Чи буде Княжий Ринок грати у Другій лізі?

Скільки розмов ходить на цю тему. То львівський колектив буде приймати участь в новостворених змаганнях, то не буде, то знову буде. Чутки поширюються зі швидкістю світла. Щоб розставити всі крапки над «і», на актуальні питання відповів спортивний директор МФК «Княжий ринок» – Назарієм Яцишиним. Ось що він нам розповів.

- Назаре, перш за все питання яке цікавить не лише мене, а й усю футзальну громадськість, де цього сезону гратиме «Княжий Ринок»? Подейкують, що це буде новостворена друга ліга України?
- Так справді, нас зацікавив проект другої ліги України, яка буде проходити під егідою асоціації футзалу України. Поки що готуємось щоб прийняти в ній участь. Так, як команда з року в рік є одним із лідерів футзалу у Львівській області вирішили зробити крок вперед, адже ми до цього вже давно йшли.

- Що на даний момент відомо по змаганнях Другої ліги: скільки буде команд, яким буде формат змагань і так далі?
- Наскільки мені відомо команди мають бути поділені по зонах. У нашій поки що дали згоду приймати участь 5-6 команд. Після ігор в своїх зонах відбудеться фінальна частина.

- Взагалі як вважаєте, створення Другої ліги піде на користь нашому футзалу?
- Звичайно. Вже давно треба було створити нормальну Другу лігу України, тому що не всі команди, які хочуть грати рангом вище мають змогу через фінансову складову грати в Першій лізі. Та, і в таких змаганнях добре награвати молодих гравців командам Екстра-ліги. Будемо сподіватися, що змагання таки відбудуться.

- Перейдемо до стану справ команди «Княжий ринок». За відсутності Євгена Москвіна ви керуєте тренувальним процесом: на кого зараз розраховуєте з гравців, хто пішов з команди й хто, навпаки, її підсилить?
- Так, дійсно, Євген Москвін по сімейних обставинах поїхав закордон і його деякий час не буде. Тому, готую команду наразі я. Допомагає мені Юрій Цибик, а з Москвіним все обговорюємо в телефонному режимі.

Щодо гравців, то розраховуємо майже на всіх, які були минулого сезону, за винятком Писька, що покинув команду. Отримав травму коліна Ліщинський, під питанням поки що Цимбаляк в якого є пропозиція від іншої команди.

Тому, будемо шукати молодих перспективних гравців. Для них - це хороший шанс заявити про себе. З досвідчених гравців важко когось запросити. Причина - багато хто з них має кращі умови в інших командах. Поточний стан команди я би назвав періодом комплектації.

- Чому клуб не захотів в черговий раз спробувати свої сили в Кубку України в якому вже грали колись? Ті ж «Невгамовні» туди заявилися?
- У Кубку України не приймали участь по причині того, що багато гравців були задіяні у великому футболі. А, щоб добре виступити в цих змаганнях потрібно було добре підготуватися, а не грати як-небудь.

- Якщо не будете грати в Другій лізі України, то що далі? Будуть змагання під егідою Федерації міні-футболу Львівщини?
- Поки що дали підтвердження що приймаємо участь в другій лізі України і сподіваємось що змагання таки відбудуться.

Та, якщо щось піде не так, то думаю прийняли би участь у змаганнях під егідою Федерації міні-футболу Львівщини, і в разі успішного виступу представляли би Львів у всеукраїнському фіналі під егідою АФЛУ.

- Про АФЛУ. Багато розмов ходить за те, що Львів пасе задніх у всеукраїнському фіналі під егідою АФЛУ на який з’їздиться багато сильних команд, як зробити так, щоб наше місто таки було там представлено?
- Так, це дійсно хороші змагання для команд в яких і ми приймали участь, але, на превеликий жаль поступились у фіналі тепер вже представнику Екстра-ліги - клубу «ХІТ» (Київ).

Минулого сезону «Княжий ринок» приймав участь у Гранд-лізі Львова під егідою Асоціації любительського футзалу Львівщини. Деякі наші гравці паралельно виступали у чемпіонаті Волинської області, і через це ми не прийняли участь.

Щоб Львів був представлений сильною командою треба, на мою думку, дозволити приймати участь в цих змаганнях командам як зі змагань під егідою Федерації міні-футболу Львівської області, так і зі змагань під егідою Асоціації любительського футзалу Львівщини. Як варіант, дві ліги об’єднати.

Там є багато сильних команд і гравців. Також є проблема через задіяність багатьох гравців які одночасно грають як за львівські, так і волинські команди.

- І останнє запитання. Ви були на матчах Кубка УЄФА у місті Лева. Як вам змагання, що сподобалося чи хто, чому так слабко зіграла «Енергія»?
- Так, я був на всіх поєдинках і вважаю, що матчі цього турніру були проведені на хорошому рівні. Сподобалась команда «Раба ЕТО Дьор» (Угорщина). А коментувати, чи слабко, чи сильно виступила «Енергія», не хочу. Думаю, на це питання краще відповість тренер «Енергії», йому, як нікому, видніше, які фактори вплинули на такий виступ.

За матеріалами сайту «Аматорський спорт України»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!