Владислав Корнєєв та Антон Лясковський – про майбутню гру з Кардиналом-Рівне + ФОТО + ВІДЕО

У суботу, 14 січня, "Ураган" грою "Кардиналом-Рівне" розпочне серію з трьох поспіль домашніх поєдинків – в рамках чемпіонату та Кубку України. У переддень матчу 14-го туру Екстра-ліги прес-служба івано-франківського клубу поспілкувалася з тренером воротарів Владиславом Корнєєвим та гравцем команди Антоном Лясковським і поцікавилася, з яким настроєм пройшла підготовка до стартового поєдинку року.

Владислав Корнєєв, тренер "Урагану":

- До матчу готувалися у звичному режимі, але розуміємо важливість даного поєдинку. Бачимо, яка велика щільність команд у турнірній таблиці, знаємо, яку роль відіграють зароблені очки, і після суботньої гри можемо піднятися на друге місце, або залишитися на шостому. "Ураган" не має права недооцінити суперника, чи, дивлячись на їхнє турнірне становище, проявити неповагу. На жаль, маємо проблеми зі складом, є травмовані гравці, тому в нас не дуже бойова комплектація. Але, з іншої сторони, має шанс показати себе лавка запасних, ті футболісти, які не грали протягом першого кола.

З цим суперником ми непогано граємо вдома, тим більше, що "Кардинал-Рівне" - це така команда, яка грає та іншим дає, вони непогано виглядають в атаці, грають у позиційний футзал. Сподіваємося, що нам вдасться досягти позитивного результату. 

- Буквально за тиждень на івано-франківців чекає "енергетичне дербі" – в рамках 1/8 фіналу "Ураган" прийматиме "Енергію". Як сприйняли в клубі такий жереб, який, до речі, вже далеко не перший раз зводить ці команди?
- Раніше чотири роки поспіль ми грали з "Енергією", двічі – з "ХІТом", це вже навіть не смішно. Зустрітися з львів’янами – це вже якась тенденція. "Урагану" ще жодного разу не вдалося їх пройти у Кубку. Ми, звичайно, перед жеребкуванням жартували, що це буде саме "Енергія", а тут і справді – отже буде дербі. Але такі матчі цікаві глядачам, вони прикрашають футзал. Минулого сезону, зокрема, відвідуваність в Івано-Франківську була на низькому рівні, зараз бачимо, що вболівальники повертаються на трибуни, це - заслуга команди, хлопців. Люди хочуть дивитися на яскравих гравців, цікаві моменти, це ми думаємо про результат…

Кубок – один, і переможець один, і якщо ти хочеш виграти, то повинен обігрувати будь-яку команду та йти вперед. Втім, на разі найперше наше завдання – виграти 14 січня, тільки розпочався новий рік, тому хочеться розпочати його з перемоги, і на позитивній ноті готуватися до кубкової гри. 

- Як пройшла підготовка до гри з "Кардиналом-Рівне"?
- Ми завжди граємо на перемогу, і відповідно готуємося теж. До гри з суперником кардинально нового нічого не було. Відзначу, що в нас виникли суттєві проблеми зі складом, такого ще не було. Зокрема у четвер на тренуванні було всього 9 польових гравців і 3 воротарі. Це серйозно... До прикладу, "зламався" Микола Микитюк… Хто про нього знав минулого сезону? А тепер – це гравець основного складу. Проблема є, але нехай виходить молодь і доводить…

- Можете оцінити рівень молодих гравців?
- Якби в них був низький рівень, вони б не грали в «Урагані». В цій команді треба кожен день доводити, що ти гідний тут бути. Перед нами поставлені серйозні завдання, тому по-іншому бути не може. Рівень у молодих гравців непоганий, єдина проблема – відсутність ігрової практики, для футболіста тренуватися і грати – різні речі. Сподіваємося, що все буде добре. 

- Наприкінці січня національна збірна України зіграє у Києві два товариські матчі зі збірною Іспанії. Чи побачимо когось з «ураганівців» в лавах «синьо-жовтих» і в складі «молодіжки»?
- Я впевнений, що "Ураган" буде представлений в обох збірних, питання тільки в кількості гравців, які отримають виклики. Думаю, десь 3-4 "ураганівці" буде в складі молодіжної збірної, яка поїде в гості до сильного суперника - в Іран. Щодо національної збірної, то ми приймаємо чемпіона Європи. Асоціація футзалу має гарне сучасне покриття, яке монтується, тож, сподіваюся, що обидва матчі з іспанцями в київському Палаці спорту будуть проведені на дуже високому рівні. Суперник – команда непроста, тому хочеться зіграти нормально, подивитися на свої сили. У грудні на турнірі в Китаї зайняли перше місце, все добре, але ми везли експериментальний склад, тому і планували розпочати підготовку з трішки слабших суперників.

Я відповідаю за воротарську позицію в збірній, тому вже уявляю, хто поїде. У нас є три воротарі досвідчені, і два молодші. До речі, Віталій Біров є теж в цій обоймі та Юрій Савенко з "Локомотива". Загалом маємо п’ять голкіперів, на яких ми розраховуємо. А що стосується польових гравців, то це - питання головного тренера збірної. Те, що в Китай ми їхали таким великим представництвом від "Урагану" - дуже приємно, якби ще Сергій Коваль не травмувався, то нас би було шестеро. 

Антон Лясковський, гравець "Урагану":

- Дуже приємно, що склад "Урагану" поповнився новими гравцями, це нові враження, досвід. Ще десять років тому я міг тільки з трибун спостерігати за цими людьми, а тепер маю змогу грати з ними пліч-о-пліч. У нашій четвірці дуже багато допомагає Максим Павленко, він робить велику роботу в плані комбінаційної гри. Конкуренція в команді досить висока, я відчув це на собі, бо практично все перше коло просидів на лавці. У Житомирі проти "ЛТК/ІнБев/НПУ" тренер довірив мені вийти на майданчик. Радий, що забив гол, і виправдав його довіру. Але, на жаль, цього тижня на тренуванні травмувався, і найближчої суботи не зможу допомогти команді.

- До речі, ти родом із Житомира, як було грати в дома, практично при рідних трибунах?
- Враження просто неймовірні, мене прийшли підтримати найдорожчі люди, і я просто не мав права їх підвести. Емоції зашкалювали, бо це - моє рідне місто, рідна вулиця, зал, практично напроти якого мій будинок, і майже всім під’їздом мене прийшли підтримати. Я відчував відповідальність, яка лежить на мені, я розумів, що серйозно треба віднестися до кожного епізоду гри. Дякую Богу, що все сталося саме так. 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!