У Донецькій області відбувся дитячий різдвяний турнір

У Добропільському районі пройшов двадцятий за рахунком дитячий різдвяний турнір з футзалу. В ювілейних іграх взяли участь 24 команди – більше трьохсот юних «чарівників м'яча» - у віці від семи до тринадцяти років з різних міст Донецької, Дніпропетровської та Харківської областей.

У перший день спортивного свята на паркет спортивного комплексу в Білицькому вийшли команди 2004/05 років народження. За регламентом суперники визначили дві групи з чотирьох команд, а потім проходили стикові матчі. І вони показали, що клас переможців груп приблизно рівний, а значить, зростає ціна індивідуальних помилок. У півфінальному поєдинку між «Шахтар - Юніором» з Родинського і «Темпом» з Тернівки, що в Дніпропетровській області через те, що зустріч завершилася внічию 2:2, довелося вдатися до післяматчевої серії пенальті. Міцнішими нерви виявилися у гравців «Темпу».

Не підвели вони їх у фінальному поєдинку, де суперником хлопчаків з Дніпропетровської області стали господарі турніру - команда «Вуглик» з Білозерська. Все вирішив один неточний удар - 5:4.

У матчі за третє місце команда Костянтинівського району взяла гору 2:0 над хлопцями з Родинського.

Потрібно відзначити, що організатори – відділ по фізичній культурі та спорту Добропільського міськвиконкому – постаралися, щоб кожен ігровий день був видовищним і наповнений незабутніми емоціями. Перед юними футзалістами та вболівальниками виступали дівчата – черлідери, професійні футбольні фрістайлери, фіналіст шоу «Зіркове полі» Юрій Келихів.

На другий день змагань змагалися хлопці 2006/07 років народження. Як і напередодні, одного з фіналістів довелося вибирати з допомогою післяматчевих пенальті. І знову в розіграші «футбольної лотереї» брали участь хлопці з родинського «Шахтаря-Юніора». Але цього разу команду виручив воротар Євген Гайдаш, який парирував шестиметровий удар від гравця команди Костянтинівського району ,а потім був визнаний кращим у своїй команді. В іншому півфіналі господарі «Вуглик» з Білозерська обіграв гостей з Тернівки. Матч за перше місце, виявився яскравим і видовищним. Спочатку юні представники шахти «Краснолиманська», яких тренує капітан дорослої команди «Шахтар» (Родинське) Олег Юркін, провели у ворота суперників два м'ячі. Після перерви і підказок тренера Володимира Грибаускаса господарі змінили характер поєдинку і навіть скоротили відставання, забивши один м'яч - 1:2. Але на більше їх не вистачило. У поєдинку за третє місце команда Костянтинівського району обіграла «Темп» з Тернівки.

Нагородження переможців та лауреатів проводили гості свята – перший віце-президент федерації футболу Донецької області Олександр Косевич і віце-президент цієї громадської організації Олег Зубарєв. Подарунки – тренувальні комплекти з символікою ФФДО отримали кращі гравці кожної команди – учасниці змагань, а також Єгор Соколенко з Білозерська, названий кращим гравцем, захисник Артем Варданян з Мирнограда, нападник Денис Дем'янов з Родинського, воротар Костянтин Кашоварів з Костянтинівки. Від організаторів змагань хлопці отримали футболки з логотипом турніру і вай-фай навушники. Тренер команди господарів Володимир Грибаускас за особливі заслуги та високі досягнення нагороджений Почесною грамотою Федерації футболу України та цінним подарунком Добропільської міськради.

Завершувалися ігри змаганнями найменших учасників 2008\09 років народження. У грі за третє місце команда «Темп» виявилася сильнішою хлопчаків з Родинського, а в поєдинку за перше місце «Вуглик» з Білозерська переграв команду Костянтинівського району 3:1.

Микола Гісь, спеціально для прес-служби Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!