"Ураган" - "Титан-Зоря" - 0:1. Післямова.

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві гравців та тренерів "Урагану" та "Титан-Зорі": - Романа Колтка, Андрія МельникаМаксима Павленка та Дмитра Камека.

Роман Колток, воротар "Урагану":

- Звичайно, хотілось кращого дебюту – домашньої перемоги, бо це перший офіційний матч. Сподівались, що переможемо, здобудемо впевненість. Але, на жаль, не вдалося зробити того, що ми хотіли – не реалізували певні тактичні моменти. Команда суперника зіграла практично всю гру від оборони. Дуже важко було пройти захист. Але навіть по такій грі ми створили багато моментів, але просто не щастило.

- Чекали такої гри від "Титан-Зорі"?
- Вони всю гру частіше грали другим номером. Ми, може, чекали, що вони будуть більше пресингу вати. Якщо чесно, ми по-різному готувались: очікували, що вони або будуть пресингувати, або низько сідати. Ще раз повторюся, що не змогли реалізувати ті моменти, які мали.

- Ви повернулись на професіональний рівень після того, як останні пару сезонів провели на аматорському рівні. Як Вам в Івано-Франківську, ця атмосфера, рівень Екстра-ліги?
- Рівень Екстра-ліги ще не встиг оцінити, тому що була тільки одна офіційна гра. Але я думаю, що рівень буде хороший. Дуже рівний склад команд у цьому сезоні. В Івано-Франківську я провів чотири роки, і сподіваюся, що моє повернення допоможе команді здобути медалі. Це тільки початок, тому сподіваюсь, що наші перемоги ще попереду.

- І наостанок: побажання вболівальникам.
- В першу чергу, напевно, вибачусь перед вболівальниками, тому що прийшло багато людей, незважаючи на такий час, і ми хотіли для них здобути цю перемогу. Але не вдалося. Сподіваюсь, що ми обов’язково спораємось. У нас новий тренер, який показує своє бачення гри. Тому, можливо, не все одразу виходить. Вболівальникам побажаю завжди приходити нас підтримувати, а ми будемо віддячувати перемогами.   

Андрій Мельник, воротар "Титан-Зорі":

- По-перше, хочу привітати всіх вболівальників з початком чемпіонату. По грі можу сказати, що дві команди бились не на життя, а на смерть. У першому матчі хотілось показати змістовну гру, досягти результату. Я навіть вважаю, що бажання було більше в "Урагану". Вони не заслуговували цієї поразки. Але нам пощастило більше. Ми використали свій момент. Сьогодні виграли ми, завтра, може, виграють вони.

- Наскільки "Ураган" був грізний біля Ваших воріт?
- "Ураган" був дуже небезпечним. Ми готувалися до цієї гри два тижні, переглядали нашу останню зустріч з ними у Хмельницькому. Тоді вони нас повністю переграли. Завдяки нашому тренеру ми знайшли їх слабкі місця. І, мабуть, це зіграло.

- Ви стартували на виїзді, в Івано-Франківську. Як Вам тут грається взагалі?
- Завжди фантастична атмосфера. Взагалі велика подяка керівництву "Урагану" за те, що воно робить для цього міста. І трибуни, і вболівальники, і вся інфраструктура. Завжди приємно грати, бо таке покриття є не у кожної команди. 

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":                                                                                      

- В першому таймі гра нам не вдалася, суперник діяв компактно, агресивно, далі отримав перевагу в рахунку. В другому таймі ми вийшли і почали грати зовсім по-іншому, намагалися створити гольові моменти, але, на жаль, підвела реалізація. Ті моменти, які створили зі стандартних положень, ми зобов’язані доводити до логічного завершення і забивати, але не вийшло… Це тільки початок сезону, звичайно, хотілося перемогти, але попереду у нас тривалий шлях, і з кожною грою потрібно виправляти помилки, які в нас є, повертатися до реалій нашого футзалу, де команди б’ються за кожен ігровий епізод, за кожен ігровий момент. В цьому плані суперник нас випередив, і ті мікроепізоди в ключових моментах у вигляді забитого голу і активних дій в захисті призвели до того, що ми почали нервувати, багато помилятися у простих ситуаціях. Це було майже у кожного гравця, і виділити когось не можу - сьогодні погано грали всі…

- Чи очікували ви на силовий футбол зі сторони "Титан-Зорі"?
- Команду очолює тренер, котрий будучи ще гравцем, був захисником, лідером команди, тому він так само налаштовує, що потрібно змагатися на кожному клаптику поля, вести боротьбу і вигравати. Ми готувалися до такого, але не змогли повністю реалізувати напрацьоване на тренуваннях, побачили, що нам ще далеко до того, щоб ми дійсно виглядали потужною командою. Але ми працюємо, тож крок за кроком будемо додавати, в тому числі і в психологічному плані.

- Вболівальники не побачили сьогодні Петра Шотурму…
- Шотурма ще на турнірі у Львові отримав пошкодження, тому на разі відновлюється під лікарським контролем. Як тільки він буде готовий – буде залучатися до матчів у першій четвірці.

Дмитро Камеко, головний тренер "Титан-Зорі":

- Емоції від перемоги виключно позитивні. Дуже задоволені, що спрацював вибір тактики на матч, найімовірніше це стало загадкою для команди-суперника і для тренерського штабу, думаю, якраз за рахунок цього ми і виграли. Щоправда, наприкінці ми могли пропустити при грі "Урагану" вп’ятьох, але у хлопців була дуже хороша самовіддача, максимальна концентрація, за що їм дуже вдячний.

- "Титан-Зоря" показала сьогодні силовий футбол, на цьому ставили головний акцент?
- У сучасному футзалі без силової боротьби напевно не обійдешся. Ми знали, що "Ураган" - команда дуже мобільна, швидка, тому розпочинати з ними біганину по всьому майданчику, як це було на турнірі у Хмельницькому, не вважали за потрібне. Тому обрали такий оборонний стиль гри, який зосередили на своїй частині,  і, звісно, була  боротьба.

- Які загалом очікування на сезон?
- У мене завдання завжди одні! Думаю, що всі гравці, які довший час грали за чемпіонство, а тепер стали тренерами, апріорі не можуть боротися за щось інше, і бажання перемагати – в крові. Точно те саме стосується і Максима Павленка. До речі, в Максима вчора було день народження, не хочу, щоб це прозвучало з сарказмом, але я щиро вітаю його і бажаю успіхів. Які завдання ставить керівництво клубу – це вже питання друге, але бажання стати чемпіоном, виграти Кубок – це ті речі, які прививаються багатьма тренерами.

- Що скажете про формат чемпіонату?
- Формат досить таки цікавий, з серією плей-офф. Єдине, що не подобається – календар, на цьому я акцентував і минулого разу, коли був тренером "Титан-Зорі". От у нас матчі 29 грудня, 4 січня, потім плей-офф починається в березні, і, грубо кажучи, багато команд "вилітають" з чемпіонату вже наприкінці березня, або на початку квітня. Більш затребувані виконавці виїжджають за кордон, інші – шукають роботу на місці.... Ми хочемо розвитку футзалу, а тим часом втрачаємо гравців, а молоді немає у кого вчитися. Варто було б "розтягнути" чемпіонат, дати відпочинок взимку, до прикладу, коли новорічні свята.

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ) 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!