Ураган – Енергія. Перед матчем

У Івано-Франківську відбудеться центральний матч 2-гу туру Екстра-ліги. Бо поєдинки, які ми називаємо «енергетичне» дербі», вже давно стали такими. Пропонуємо вашій увазі передматчеві інтерв’ю наставників обох команд – Івана Скіцка та Валерія Легчанова.

Іван Скіцко, головний тренер НФК «Ураган» (Івано-Франківськ):

- Іване Васильовичу, як «Ураган» готується до першого «енергетичного» дербі у сезоні?
- Звичайно, «енергетичне» дербі – це вже сталий бренд, який є однією з родзинок нашого футзалу. Але, незважаючи на це, ми готуємось до цієї гри, як до звичайної. Ми передивились останні матчі львів’ян проти «Локомотива» та «Кардинала», проаналізували їх і вже знаємо, за рахунок чого можемо здобути очки.

- Чи будуть якісь зміни у четвірках у порівнянні з матчем проти «Локомотива»?
- Так, будуть. Ми передивилися гру проти харків’ян, побачили наші помилки, і прийшли до висновку, що у деяких епізодах нам не вистачало концентрації, чим «Локомотив» і скористався. Тому, в матчі проти «Енергії» ми будемо робити акцент на концентрацію. І з цим будуть пов’язані зміни у четвірках. Я не скажу, що вони будуть у двох четвірках, але у одній – точно будуть.

- Так склався календар, що у перших двох турах «Ураган» буде грати проти двох топових команд чемпіонату. Проти «Локомотива» вже зіграв, тепер на черзі – «Енергія». Що скажете про це?
- Тут є свої плюси та мінуси. Багато хто (у тому числі – і я) вважає, що після матчів з «Локомотивом» та «Енергією» нам стане легше грати. Але з іншого боку – для того, щоб нам було дійсно легше, треба перемагати львів’ян, тому що хочеться на перерву, пов’язану з чемпіонатом світу, піти у хорошому настрої.

- Багато хто з івано-франківських вболівальників вважає, що свою найкращу гру в минулому сезоні «Ураган» продемонстрував у домашньому чвертьфінальному матчі з «Енергією»…
- Так, тоді ми виходили на поєдинок, розуміючи, що відступати вже нікуди, оскільки це вже були ігри на виліт, і тут завжди проявляються найкращі якості. Тоді ми добре підготувалися до гри і, як наслідок, добре зіграли. Але нам знову не пощастило у серії пенальті.

- Чи зможе «Ураган» створити щось подібне у новому протистоянні з «Енергією»?
- Так, бо ми ретельно підготувалися до гри та вивчили сильні та слабкі сторони суперника. Окрім того, ми приготували деякі несподіванки, які, сподіваюсь, принесуть нам результат…

Валерій Легчанов, головний тренер СК «Енергія» (Львів):

- Ми вже неодноразово брали участь у «енергетичному» дербі, тому знаємо, наскільки цей матч є принциповим як для «Енергії», так і для «Урагану». Ми готуємось до першої виїзної гри у новому сезоні та маємо бажання повернутися додому з трьома очками.

- Багато хто зі спеціалістів схилявся до думки, що гра у матчі проти «Кардинала» була далеко не ідеальною. Чи будуть якісь зміни у ігровому малюнку в поєдинку з «Ураганом»?
- Нам поки що важко даються деякі тактичні зміни у грі, але ми працюємо над цим. І зазначена гра проти «Кардинала» показала над чим нам ще треба попрацювати аби покращити свою гру.

- Немає сумнівів у тому, що Ви передивлялись гру івано-франківців проти «Локомотива». На що Ви, в першу чергу, звернули увагу в цій грі?
- Як і у грі за Суперкубок України, де «Локомотив» грав проти нашої команди, була допущена одна суттєва помилка. Суперник «залізничників» хотів грати першим номером, а в результаті був покараний за свою ініціативу. До того ж, «Локомотив» виглядав пошвидше. Немає сумнівів у тому, що «Ураган» вдома намагатиметься одразу заволодіти ініціативою. Але ми до цього будемо готові.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!