«ІнБев/НПУ» – «VIVA CUP» – 3:3. Післямова

Пропонуємо вашій увазі коментарі головних тренерів «ІнБев/НПУ» і «VIVA CUP» – Валерія Директоренка та Романа Перадзе.

Валерій Директоренко, головний тренер ФК «ІнБев/НПУ» (Житомир-Київ):

– Перед кубковим матчем зіграли товариський поєдинок у Вінниці, де була така сама команда, навіть більш силова. Цей матч також судили арбітри з Екстра-ліги, які представляють Вінницю. Тобто, матч був десь такого самого характеру. Я спеціально його організував, бо розумів, що буде така сама гра. І я мав рацію. Мабуть, хлопці думали, що буде полегше. Але виявилося, що це не так. Окрім того, я попереджав, що у команді «VIVA CUP» є достатньо професійний тренер, досвідчені гравці та молодь з  «палаючими» очима та божевільною самовіддачею.

Про це все говорилося, попереджалося. Але десь на підсвідомому рівні, мабуть, завжди з такими командами важко грати. Так воно і вийшло, що коли ми захотіли піднатиснути, це зробити не вдалося. А суперники, потрібно віддати їм належне, з першої і до останньої секунди диктували свої умови і грали достатньо щільно.

Хочу сказати, що добре зіграв наш  воротар Михайло Соколовський, який  неодноразово рятував «ІнБев/НПУ». Рахунок міг би бути зовсім іншим. Нам навіть пощастило у певній мірі. До таких протистоянь потрібно готуватися та підходити більш серйозно. 

– Як плануєте налаштовувати клуб на наступну гру?

– Зараз поговоримо по-чоловічому і все. Просто потрібно виходити і віддаватися як в матчах Екстра-ліги, а не думати, що ось приїхала міська команда. Там такі самі футболісти, які також добре розуміють, як грати у футзал. Просто представлені трошки на іншому рівні. Але клас футболістів достатньо серйозний. Плюс молодь, яка хоче показати себе на такому рівні. І там за рахунок величезного бажання нівелюється дуже багато. Так у нас і вийшло. Хоча ми могли і набагато краще зіграти.

Роман Перадзе, головний тренер ФК «VIVA CUP» (Харків):

– У першому таймі хлопці були трохи переляканими, багато оборонялися, не хотіли йти у відбір, боялися пропустити. У перерві сказав своїй команді, що не потрібно боятися грати, потрібно створювати моменти, відбирати м'яч, бігти у контратаки. Вже пропустили, відступати нікуди. Хлопці почули і  впевненіше заграли у другій половині. 

Як готуватиметеся до матчу-відповіді, адже суперники будуть налаштовані вже набагато серйозніше?

– Будемо готуватися як зазвичай. В команді 70% – хлопці 17-19 років, які мріють грати в Екстра-лізі. Тому я хлопцям сказав, що для вас це не просто кубок, це поєдинок Екстра-ліги. Ось, будь-ласка, виходьте, показуйте себе. Якщо проявите себе – Екстра-ліга вас помітить і незабаром будете грати саме там.

Команда вже третій рік бере участь у Кубку України. Цей досвід допомагає грати? 

– Минулого року у матчі з «Епіцентром», до речі, у нас була та сама проблема. Ми поступилися після першого тайму –  0:2 через те що були так само перелякані, як і сьогодні. На початку другого тайму рахунок був вже 0:3. Потім ми «завелися» і навіть вийшли вперед з рахунком 4:3 і лише наприкінці пропустили. Матч був схожим на протистояння з «ІнБев/НПУ». Ми стали трохи досвідченішими у порівнянні з минулим роком. У матчах місцевого рівня переважаємо всіх за швидкісними показниками. Сьогодні наша команда у певних компонентах виглядала на рівних, за іншими компонентами поступалася, а у деяких епізодах навіть переважала.

 Чи не плануєте підвищуватися в класі?

– У нас про це всі мріють: і президент, і тренер, і гравці. На жаль, лише мріями грати не можливо. Участь в Екстра-лізі – це дуже великі гроші. 

Джерело: «Спортивний Житомир»

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!