Євген Іваняк: «Пропозиція з Вірменії була наполегливою і конкретною»

Капітан збірної України у коментарі прес-службі Асоціації футзалу України розповів про свій новий етап кар’єри у Вірменії та підсумував виступи за івано-франківський «Ураган».

– Євгене, розкажіть, чому вирішили продовжити кар’єру у чемпіонаті Вірменії? 
– «Лео» виходив на мене до мого повернення в Україну. Представники клубу хотіли, щоб є приєднався до їхньої команди. Однак, це не вийшло зробити у грудні у зв’язку з тим, що я хотів мати постійну ігрову практику перед Євро-2018. У чемпіонаті Вірменії перерва у цей час і я би просто залишився без ігрової практики. Ми домовилися, що продовжимо цю розмову після завершення мого контракту в «Урагані». Так і вийшло. Після завершення виступів за івано-франківський клуб на мене вийшли представники «Лео» і запитали чи не зникло у мене бажання виступати за цей клуб. Пропозиція з Вірменії була наполегливою і конкретною. Ми обговорили певні моменти після чого я прийняв рішення переїхати до Єревана.

– Які інші варіанти Ви мали для продовження кар’єри? 
– Насправді, були інші пропозиції, але вирішив зупинитися саме на варіанті з «Лео».

– Як оціните сезон проведений в «Урагані»? 
– Коли я переходив до «Урагана» я ставив перед собою доволі багато цілей. Однією з них було допомогти івано-франківцям грати краще та досягати результату. По-друге, у цій команді доволі багато молодих виконавців. Відверто кажучи, у нас зараз є проблеми з молоддю. Є певний кадровий дефіцит кваліфікованих виконавців. Найближчим часом це може дати відбиток і на збірній. Хотілося перейти в «Ураган», щоб дати їм щось нове, чимось поділитися, щоб вони не втрачали дорогоцінний час, який вони мають. Що з цих завдань було виконано – судити не мені. Ніде правди діти, усюди, де нам було потрібно зробити крок вперед – ми його не зробили. Ключовий поєдинок у фіналі Кубка України ми провели не найкращим чином. Також нам трохи не вистачило стійкості у матчах плей-офф проти «ХІТа». Можна придумати багато причин, але не бачу у цьому сенсу. На жаль, мети у плані досягнутого результату з «Ураганом» досягти не вдалося.

– Чемпіонат Вірменії не є достатньо популярним в Україні. Що може розказати про нього нашим вболівальникам? 
– Чемпіонат Вірменії перебуває лише на початку свого шляху. Щось більш конкретне зможу сказати після приїзду до Єревана, де наочно спостерігатиму за вірменським футзалом. З плином певного проміжку часу у мене буде сформоване власне розуміння щодо цього турніру. З 1 травня я приєднаюся до команди, почну тренуватися та знайомитися з хлопцями, однак, на жаль, грати поки що не зможу.

– Які перспективи бачите для себе в єреванському «Лео»? 
– По-перше, клуб регулярно виступає в єврокубках. У зв’язку з цим багато товариських зустрічей проходитиме за межами Вірменії. Якщо додати до всього вище зазначеного – це також середовище в якому я буду знаходитися.

Фото: УЄФА

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!