Назар Станкевич: Нам було важко грати проти команд Екстра-ліги

На "Кубку Львівщини", який у суботу завершився у Львові, виступали фактично дві команди "Енергії". Основний склад став переможцем турніру, а от молодша команда, ЛДУФК-"Енергія", посіла останнє місце, при цьому отримавши у свої ворота купу голів. Чому так сталося, і які подальші плани у ЛДУФК-"Енергії", розповів прес-службі Асоціації футзалу України наставник команди Назар Станкевич

- Пане Назаре, перш за все - що призвело до таких розгромних поразок?
- Ми не готувались до цього турніру так, як би цього хотіли. Адже сьогодні керівництво клубу вирішує ряд організаційних питань щодо тренувального процесу. Ми зібрались лише у неділю,саме тоді я вперше побачив декого із гравців, потім зіграли товариську гру з основою "Енергії", і одразу старт на турнірі! Нам було нереально важко грати проти команд Екстра-ліги, які на ходу, після зборів, та ще у кожного свої завдання. Думаю, результат був би менш розгромним, якби у нас була рівноцінна заміна першому квартету.

- Чи була вже розмова з керівництвом "Енергії" стосовно виступу на "Кубку Львівщини"?
- А вони нам і не ставили ніяких завдань. У тій ситуації, в якій ми перебуваємо, вони ставляться із розумінням. Участь у такому турнірі - це досвід для нас, хоч і такий гіркий. Головне, що ми хочемо створити довготривалий проект, і керівники клубу роблять усе, аби це реалізувати. Ми дивимось у майбутнє і не будемо зациклюватись на таких результатах.

- Судячи зі складу, перед турніром ЛДУФК-"Енергія" підсилилась деякими виконавцями, зокрема Русланом Мірзаєвим, який колись був у системі "Енергії"...
- Руслан постійно підтримує форму, і прогнозовано, що ми його взяли у команду. Його відповідальне ставлення із поєднанням малого, проте досвіду, потрібні цій команді. Він має певний авторитет та харизму серед гравців, які допоможуть нам сформувати колектив. Турнір провів вдало, прикро, що в останньому матчі не зумів зіграти через травму.

- А що за травма?
- У матчі з "Соколом" розтягнув м'язи паху.

- Чи можна вважати, що "Кубок Львівщини" для ЛДУФК-"Енергії" - генеральна репетиція перед дебютом у Другій лізі?
- Я б не назвав це генеральною репетицією. У нас на черзі ряд важливих завдань: визначити склад, організувати та  спланувати тренувальний процес, визначити основні четвірки. Тому, цей турнір це швидше набуття ігрового досвіду проти елітних команд.

- На "Кубку Львівщини" грала юніорська збірна України, складена з гравців 1997 р. н. і молодше. Знаю, що у Вас теж є гравці цієї вікової категорії. Чи мали Ви розмову з керманичем збірної Віталієм Одеговим?
- Ні, такої честі у мене не було. Бачив їх матчі, у кожного з гравців велика мотивація, кожен має прагнення показувати якнайкращу гру адже розуміють, що це шанс потрапити "на олівець" тренерам головної команди. Стосовно наших гравців, то вірю, що скоро в нас буде можливість конструктивно говорити з Віталієм Одеговим по декому з них.

- Чи правильно можна зрозуміти, що основна ставка у Вашій команді робитиметься на Ваших вихованців, які минулого року грали у другій команді хмельницького "Сокола"?
- Так, звичайно. Ковалишин та Аврам – це  гравці, які вже спробували рівень Першої ліги, саме на них і будемо будувати основу нашої команди. Назарій Тузяк та Роман Цень на рівних протидіють більш досвідченим гравцям. Окремо хотів б виділити Ценя. Цей хлопчина, ніколи не грав у футзал, проте його перехід з футболу не став таким помітним, і він з кожним матчем додає у розумінні футзалу. Також хотілося б бачити у команді, ще кількох відомих мені молодих гравців. Є бажання надати їм шанс повернутись у великий футзал. Як буде, подивимось. Окрім цього є завдання від керівництва вести пошук юних талантів.

- Які завдання ставить перед собою ЛДУФК-"Енергія" у дебютному сезоні Другої ліги?
- Головне завдання - це виховання та підготовка гравців для основної команди. "Енергія" поступово омолоджує склад, і сьогодні є потреба у гідній зміні. Особисто для себе поставив завдання, щоб такий місток з юнаків у професіонали існував на постійній основі. Це дуже важливо для молодих футзалістів у нашому регіоні. На другому ж місці стоятиме якість гри та, само собою, результат. Це три головні завдання на сезон.

- Де ЛДУФК-"Енергія" гратиме домашні матчі Другої ліги?
- Сьогодні ведуться перемовини але сподіваюсь, що це буде палац спорту "Галичина".

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!