Олександр ПЕСКОВ: «Зараз «SW» – це молода команда, яка хоче зростати»

7-9 квітня в Одесі пройде «Кубок регіонів» за участю 20-ти команд, який проводиться під егідою Аматорської футзальної ліги України. Одна з команд, яка виборола право представляти свій регіон в Одесі – футзальний клуб «SW» з Херсона. Неодноразовий призер чемпіонату Херсона останні роки впевнено посідає місце серед кращих аматорських клубів свого міста. «SW» вже має досвід виступу на всеукраїнському рівні, коли рік тому команда грала в Елітному фіналі АФЛУ. Більш розгорнуто про свою команду, про її перші кроки та найближчі амбіційні завдання в ексклюзивному інтерв’ю офіційному сайту Асоціації футзалу України розповів президент футзального клубу «SW» Олександр Песков.

- Перше питання стосовно назви команди з використанням англійських букв.
- Це перші дві букви від назви «Silver Wheel», це автохімія, яка вироблялась в Німеччині та ввозилась до України. Я починав торгувати на цій компанії, на її продукції тут, в Україні – від цього й пішла назва команди. А утворена наша команда була ще в 2003 році. Одразу ми її утворювали як футзальну команду, і ніяких думок, щоб ще грати в футбол, в нас не було – одразу зосередилися на футзалі. За цей час ми двічі ставали бронзовими призерами Суперліги та Вищої ліги чемпіонату Херсону.

- З кого починалася команда, звідки приходили футболісти до неї?
- Більшість гравців приходили з інших команд, а потім вже приходили друзі або їхні, або наші. З того складу команди, яка утворювалася в 2003 році, залишився один я. В дитинстві займався футболом до 14-ти років, потів була дуже серйозна травма коліна, і, як для гравця, футбол закінчився. Зараз ми прагнемо збудувати молоду команду – середній вік в нас зараз 24 роки.

- Скількох гравців вдалося зараз залучити до «SW»?
- У нас грає два воротарі та 10 гравців, що на майданчику, тож, всього 12 футболістів. Під кінець цьогорічного чемпіонату нам вдалося запросити до команди професійну людину, яка свого часу грала три роки за «Продексім». Це Євген Кривошейкін – в нього є досвід гри на високому рівні, і він нас зараз тренує. 

- Ви казали, що у вас молода команда – самому юному гравцеві скільки років?
- 19. Для того, що залучати нових молодих гравців, я прагну передивлятись багато ігор чемпіонату нашого, що на Шуменського, і того, що на Чекістів. Якщо когось беру на замітку, то потім надаю ці кандидатури головному тренеру. Потім вони приїжджають на наші тренування, ми їх переглядаємо – якщо підходять, то займаємося з ними далі.

- Надовго в команді вони затримуються?
- Перед формуванням складу цього року було поповнення у кількості шестеро людей, з яких пізніше пішли двоє. І це в основному були вікові гравці, які, скажемо так, погналися за більш довгим рублем. Фінансування в нас моє особисте, і вдається повністю екіпірувати футболістів – є спортивні костюми, тренувальні костюми, три комплекти ігрової форми, немає проблем з м’ячами, їх більше, ніж футболістів. Щодо лікаря в команді, то в нас у одного з футболістів дружина є лікарем. Вона часто-густо буває на тренуваннях, особливо останнього часу, тому що з приходом Євгена Кривошейкіна збільшились навантаження.

- Після створення команди ви одразу включилися в місцеві змагання на вищому рівні, чи пройшли певні кроки в нижчих лігах?
- Одразу грали в Вищій лізі, де в перший рік посіли п’яте місце. За рік вдалося піднятися на третю сходинку. Потім знову була «бронза», хоча весь чемпіонат йшли першими, але в кінцівці поступилися конкурентам. Але тоді в нас був дуже молодий склад, можливо, досвіду десь і не вистачило.

- За майже півтори десятка років вам є з чим порівнювати. Футзал в Херсоні організаційно прогресує, чи зростає рівень суддівства?
- Ви ж розумієте, що нема такого футболіста, який би не дорікав арбітрам. Як на мене, то зараз в нас чемпіонат міста на досить гідному рівні. Дуже якісно Асоціацією футзалу Херсонської області вибудована робота з командами. Нарікань зараз ніяких, все дуже добре.

- Минулого року ви вже спробували себе на всеукраїнському рівні.
- Так, ми приймали участь в Елітному фіналі, який проходив в Одесі, і завершили свій виступ в цьому турнірі на стадії півфіналу в Другій лізі. Для першого року, вважаю, що це був дуже непоганий результат, а цього року будемо ставити більш вищі цілі. Асоціація футзалу України наступного тижня в Одесі проводить «Кубок регіонів» серед аматорів, і на цьому турнірі вже будуть максимальні завдання – тільки перемагати, хоча б в одній з ліг. Бажано б у Вищій. Спочатку будуть групові турніри, а потім вже піде перерозподіл по лігах, відштовхуючись від результатів групового турніру.

- Довший шлях у «SW» вже позаду, чого б хотілося досягти в найближчій перспективі?
- Хотілося б, щоб був у команди свій сайт, але поки в нас є сторінка «Вконтактах». Я б не казав, що його не буде, але бажання є. Зараз ми вийшли на оптимальну кількість тренувань на тиждень – їх три. Є можливість проводити заняття з тактики і техніки, достатньо ігрової роботи. Для непрофесійного клубу це достатньо. Щодо складу, то вважаю його дуже перспективним, можна додати ще максимум одну людину, це вже як буде тренер вважати. Зараз «SW» – це молода команда, яка хоче зростати, яка буде зростати за певної підготовчої роботи. Наступного сезону будемо ставити тільки максимальні завдання. А вже життя саме покаже – це футзал, і бува всяке.

Прес-служба Асоціації футзалу України                     

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!