скажу, що він не пішов мені на користь. Проте, настав час щось змінити. 

Зізнаюся, коли до мене вперше звернувся президент МФК «Кардинал-Рівне» Володимир Валявка – я відмовив. А потім – обставини змінилися. Я міг опинитися у «ХІТі», «Урагані», були інші пропозиції, але у підсумку обрав «Кардинал-Рівне». Вважаю, що це виклик самому собі. Після п’яти років роботи у Києві із аматорськими та університетськими колективами я хочу з простої симпатичної команди зробити конкурентноздатну та сильну. 

– Яким було Ваше перше враження після переїзду до Рівного?

– Розчарування не було. Сюди я їхав, вже знаючи, що на мене чекає. Дуже важливо точно знати, що ти будеш робити і для чого. Тоді працювати комфортніше.

– Ви вже провели з командою ознайомчий збір, на який запросили також десять потенційних новачків. Які кадрові зміни чекають на «Кардинал-Рівне»?

– З-поміж гравців, яких ми запрошували на оглядини на перший ознайомчий збір прийняте рішення підписати контракти із чотирма. Це Володимир Поночовний, Андрій Ардашніков, Ігор Салтанов та Ярослав Морикишка. Усіх їх я добре знаю особисто. Щодо гравців, які виступали за команду у минулому сезоні – то ми попрощалися із Михайлом Волянюком та Артемом Фаренюком. Пропустили збір також Богдан Новак (заліковує травму), Олександр Басич і Павло Концеба. Про їхню відсутність мене попередили заздалегідь і я розраховую на цих виконавців у майбутньому. Всі інші хлопці, з якими я вже познайомився особисто, мені сподобалися. Усі стараються. Працюють з максимальною самовіддачею. 

Звісно, більш чітку картину ми зможемо побачити вже на наступному зборі, під час контрольних матчів. Зараз наше завдання будувати команду і докласти максимум зусиль, аби уникнути помилок у цьому процесі.

Чи слідкували Ви за матчами «Кардинала-Рівне» у минулих сезонах? Як зміниться філософія гри команди з приходом Станіслава Гончаренка?

– Так, я бачив багато матчів «Кардинала-Рівне». Команда демонструвала змістовну гру. Втім, чомусь не досягала результату. Розумний, хитрий, симпатичний футзал, але не продуктивний. Як на мене, не вистачало ігрової потужності, вміння терпіти і відстоювати результат. Хочу додати у нашу гру саме ці компоненти. Робитимемо акцент на рух, працелюбність. Намагатимемося контролювати гру і м’яч. Ну і звісно, багато залежить від виконання гравцями тактичних схем і задач на гру. 

Коли розпочнеться другий збір і в якому форматі він пройде?

– Після першого ознайомчого збору ми розпустили гравців по домівках. Всі отримали домашні завдання. Це кросова та аеробна підготовка. Я хочу довіряти хлопцям. Вони повинні відчувати певну свободу і відповідально ставитися до своїх обов’язків. Окрім того, чим довше вони зараз будуть вдома, тим більшим буде їхнє бажання грати потім, впродовж сезону. 

Вдома гравці готуватимуться до 1-го серпня. Потім зберемося всі разом на другий збір. Він включатиме посилену бігову і силову підготовку, перехід на роботу з м’ячем і контрольні матчі. 

Коли і з ким плануєте зіграти?

– Низку контрольних матчів плануємо провести у проміжку з 16 по 20 серпня. Хотілося б поїхати до Польщі і зіграти з клубами Екстракляси. Якщо не вдасться домовитися – вирушимо на турнір, який пройде 15-17 серпня пройде в Одесі. Третій варіант, запасний, підготовка вдома. Тоді ми ініціюватимемо виїзди на контрольні матчі до Києва, Хмельницького, Львова. Пізніше, як і кожного року плануємо взяти участь у турнірі «Кубок Львівщини».  

Чи плануєте запрошувати на другий збір інших потенційних новачків?

– Так. Ми вже ведемо перемовини. Запросимо двох-трьох гравців на оглядини.

Прес-служба МФК «Кардинал-Рівне»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!