Валерій Водян: Добре, що такий турнір відновлюється

Інтерв'ю заслуженого тренера України напередодні міжнародного турніру в Одесі.

«Винуватець торжества» футзалу, а саме міжнародного Кубка, бере старт в Одесі вже в п'ятницю, в інтерв'ю сайту «Футзал Одеси» поділився своїми очікуваннями від змагань.

Перше питання заслуженому тренеру України Валерію Водяну було про те, яким він бачить Кубок свого імені:

- У першу чергу скажу те, що й так зрозуміло: сенс цього турніру – у більш якісній підготовці команд до сезону. Тому що будь-якій команді потрібен змагальний період. Як кращим колективам країни, так і командам чемпіонату міста. «Локомотив» поповнився новими виконавцями, тому головний тренер Євген Ривкін напевно буде напрацьовувати якісь нові ігрові зв'язки. У Хмельницькому вже другий рік працює Роман Ковальчик і природно, що колектив у новому сезоні повинен спробувати втрутитися в боротьбу «Локомотива», «Енергії» і «Продексіма». В «Ураган» повернулися кілька гравців і команда буде будувати більш амбітні плани на новий чемпіонат. Дебютант Екстра-ліги, «Юні-Ламан», зможе побачити себе на тлі суперників, з рівнем яких їм доведеться грати на весь наступний сезон. «Титан-Зоря» завжди була непоганою командою, а після свого повернення Віталію Соломці буде цікаво домогтися кращого результату, ніж той, який був у нього в минулому періоді роботи.

- Кілька років Кубок на призи В. І. Водяна не проводився, але тепер змагання відновлюються...

- Так, цей турнір я ще називаю «Турнір імені мене» (сміється). Але справа полягає не в тому, імені кого він проводиться. А в першу чергу в тому, що він проводиться в Одесі. Проводиться в літній час. Команди, які готувалися в нашому регіоні, де є чудові умови, море і сонце, завершують збори таким турніром. Тим більше, Одеса – футзальне місто з великими традиціями. Традиціями того ж «Локомотива», яким керував я. Звичайно, добре, що турнір поновлюється. Добре, що Ігор Калінін взяв на себе таку працю, запросивши хороші команди і навіть надавши статус міжнародних змагань. Дай Бог, щоб цей турнір був проведений якісно і в спортивному плані, і в організаційному. Ну і щоб він знову став традиційним. Зазвичай турнір проводився у вересні, але в минулому році Ігор Калінін провів свої змагання влітку, і вони вийшли дуже якісними і цікавими – я був на матчах і мені все сподобалося. Одеса може приймати турніри на хорошому рівні!

За матеріалами сайту «Футзал Одеси»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!