Валерій Легчанов: «Ми очікували таких поєдинків»

Головний тренер Енергії Валерій Легчанов розповів про всі переживання і тактичних нюанси перших двох матчів 1/2 фіналу плей-офф Екстра-ліги проти «ХІТа», а також поділився очікуваннями від наступних матчів серії у Львові.

У півфінальній серії плей-офф Екстра-ліги «Енергії» випало битися з «ХІТом». У першому матчі львів'яни поступилися киянам лише в екстра-таймі (4:5), але у другому поєдинку зуміли відігратися — 3:1. При цьому команда Валерія Легчанова знову не обійшлося без червоної картки, але після вилучення змогла і забити, і без проблем вистояти проти п’яти польових.

— Враховуючи впевнений успіх у другому матчі, довелося вам щось міняти після першої гри?
— В принципі, і в першому матчі ми спрацювали непогано у другому таймі. Хоча перша половина гри вийшла провальною — можливо, на хлопцях позначилася велика пауза в чемпіонаті перед півфіналом, також психологічно вплинув перший гол «ХіІТа» (з'явилася певна скутість).

Але, переглянувши відео матчу, вирішив повернутися до первинної установки і нічого особливо не міняти. Ми з хлопцями розібрали всю гру і поговорили, ще раз виділивши всі свої козирі і нюанси в грі суперника, вказавши, де треба додати. І на другий матч, незважаючи на кадрові проблеми, вийшли в потрібному стані. Також приділили увагу позиційній грі — хотілося, щоб хлопці діяли не просто «по супернику», але і самі по максимуму виконували свої ігрові завдання.

В принципі, ми і очікували таких матчів. Раніше ми поступалися «ХІТу» у виконавській майстерності і в деяких інших компонентах. Але нічого, треба продовжувати більше працювати на тренуваннях, щоб підвищувати впевненість у собі і більше забивати. Адже в плей-офф всі вже добре знають, і чим по-справжньому здивувати суперника дуже складно. Потрібно максимально зібрано підходити до своїх моментів і не допускати помилок, якими ми привезли собі в першому матчі і пенальті, і видалення.

— Вилучення Федюка та Струка змусили робити конкретні зміни в грі? Або вирішили не відступати від наміченого плану і просто застосувати ротацію?
— Нам довелося перетасувати склад, адже з-за червоних карток у нас випали два захисника, яких сміливо можна назвати організаторами гри. Тому перевели Танського у другу четвірку на позицію останнього — завдяки своєму досвіду Віталій без проблем впорався зі своїми завданнями. А в першій четвірці опустили Миколу Грицину, таким чином, вирішивши проблему останніх, які розігрують. У підсумку через кадрових проблем на другу гру у нас залишилося тільки 8 польових, і деякі футзалісти зіграли не на своїх позиціях: це і Багряк (зіграв нападника), і Михайло Грицина, який взяв на себе дуже великий обсяг роботи. Але всі хлопці молодці, що витримали таке випробування і зачепилися за результат.

Тепер найголовніше — відновити сили, адже матчі граються не через день, а на наступний. Тут важливо, щоб хлопці розуміли і відчували, як розподіляти сили. Так що будемо працювати і підходити вже до двох матчів у Львові, попутно намагаючись знайти щось таке, чим все-таки здивувати «ХІТ».

— Чому в першу чергу була викликана гра в п’ять польових вже в першому таймі другого матчу з «ХІТом»?
— Це суто тактичний хід. Ми використовували його і щоб самим не втомлюватися, і щоб тримати суперника в напрузі, підтримуючи більш рваний темп. Адже у нас не було замін, і таким чином хотілося заощадити сили і змусити суперника більше бігати, перемикаючись на гру в 4 і 5 польових.

— У двох матчах ваші підопічні побачили перед собою 3 червоних картки — це змусило здивуватися, або все закономірно?
— Це нормально, ми були готові до таких матчів плей-офф. Подібні поєдинки завжди мають відповідний напруження атмосфери. Коли ми грали з «ХІТом» у Кубку України, кияни теж отримали червону картку... Але всі ці моменти справедливі, картки було за що давати. Проте всі ми — люди, а людям властиво помилятися. В даному випадку такий результат з кількома червоними картками міг прогнозувати, і зараз я не здивований цьому.

— Отримавши червону картку, Радевич довго не міг заспокоїтися...
— Радевич спершу просто здивувався, за що йому показали червону. Адже за півтори-дві хвилини до цього «ХІТа» було ідентичне порушення, в якому суддя показав порушнику жовту картку. А тут проходить такий же момент, і червона... Я не скажу, що судді були упереджені, але тут дуже важливий момент послідовності. Якщо буде чітка послідовність, тоді ні в кого не буде виникати питань. У цій ситуації, можливо, суддя дійсно поспішив прийняти таке рішення.

— Який стан Легендзевича, який вибув після першого матчу? І чи є виконавці, які під питанням на наступні поєдинки у Львові?
— У Легендзевича нічого серйозного, але подивимося на його динаміку відновлення і його стан перед матчем. Всі ж інші-у порядку, після приїзду пройшли відновлення з сауною і повноцінно готуватися до наступних матчів. В іграх плей-офф не буває такого, що ти трохи захворів і сумніваєшся, грати чи ні. Тут ти готуєшся до цього і йдеш до кінця, а випадаєш тільки тоді, коли травма дійсно не дозволяє грати. Але у нас з цим проблем немає — у всіх хлопців горять очі, і всі хочуть продовжити сезон як можна далі.

За матеріалами сайту Sport Arena
Фото: НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!