ІнБев-Полісся – Манзана-2 – 2:5. Післямова

Після закінчення першого поєдинку Кваліфікаційного раунду Кубка України, в якому київська «Манзана-2» обіграла житомирський «ІнБев-Полісся», представники команд поділилися своїми думками щодо матчу.

Сергій Рівний, президент ФК «Манзана-2» (Київ):    

                                                                                              

- Пане Сергіє, як Ви можете оцінити гру «Манзани-2» у першому матчі Кваліфікаційного раунду Кубка України?
- Як Ви бачили, рахунок на нашу користь. Мені це дуже сподобалось. Я думаю, що нам буде тяжко, коли «ІнБев» приїде до Києва. Будемо сподіватись, що ми виграємо і другу гру.

- За рахунок яких ігрових якостей вдалося здобути перемогу над «ІнБевом», і чи все те, що було заплановано на гру, команда виконала?
- Ні, ми провалили початок другого тайму, але потім зібрались і, думаю, закінчили гру дуже гідно.

- Хотілося б спитати у Вас стосовно команди «Манзана-2». Це фактично оновлена «Манзана». Що Ви можете сказати про цю команду, тому що футзальна спільнота хоче про неї знати? І які подальші плани команди на сезон?
- Ми вже тренуємось практично два роки. Тут мої співробітники грають. Тут грають хлопці, які вже тренуються з нами два роки. У нас зараз задача – потрапити у «Фінал восьми» Кубка України. Ставимо для себе поки що таку задачу, а там буде видно.

- Тобто, є шанси на те, що «Манзана-2» зможе повторити успіх тієї «Манзани», яка була володарем Кубка України?
- Шанси є завжди. Минулого разу я сказав, що ми виграємо, і ми виграли. Зараз наша мета – «Фінал восьми, а далі буде видно.

Віталій Мельник, головний тренер ФК «Манзана-2» (Київ):

- Скажіть, будь ласка, кілька слів про сьогоднішню гру, і що сьогодні Вашій команді вдалось чи не вдалось у цьому поєдинку?
- Почну з початку. «Манзана-2» - це команда співробітників, ми тренуємося щовівторка, граємо для себе. Ми награємо якісь схеми, граємо у футзал і беремо участь у турнірах. У Києві виграли чемпіонат Вищої ліги КФЛ, і вирішили спробувати свої сили у Кубку України своїм свладом. Ми підсилилися трьома людьми, щоб нам було трохи легше. Плани на майбутнє – як дійдемо якомога далі, то буде добре. Коли ми заявилися вперше, то не думали, що виграємо Кубок. Тепер спробуємо цим складом, і подивимось, як далеко в нас вийде зайти. Що не вийшло? Початок другого тайму, тому що пропустили швидкий гол, і у нас пішов сумбур. Було видно, що хлопці підсіли, тому що ми два тайма по двадцять хвилин не граємо. Такий проміжок часу – для нас це багато, тому що зараз усі в різних кондиціях. Але коли ми забили четвертий гол, то гра вирівнялась, і це було логічне завершення. Будемо готуватись на матч-відповідь. Ще будемо додавати співробітників, тому що сьогодні були не всі, щоб вони відчули цей дух Кубка України і що таке великий футзал.

- Чи можна сказати, що саме четвертий гол вирішив долю поєдинку?
- На мою думку – так, тому що «ІнБев-Полісся» - молода команда, вона підтиснула нас у другому таймі, і нам був потрібен цей гол. Ми його забили і знову взяли гру в свої руки. 

Михайло Соколовський, головний тренер МФК «ІнБев-Полісся» (Житомир): 

- Михайле Володимировичу, що Ви зможете сказати по грі, і чому так сталося, що Ваші підопічні сьогодні програли?
- Як Ви бачили, були два різних тайми. Той момент у психології. Гра, в принципі, вдалася. Просто припускаємось дитячих помилок, прилітають нам м’ячі неправильні: десь на фоні втоми, десь не розібрались. Ми награємо склад, у нас багато людей. В принципі, гру ми розцінюємо як підготовку до чемпіонату міста. Високих цілей ніхто не ставить. Ми чудово розуміємо, що в нас команда ще вчиться грати у футзал. Так що, трагедії не робимо. Їдемо на матч-відповідь, будемо намагатися доводити, що сьогодні було непорозуміння. Ні в якому разі медалі з «Манзани» не знімаю. У них гідна команда. Хлопці там досвідчені, візьміть того же воротаря Дєнюжкіна, є й інша гравці. Тому, тут, вважаю, є момент психології. Трохи не дотримались ми дисципліни. Деякі хлопці вперше грали у Кубку України. Так що, через це треба проходити. Думаю, що ми зробимо правильні висновки і будемо працювати далі. Нічого страшного.

- У другому таймі «ІнБев» значно активізувався і мав реальну можливість для того, щоб не тільки відквитати один м’яч, а і зрівняти рахунок. Але чому не вдалося це зробити?
- В принципі, нічого не завадило. Це ж спорт, це футзал. Ми з хлопцями у перерві поговорили, хвилювання, думаю, у всіх пішло. Поговорили, як чоловіки. Я думаю, що мене почули. Самі бачили результат. Могли переламати хід зустрічі, в принципі. Було 3:2, могли зробити 3:3. Але щастить сильнішим. На даному етапі ми поки що слабші за «Манзану».

- На останніх хвилинах Ви планували піти з п’ятим польовим, але Самчик так і не вийшов п’ятим. Це рішення було прийняте вже після п’ятого пропущеного голу?
- Річ не в тому. Справа у другій грі, бо шанси є завжди. Плюс, у нас проблема була по воротарській футболці – не відповідав колір, і судді попередили, що не можна буде виходити. Ось і все.

- Які плани на матч-відповідь?
- Готуємось. Я попросив хлопців, щоб вони не опускали голови. Нічого страшного не сталося. Я розумію, що буде багато критики на мою адресу – за результат же тренер відповідає, а не футзалісти. Значить, я їх неправильно підготував. Будемо робити висновки та правильно їх готувати.

-Якщо Вашій команді все-таки вдасться пройти до Попереднього раунду Кубка України, то які задачі будуть поставлені перед командою?

-Звісно. Якщо ми потрапимо у Попередній раунд Кубка, то будемо ставити цілі перед командою. Зараз мета була – потрапити туди та перевірити свої сили, подивитись, у яких ми фізичних кондиціях, чи готові ми грати на такому рівні. Друга гра покаже – готові ми чи ні.

Євген Саківський, гравець МФК «ІнБев-Полісся» (Житомир):

- Євгене, що сьогодні сталося з командою, і чому сьогодні не вдалося обіграти «Манзану-2»?
- У нас вийшло два різних тайми. У першому таймі гра якось не клеїлась. Мало контролювали м’яч. Гравці у «Манзани-2» хороші, є досвідчені футзалісти. Тому, десь не пощастило. У другому таймі трохи зібрались, забили два голи, але потім знову пропустили, кількох помилок припустились. Але є ще матч-відповідь, будемо старатись показати себе.

- За рахунок чого будете намагатись здобути результат у другій грі?
- В нас нова команда, тренер намагається зробити з неї хороший колектив. Є багато молодих гравців. Є досвідчені гравці. За рахунок сплаву досвіду та молодості намагаємося зробити добротний колектив, який даватиме бій будь-якому супернику.

- Як оціниш свою гру, оскільки ти є одним з лідерів команди?
- Об’єктивно себе судити дуже важко, але оскільки рахунок на табло, то, мабуть, зіграв погано.  Хотілося б краще. Наостанок хочу подякувати вболівальникам, які нас підтримували. Цей зал… Ми сьогодні трохи підвели… 

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!