Юрій ЗАЦЕПІЛОВ: «Я навіть впевнений, що ми можемо і «Сокіл» пройти»

Головною несподіванкою стадії 1/8 фіналу Кубку України став вихід до чвертьфіналу дніпровської аматорської команди «Катеринославхліб», яка за підсумком двох матчів була сильніша за «Епіцентр К Авангард» з Одеси – 4:5 та 2:1. І на цьому в Дніпрі на мають наміру зупинятися! Про одну з провідних команд Дніпра, про її перші кроки, про враження від кубкового двобою з одеситами в ексклюзивному інтерв’ю Асоціації футзалу України головного тренера команди Юрія Зацепілова. До речі, минулого року Федерацією футболу Дніпропетровської області він був визнаний кращим футзальним тренером Дніпра.   

- Перше питання стосовно назви команди – «Катеринославхліб». У декого воно викликає посмішку – Катеринослав, хліб, Дніпро…
- Насправді це я і дав назву команді. І заводу, в тому числі. Тому що ми починали з нуля, це був 2006 рік. На базі 10-го хлібзаводу ми збудували новий завод, і у вересні йому буде вже 6 років. Я є комерційним директором заводу. Один із власників заводу, Кармазін Дмитро В’ячеславович – він великий шанувальник футболу, незмінно нас підтримує, приходить на наші матчі, що дуже приємно. В такий складний час підтримувати футзал – це велика справа.

- З моменту утворення команди спортивні досягнення були?
- Починали ми з міських турнірів, неодноразово вигравали Кубок області, займали перші місця на літніх змаганнях , а минулого сезону стали чемпіонами міста. А потім на зборах вирішили спробувати себе в Другій лізі і надіслати заявку для участі в Кубку України. Серед провідних гравців «Катеринославхлібу» можу назвати таких футболістів, як Едуард Кулик, Андрій Засенко, голкіпер Олексій Сагайдаченко зараз до нас приєднався з Харкова. Приблизно 7-8 гравців у нас працевлаштовані на заводі.
 
- «Катеринославхліб» наразі лідирує в своїй групі Другої ліги. Що можете сказати про рівень турніру, його організацію?
- Загалом ще важко судити – в нашій групі три команди з Дніпра і «АРПІ» з Запоріжжя. Ми тут варимося в одному соку, тому на даному етапі я поки нічого нового не побачив. Щодо «чистого» часу, то ми і в місті з ним граємо, тільки по 15 хвилин.

- Як вибудований тренувальний процес в команді?
- Тренуємося ми двічі на тиждень. А ось зараз так сталося, що ми третій тиждень без тренувань. Граємо в чотирьох турнірах, тож не маємо змоги тренуватися. За останні 10 днів ми зіграли 6 ігор. Це Кубок України, Кубок міста, чемпіонат міста і Друга ліга. Найближчої суботи граємо фінал Кубку області. Визнаю, що дуже багато турнірів, я сам максималіст, такою налаштовую бути і команду.

- Ви назвали провідних гравців, але вони вже в солідному віці. Чи є молодь в команді?
- Обов’язково. Я сам грав у великий футбол, був і досвід президенства клубу – це було в «Гірнику» з Павлограду. Я прихильник того, щоб в команді були і вікові гравці, і середнього віку, і молодь. Є в нас в команді гравці, яким по 19-20 років. Прізвища їхні я б не хотів називати, щоб вони не злетіли кудись високо.

- Вихід «Катеринославхлібу» до чвертьфіналу Кубку України значно підвищив інтерес до вашої команди. Пригадайте враження від матчів з одеським «Епіцентром К Авангард».
- В першій грі нам навіть було легше. Там були дві хвилини провалу, а загалом ми непогано грали. Але за два тижні було помітно, що Одеса фізично дуже сильно додала, і на гру суперник налаштовувався дуже сильно. Мабуть, і якась частка везіння та правильно обрана тактика допомоги нам перемогли. Одесити в кінці тримали рахунок, грали за рахунком. Я чомусь до кінця був впевнений, ані на секунду не сумнівався, що ми пройдемо далі. Більш того, я навіть впевнений, що ми можемо і «Сокіл» пройти, нам треба дуже серйозно поставитись до матчів з ним. Боязні суперника особисто в мене ніякої нема. Я бачу, що хлопці і зараз вже налаштовані, тут вже проста ситуація – або пан, або пропав.

- Найближча гра у «Сокола» з «Кардиналом-Рівне», мабуть, і Ви, і всі гравці будуть найуважнішими спостерігачами за цією грою?
- Згоден, перегляд цієї гри є в наших планах. Хоча, можу сказати, ми вже непогано знайомі з можливостями хмельницької команди. Я і раніше слідкував за виступами «Сокола», бо там зараз грає Станіслав Моспан – це колишній гравець нашої команди. Ми розуміємо, що це вже команда Екстра-ліги, нам обов’язково буде дуже важко, там більше молоді в команді, всі такі, що біжать. Легкого життя в нас точно не буде, але ми вийдемо і будемо грати так, як вміємо. Природньо,що і їм, і нам хочеться перемогти. Розуміємо, що в «Сокола» і майстерності побільше, і тренується команда більше.

- Додаткові преміальні в разі виходу до «Фіналу чотирьох» гравцям будуть?
- Обов’язково. Вони їх і зараз отримають за вихід до чвертьфіналу – президент обіцяв, а він всі свої обіцянки виконує. Зазначу, що всі фінансові питання ми обговорюємо до початку чемпіонату, або якогось турніру, і все чітко виконується.

- Як тренер і один із натхненників команди, яким ви бачите найближче майбутнє «Катеринославхлібу»?
- Ми хотіли ще минулого сезону заявитися до Першої ліги, але переїзди, сім команд… Рівень її ми могли подивитися на тому ж «Епіцентрі К Авангард». Восени у нас був турнір, вони приїжджали до нас, і ми перемагали. З переходом до Першої ліги значно збільшуються витрати на переїзди, і ми наразі не готові. Я десь розумію, що в Дніпрі має бути команда Екстра-ліги – на базі нашого клубу, або якийсь спільний проект, бо в нашого президента є друзі. Але має бути присутнім спортивний принцип.

І все ж ситуація така, що треба закінчити цей рік, а вже по завершенню сезону підіб’ємо його підсумки, і будемо думати, що далі. Цього року ми отримуємо задоволення від футзалу, всі хлопці задоволені. Звичайно, навантаження велике – чотири турніри, зараз Кубок області завершується. Може бути попереду Всеукраїнський фінал АФЛУ, але до нього ще треба потрапити. Ми зараз лідируємо в чемпіонаті міста, маючи відрив 4 очки від команди «Лад». Найближча гра – з «АРПІ», це Друга ліга, і там теж потрібно вигравати.

Прес-служба Асоціації футзалу України                 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!