Ігор Калінін: «Від сезону більше позитивних емоцій, і це головне»

Президент Асоціації футзалу Одеської області Ігор Калінін, який вступив на посаду в ході сезону, що завершився, підбив підсумки чемпіонату і поділився планами на найближчий час.

- Від сезону більше позитивних емоцій, і для мене це головне. Команди, в більшій своїй мірі роблять кроки в найсильніший чемпіонат, починають з цим жити і думати, як їм нав'язати боротьбу лідерам змагань і обіграти їх не дивлячись ні на що. Але ж лідери мають свій довгий шлях, в якому були розчарування і невдачі, але вони були на правильному шляху і сьогодні задають тон одеського футзалу.

Я все життя керував командами і керую сьогодні, виступаючи на Всеукраїнських змаганнях, і з 2006 року бачу всю картинку того, що відбувається на місцевих рівнях, де панують дрібні царі, які, не вкладаючи, заробляють і пиляють - хто гроші команд, а хто бюджетні гроші, розповідаючи які вони класні. Ви спочатку вкладіть, доведіть до потрібного рівня, а потім нам розповідайте. Тому, я завжди буду з командами, і буду намагатися зробити так, щоб команди відчували нашу силу не тільки в організації, а й в тому, що ми теж можемо дати якусь фінансову підтримку, а може і допомогу у виступах на Всеукраїнській арені. Але це інша історія.

А так, в цілому, апогеєм сезону був золотий матч і фінал Кубка міста, коли зал збирав повний балкон небайдужих людей, що люблять і цінують якісний футзал.

- Що можете відзначити як головне, що вдалося в цьому сезоні?
- В принципі, вдалося зберегти обличчя, коли не соромно дивитися один одному в очі в звичайному житті, і не дати приводу засумніватися в нашій порядності. Намагалися робити чесно і віддавалися кожному дню в чемпіонаті з душею.

- А що не вдалося?
- Не вдалося і не вдасться, поки в Одесі не буде чіткого взаєморозуміння в правильності вектора розвитку, а його правильність треба починати будувати, щоб через п'ять років побачити плоди своєї роботи і чіткості виконання всіх задіяних людей. Тому, можу сказати, що для тих умов, у яких нам доводиться працювати - всі молодці.

- Які моменти потрібно підтягнути командам і їх керівникам для досягнення результату?
- В першу чергу, багатьом керівникам і командам, які хочуть грати в футзал, раджу дивитися на рівень чемпіонатів класом вище, щоб розуміти, що, в першу чергу, треба починати з себе і розуміти, якщо ми не можемо забити в порожні ворота або добігти за суперником , або на рівному місці віддаємо м'яч опонентові, або замість виходу «два в нуль» отримуємо контратаку, а потім починаємо шукати винних і переходимо від гри в хаос. Висновок - вчіться перемагати і набирайтесь терпіння, якщо ви надовго і поставили собі за мету. Повірте - перемагає найсильніший, а якщо ви зібрали людей, прийшовши на три сезони максимум, то будьте ласкаві - будьте толерантні і приймайте свої невдачі, в першу чергу, не шукаючи винних.

- Що скажете про рівень арбітражу?
- Це питання якраз вчасно. У попередньому питанні ми торкнулися теми команд, так ось з дев'яти претензії були у двох, де судді допустили помилки. І ці команди в одному праві: помилки були, все інше - це бажання їх керівників і самих футболістів «потролити», як модно зараз говорити у Фейсбуці, і облити брудом. Це теж їх право, але хлопці, для того щоб когось судити - візьміть свисток, і спробуйте що це за робота, де ти завжди для когось будеш дуже поганим, м'яко кажучи. Радує одне - що ми маємо арбітра ФІФА, який сьогодні входить в топ-5 кращих суддів України. І найголовніше - для нас усі рівні, і гроші платять всі однаково, тому з упевненістю можу сказати, що корупція у нас не присутня, і кожен суддя спить спокійно. А ось коли ми створимо суддівський комітет, і у нас буде вибір суддів, які пройдуть навчання та складуть іспити і тести з фізпідготовки, ось тоді ми будемо щось розуміти, а то сьогодні пішла мода: кожний турнір має своїх суддів, а що вони судять і чи бачили вони всі останні поправки і вимоги - це велике питання. Щоб не образити їх як особистостей - постарався все м'яко висловити.

- Якість освітлення турнірів вас задовольнило?
- Освітлення - це наш коник, і у нас працюють люди, які люблять цю справу, і на першому місці у них стоїть робота. А якщо ще й грошей запропонують - вони скажуть «спасибі». Чесно кажучи, без прес-служби сьогодні не можна, і я вдячний кожному з них, хто мені в цьому допомагає.

- Є увага до футзалу з боку влади?
- Увага буде тоді, коли місцеві царі зрозуміють, що вони не повинні заважати правильному розвитку футзалу, а повинні бути помічниками для його становлення. І якщо буде все чітко, тоді можна на щось розраховувати. Коли ми все поставимо на місця, тоді не соромно буде і до влади звернутися.

- Який стан справ з футзалом в цілому по місту і області?
- Що відбувається в місті - зрозуміло, а як йдуть справи в області - будемо вивчати. Одне точно: втрачений принцип «один гравець - одна команда». Починаючи з міських змагань все необхідно привести в повний порядок. Зараз як раз прийшов час нормалізувати роботу і створити комітети, які будуть відповідати кожен за свою виконану роботу. Масовість у нас є, команд багато, а принципу розвитку і популяризації футзалу для розвитку молодих талантів і чіткої концепції зростання, щоб на виході ми отримали нових Коридзе, Безуглого, Мельникова і т.д., немає. Загублений механізм, який ми будемо відновлювати.

- Липень і серпень вже стали приємною традицією проведення Всеукраїнських та зарубіжних турнірів. Які плани і що найближчим часом ми зможемо запропонувати любителям футзалу?
- З цього сезону Асоціація футзалу Одеської області за підтримки АФУ і Комітету аматорського футзалу буде проводити Всеукраїнський турнір, який пройде на 8 станції Великого Фонтану, в спорткомплексі ОНЮА, де команди з усієї України будуть поєднувати приємне з корисним, так як комплекс розташований на самому, як прийнято говорити в Одесі, морі, і там є всі умови. Тому, з 26 липня запрошуємо всіх небайдужих приходити і підтримувати команди, бути свідками всього того, що відбуватиметься протягом п'яти днів, коли 30 числа розіграють золоті медалі представники GOLD-ліги. Цей турнір для нас дуже масштабний, і ми хочемо постаратися провести його на гідному рівні. Далі з 3 серпня в спорткомплексі СКА пройде восьмий турнір на призи Заслуженого тренера України Водяна В.І., в якому планується участь представників Екстра-ліги, Першої та Другої ліг чемпіонату України. Також очікується підтвердження молдавського чемпіона, наших друзів - команди «Класік». Їх участь додасть турніру статус міжнародного. 6 серпня команди розіграють комплект нагород. Більш детальна інформація обов'язково буде на нашому сайті, так що стежте і ви будете знати все про все найперші.

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!