Олександр Моргунов: АРПІ буде дуже цікавою командою

Після призначення Олександра Моргунова на пост головного тренера команди "АРПІ" і феєричної перемоги ветеранської команди на турнірі "40+" в Одесі, за яку, власне, і дебютував Олександр в якості гравця, багатьом любителям футзалу в країні стало цікаво ближче познайомитися з новоспеченим тренером яскравої самобутньої команди. Сьогодні ми з задоволенням знайомимо читачів з приємною, ерудованою людиною, відмінним гравцем і досить молодим перспективним тренером, з особистістю, широко відомою не тільки еліті українського футзалу, але також і за кордоном – Олександром Моргуновим:

- Олександре, вітаємо вас! Уже встигли відновитися після переможного фіналу "40+" в Одесі?
- Знаєте, в першу чергу, ті позитивні емоції, які були отримані від перемоги у фіналі, вони, власне, вже дали відновлення. Далі сім'я, діти, у понеділок було два тренування, потихеньку, потрошку, так і відновилися. Все як завжди, була банька з командою, поспілкувалися з хлопцями, в принципі відновлення пройшло добре.

- Що скажете з організації турніру серед ветеранів?
- Хороший турнір. Скажу величезне спасибі організаторам, які не забувають нас – ветеранів, збирають подібні турніри. Все як завжди, гостинно, на рівні. Одеса ухвалила нас нормальної теплою погодою. Нормальний календар, нормальні умови. У плані організації турніру все було, як завжди, добре.

- Ви перемогли у фіналі по-справжньому зоряний склад "Чорного моря", як думаєте за рахунок чого?
- У нас у "АРПІ" склад був трошки неповноцінним з певних причин. Але в той же час, ті сім осіб, які були в "АРПІ"  були як єдине ціле, Плюс не забуваємо, що це "40+" і тут вже які б це не були імена, прізвища – вже позначається і функціональна підготовка і здоров'я. Це була вже п'ята гра, тому обидві команди втомилися. "АРПІ" використав свій шанс - забили перший гол, далі досить добре, щільно, компактно оборонялися, потім вже у "Чорного моря", може бути не вистачило якихось додаткових сил. А потім ми забили ще один гол на контратаці. В принципі, при рівне грі, "АРПІ" краще використав свої шанси реалізувавши моменти, от і все.

- Зараз ви приступили до тренерської роботи у футзальному клубі "АРПІ", можете поділитися першими враженнями від нового колективу, нових хлопців?
- Скажімо так, це не зовсім новий для мене колектив. Команда зараз збирається в новому форматі, так. Частково залишилися старі хлопці – з Донецька, частково, це запорізькі хлопці. Я багатьох з них досить добре знаю, перетинався з ними в різних командах. На даний момент якусь серйозну оцінку давати поки немає сенсу, так як ми зібралися буквально два тижні тому. П'ятого вересня у нас було перше тренування. Плюс до всього, ми поки ще не в повному складі. Ми ж аматори, і у деяких з наших хлопців є зобов'язання на найближчий місяць-півтора перед іншими командами, вони поки ще дограють там, щоб не кидати передчасно свої колективи. Політика керівництва "АРПІ" така, що ми не хочемо зашкодити нікому в Запоріжжі, щоб нашу команду в подальшому і любили та підтримували. У запорізьких хлопців зараз там і великий футбол йде, деякі виступають за інші команди, так що думаю з початку жовтня ми вже зберемося в повному складі.

- З яких імен буде складатися ваша команда в цьому сезоні?
- В принципі, вважаю, що буде дуже цікава команда. Є пограли хлопці, які і в Донецьку пограли в Запоріжжі. Це і Антон Тарасенко, який ще недавно грав в Екстра-лізі, Андрій Будін, повернувся в тому році з Білорусі, Олександр Оліщук, у свій час також пограв у Вищій лізі. Всі хлопці пройшли хорошу школу. Ми сподіваємося створити хороший колектив. Що стосується участі у змаганнях, то поки що планується участь у Другій лізі та Кубку України.

- Ви плануєте виступати тільки в якості тренера або, може, будете іноді виходити і самі на майданчик?
- Поки планую тільки в якості тренера. Якщо всі хлопці зможуть і всі будуть, то думаю, що буде дуже рівна, хороша команда і все у нас буде добре. Молодим у нас всюди дорога. Плюс, я вважаю, тренувати і грати - це не завжди є добре, це я вже не раз перевіряв на своєму досвіді. Тренер повинен в потрібний момент підказати і підкоригувати гру, також і на тренуваннях, потрібно одночасно і виконувати певну роботу на полі разом з хлопцями і також необхідно корегувати сам процес. Так що, вважаю, в цьому немає сенсу.

Далі буде...

За матеріалами сайту "Аматорський спорт України"

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!