Суперкубок України: думки журналістів щодо матчу

Як відомо, 13 серпня у Запоріжжі відбудеться матч за Суперкубок України між львівською «Енергією» та харківським «Локомотивом». Прес-служба Асоціації футзалу України вирішила поспілкуватися з деякими провідними вітчизняними футзальними журналістами, щоб вони поділилися своїми думками стосовно цього двобою.

Олег Ланяк, прес-аташе НФК «Ураган» (Івано-Франківськ): «Хотілося, щоб «Енергія» врешті-решт виборола Суперкубок України - наразі єдиний трофей, якого поки ще не вистачає у клубній колекції "зелено-білих". Якийсь «нефартовий» виходить для «енергетиків» цей Суперкубок: п'ять матчів - п'ять поразок!

Судіть самі: Донецьк, рідний Львів, Івано-Франківськ, двічі - Харків... Різні підсумкові рахунки, однак завжди - не на користь «Енергії». У суботу, 13 серпня, у Запоріжжі це буде вже шоста спроба нарешті змінити цю невтішну статистику. Тим паче, це буде ювілейний - десятий матч за Суперкубок України.  

Для «Локомотива» це буде п'ятий Суперкубок, причому вже четвертий поспіль. Після фіаско у 2009 році від львівського «Тайма» далі підопічні Євгена Ривкіна стали триразовими володарями трофею: двічі у Харкові перемагали «Енергію» - 2:1 і 8:2, а минулого року у Києві взяли реванш у «Манзани» - 3:1.

Явно не на користь «залізничників» останні кадрові втрати з табору віце-чемпіонів, яких по завершенні сезону 2015/16 років залишили вже дев'ять (!) гравців. Зокрема, буквально днями - Сергій Журба і Дмитро Шамлі. Але й без них «Локомотив» був і залишається серйозним суперником.

Обидві команди стали переможцями передсезонних турнірів: «Локо» тріумфував на «Кубку Водяна» в Одесі, а «Енергія» по пенальті перемогла на «Кубку Свободи» у Хмельницькому. Чемпіон і віце-чемпіон форсували підготовку до старту нового сезону саме на Суперкубок. Тож, найближчої суботи у Запоріжжі відбудеться чергове «Ель-Класіко» українського футзалу. Сподіваюся, що вболівальники стануть свідками справжнього свята, а переможе нехай сильніший».

Андрій Гулій, сайт «U16»: «Обидві команди підходять до матчу за Суперкубок у суттєво оновленому вигляді. У львів’ян окрім кадрових змін також відбулася зміна головного тренера. Валерій Легчанов багато експериментував на Кубку Свободи і буде цікаво подивитися на оновлену «Енергію» в «бойових умовах». У харків’ян же відбулася справжня кадрова революція. З огляду на це Євгену Ривкіну довелося по-новому формувати четвірки. В передсезонних турнірах і «Локомотив», і «Енергія» не зуміли продемонструвати свої найкращі якості, хоча й зуміли виграти по одному трофею. У  львів’ян проглядалися проблеми при побудові гри у захисті, особливо при стандартних положеннях, що дуже непокоїть з огляду на старт у Кубку УЄФА, втім у Валерія Легчанова ще є час, щоб вирішити ці проблеми. Однак всі передматчеві розклади були розбиті незадовго до матчу за Суперкубок. На превеликий жаль, перед стартом сезону у «Локомотива» з’явилися фінансові проблеми, що суттєво вплине на настрій команди перед важливим матчем. Клуб уже залишили системоутворюючий Сергій Журба і Дмитро Шамлі, а у решти гравців в голові зараз з’являються думки про майбутнє своєї кар’єри, а не про завтрашній матч. Усе залежатиме від того чи зможе Євген Ривкін психологічно налаштувати свою команду дати «останній бій» чемпіону, однак з відходом Журби завдання значно ускладнюється. Львів’яни програли п’ять матчів за Суперкубок і, здається, що зараз чи не найкраща нагода для того, щоб хоча б з шостого разу таки взяти цей трофей».

Олександр Мельников, сайт «Аматорський спорт України»: «Матч за Суперкубок у цьому році обіцяє бути по-справжньому цікавим, якщо дивитися з усіх точок зору. В обох командах відбулися деякі кадрові зміни. Не охололи ще в пам'яті спогади про ту потужної «Енергії» - чемпіона країни сезону 2015/2016, під керівництвом Максима Павленка. Зараз же, буде дуже цікаво подивитися на те, як змінився малюнок командної гри вже під керівництвом нового наставника Валерія Легчанова, адже з «Енергії» тепер у нас буде особливий попит, так як команді доведеться захищати честь нашої країни в Єврокубках. «Локомотив» однозначно буде всіма силами рватися взяти реванш за прикру поразку у Фіналі чотирьох, так що боротьби, думаю, буде точно не позичати. Що стосується місця проведення Суперкубка місто Запоріжжя, як ніякий інший, гідний на проведення матчів подібного рівня. Місцевий уболівальник вже давно зголоднів з футзалу та футболу високої якості, як з точки зору ігрових характеристик, так і з організаційної точки зору. Дуже шкодую, що не зможу спостерігати цей матч з трибун запорізького спорткомплексу «ЗАБ». Упевнений, це буде справжнє свято для місцевої публіки і для всієї футзальної України».

Володимир Лавський, прес-аташе ФК «СумДУ» (Суми): «Будь-який кубковий матч не завжди варто дивитися в парадигмі сили команд суперників або окремо взятих виконавців. Тим більше, якщо мова йде про ігри Суперкубка, який підсумовує минулий сезон і відкриває новий.

«Локомотив» і «Енергія» постануть перед нашими очима у суттєво оновлених складах. «Залізничники» в це міжсезоння вирішили кардинально змінитися, перетасувавши практично половину складу. Напевно, це цілком логічно, враховуючи друге місце гегемона в Екстра-лізі. Поки рано робити висновки, чи піде це команді на користь, але якщо Євген Ривкін так вирішив, значить, він щось знає. Особливо складно буде уявити «червоно-білих» без Сергія Журби і Євгена Іваняка, які раніше, без перебільшення, були обличчям колективу. Прийшли ж молоді гравці з великим досвідом, такий собі «пластилін» для майбутнього моноліту.

«Енергія» працювала більш точково в кадровому питанні, повернувши в команду своїх колишніх гравців. По ходу минулого сезону львів'яни здобули кілька феєричних перемог якраз завдяки доречним тренерським рішенням. А тут - бац! - Максима Павленка більше немає в команді. Як тепер діятимуть «біло-зелені» - одному Богу відомо. І, звісно, Валерію Легчанову.

Однозначним фаворитом матчу, вважаю, буде глядач - як запорізький, так і загалом український. Дев'ять каналів будуть транслювати матч у прямому ефірі, вибирай - не хочу. Чекаю свята, а там гра розсудить».

Петро Лісовський, прес-служба ФК «ЛТК-ІнБев-НПУ» (Луганськ – Житомир – Київ): «Не помилюсь, якщо скажу що до цього матчу обидва гранда вітчизняного футзалу підходять в суттєво оновлених варіантах як і в скаладах так і на тренерських містках, тому цей матч буде для цих команд своєрідним першим екзаменом, який обидва колективи намагатимуться здати на «відмінно».

Моя суб'єктивна думка: вважаю, що «залізничники» будуть старатись довести , що чемпіонство вони в минулому сезоні втратили помилково, і «енергетики», в свою чергу, намагатимуться підтвердити свій ранг чемпіона. Тому, на нас чекає, безперечно, неперевершений матч, в якому боротьба буде на кожному клаптику паркета»

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!