Кубок України. 1/8 фіналу. Огляд матчів-відповідей (ОНОВЛЕНО)

З 17 по 21 січня відбулись матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубку України сезону 2017/2018 р. р. Пропонуємо Вашій увазі їх результати та огляди.

Мабуть, ніхто не очікував, що перший тайм другого кубкового протистояння між «Енергією» та «Соколом» виявиться таким результативним. Фактично це був бенефіс у виконанні «енергетиків», які протягом першої 20-хвилинки змогли сім разів вразити ворота «соколят». І не сказати, що по такій грі у подолян не було моментів. Вони були, але їх буквально затьмарили голи у виконанні підопічних Валерія Легчанова. Хоча варто відзначити, що у другому таймі гравці «Сокола» були близькими до того, щоб бодай би забити «гол престижу». Але, натомість, вони отримали ще два м’ячі у свої ворота. У підсумку – 9:0 на користь «Енергії». Навряд чи хтось думав, що результат цього матчу буде саме таким.

«Енергія» (Львів) – «Сокіл» (Хмельницький) – 9:0
Голи:
Танський (4), Легендзевич (6, 29), Радевич (7, 11), Струк (14 – з 6-метрового, 40), Федюк (18), Кузь (20)
Попередження: Струк (14) – Подлюк (14)
Перший матч – 4:3

Як і очікувалось, другий поєдинок між «АРПИ Запоріжжя» та «Manzana-2» виявився бойовим. Це бул своєрідне протистояння характерів. Після того, як на 15-й хвилині Оліщук відкрив рахунок, за сумою двох матчів «АРПИ Запоріжжя» вів вже 5:3. Однак, це не зупинило гостей з Києва, що підтвердив і гол Нестерука незадовго до перерви. Не вплинув на настрій «манзанівців» і «гол з роздягальні», який забив Почебут. І вже скоро «Manzana-2» відповіла своїми двома голами. Так рахунок став 2:3, і за підсумком двох поєдинків була рівновага – 6:6. Однак, через те, що запорізька команда забила більше м’ячів на виїзді, перевага була у неї. І це стимулювало киян надалі атакувати, щоб вирвати підсумкову перемогу. Однак, все сталося не так, як хотіли гості. Незадовго до кінця другого тайму Гурко своїм голом поховав надії столичних футзалістів на чвертьфінал, подарувавши путівку до цієї стадії «АРПИ Запоріжжя».

«АРПИ Запоріжжя» (Запоріжжя) – «Manzana-2» (Київ) – 3:3
Голи:
Оліщук (15), Почебут (21), Гурко (39) – Нестерук (19, 24), Почебут (28 – автогол)
Попередження: Степаненко (16), Пекній (16)
На 19-й хвилині Мельник («Manzana-2») не реалізував 10-метровий.
Перший матч – 4:3 

Матч у Херсоні, де зустрічались дві команди, які сміливо претендують на титули у цьому сезоні, видався дуже напруженим. «Продексіму» треба було забивати і, бажано, не пропускати, якщо «мельники» хотіли пройти до чвертьфіналу. В принципі, їх влаштувала би і перемога з рахунком 1:0. Однак, усі плани своїй команді сплутав Віталій Скорий, який на 5-й хвилині відзначився автоголом. Однак, це тільки по-спортивному розізлило херсонців, і в наступних своїх атаках вони мали реальні можливості для того, щоб як мінімум зрівняти рахунок. Принаймні, чудові нагоди втратили Ланко, Фумаса, Свірідов. Щоправда, останньому все-таки вдалося забити на 15-й хвилині, і цей удар від 14-го номера «Продексіму», мабуть, став повною несподіванкою для Владислава Лисенка. А господарям майданчику цей гол додав наснаги. Особливо це було помітно вже у другому таймі, коли підопічні Жоао Карлоса Барбози грали першим номером, шукали щастя біля воріт Лисенка, а потім і Максименка, однак фарт був на боці «ХІТа». Але на 38-й хвилині стався епізод, який фактично дав відповідь на питання, хто з цієї пари команд більш гідний пройти до чвертьфіналу. Чепорнюк сфолив у своєму штрафному майданчику, і арбітри без вагань призначили пенальті, який реалізував Роніньо. Гості одразу пішли з п’ятим, але і тут їм не пощастило. На останній хвилині матчу Чепорнюк обрізався при розіграші зайвого гравця, і Калуков точним ударом офіційно підсумував, що «Продексім» не тільки вперше за свою нетривалу історію виступів на найвищому всеукраїнському рівні обіграв «ХІТ», а і вийшов до чвертьфіналу Кубку України.  

«Продексім» (Херсон) – «ХІТ» (Київ) – 3:1
Голи:
Свірідов (15), Роніньо (38 – з 6-метрового), Калуков (40) – Скорий (5 – автогол)
Попередження: Бербенцев (11), Роніньо (13), В’яч. Чуднов (24), Фумаса (32) – І. Борсук (21), А. Борсук (32)
Вилучення: В’яч. Чуднов (40 – повторне попередження)
Перший матч – 3:4 

Розуміючи те, що єдиний м’яч, який «Ураган» забив у першому протистоянні з «Титаном», ще нічого не вирішує, слід було чекати того, що обидві команди у Запоріжжі зі стартових хвилин кинуть усі сили на те, щоб схилити шальки терезів на свою користь. Але якщо у «Титану» і були такі плани, то їх вже на 6-й хвилині почав руйнувати Петро Шотурма, який відкрив рахунок. І цим голом «Ураган» значно збільшив свої шанси на прохід до чвертьфіналу. А «Титан», вочевидь, не очікував такого повороту подій. Принаймні, по грі у першому таймі було видно, що пропущений м’яч суттєво вплинув на дії підопічних Дмитра Камека. Вони, звичайно, намагались створювати моменти біля воріт Євгена Іваняка, проте надскладних задач для голкіпера «Урагану» фактично не ставили. «Дракони», у свою чергу, теж не могли розвинути свій успіх, але основну ставку вони робили на те, щоб відіграти вдало в обороні. Особливо це було видно у другому таймі, коли гравці «Титану» нічого не могли зробити з захисними побудовами прикарпатців, а небезпечних моментів біля воріт Іваняка у порівнянні з першою 20-хвилинкою стало менше. А от підопічні Максима Павленка намагались відшукати своє щастя у контратаках, і кілька разів були близькі до того, щоб збільшити свою перевагу. А після 33-ї хвилини гра стала набагато жвавішою. Все почалося з того, що «титани» заробили штрафний поруч із карною зоною «Урагану». В результаті Олегові Єрьоміну вдалося зрівняти рахунок. Після цього покровці почали облогу «ураганівських» воріт, але тепер Іваняк робив усе, аби не пропустити. А трохи згодом Михайло Зварич зробив рахунок 2:1 на користь гостей, і положення «титанів» стало скрутнішим. Вони перейшли на гру з п’ятим, але пропустили ще двічі. Отже, «Ураган» переміг одного зі своїх найнезручніших суперників і доєднався до когорти команд, які перед цим вже вийшли до наступної стадії Кубку України.

«Титан» (Покровське) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 1:4.
Голи:
Єрьомін (33) – Шотурма (6), Зварич (36), Іваняк (38), Корсун (40)
Попередження: Корсун (12)
Перший матч – 0:1

Після перемоги у першому кубковому київському дербі «RED» значно збільшив свої шанси на прохід до чвертьфіналу. Але претензій на перепустку до наступного раунду від цієї пари ще треба було підтвердити у матчі-відповіді. Але і «SKIDKA» мала на меті дати бій та, по можливості, спробувати забрати у «червоних» квиток для 1/4 фіналу Кубку України. Принаймні, це підопічні Віктора Пантелейчука показували в першому таймі. Проте, і «RED» намагався не баритися з відповіддю. Однак, це не змінювало ситуації на майданчику і, тим більше, на табло спорткомплексу КПІ, де майоріли нулі. А все найцікавіше почалося вже на екваторі другої 20-хвилинки. Саме тоді відзначився Денис Крошан, який, таким чином, збільшив перевагу «червоних» за підсумками двох матчів до 3:0. Але номінальні гості буквально тут же відповіли голом у виконанні екс-гравця «ЛТК/ІнБев/НПУ» Володимира Поночовного. Проте, щоб пройти далі, «скидочникам» треба було забивати ще двічі і, до того ж, не пропускати. Забити у підопічних Віктора Пантелейчука не вийшло, навіть коли вони пішли вп’ятьох. А от «RED» на останній хвилині матчу зміг остаточно схилити шальки терезів на свою користь та вирішити питання свого проходу до чвертьфіналу.  

«RED» (Київ) – «SKIDKA» (Київ) – 2:1
Голи:
Крошан (30), Корнійчук (40) – Поночовний (32)
Попередження: Корнійчук (8) – Поночовний (22), Цой (25)
Перший матч – 2:0

Після того, як «Viva Cup» вдалося здобути виїзну нічию у Житомирі, очікувалось, що на паркеті рідного спорткомплексу «Каразінський» харків’яни створять максимум проблем для «ІнБев/НПУ», що, можливо, допоможе подолати бар’єр у вигляді об’єднаної команди. Однак, гравці «ІнБев/НПУ» зробили правильні висновки, і результати не змусили себе довго чекати. Вже по ходу першого тайму підопічні Валерія Директоренка вели 0:3, і на той момент вони були вже однією ногою у чвертьфіналі. Однак, після перерви господарі майданчику значно активізувались, що дозволило їм скоротити рахунок. Можливо, підопічним Романа Перадзе і вдалося здійснити «камбек», якби у складі «ІнБев/НПУ» не було такого досвідченого гравця, як Сергій Литвиновський. Саме його голи фактично вирішили долю цього двохматчевого протистояння  на користь «ІнБев/НПУ».

«Viva Cup» (Харків) – «ІнБев/НПУ» (Житомир/Київ) – 4:6
Голи:
Батагов (24), Сухов (27 – автогол), Абакшин (38), Кондратюк (40) – Дзюба (8), Бакум (11), Войток (17), Литвиновський (23, 35, 40)
На 36-й хвилині Бакум («ІнБев/НПУ») не реалізував 10-метровий.
Перший матч – 3:3

Рахунок 1:5 після поєдинку в Рівному майже не давав одеським «будівельникам» шансів на проходження до чвертьфіналу. А коли на 8-й хвилині рахунок матчу в Одесі був 0:2 на користь «кардиналів», то здавалось, що інтрига в цьому протистоянні остаточно вмерла. Однак, іншої думки був «Епіцентр К Авангард», а конкретно – Руслан Остапчук. Саме його хет-трик у першому таймі відновив інтригу бодай би у цьому поєдинку. Щоправда, у рівнян знайшовся свій бомбардир, який зміг відповісти своїми м’ячами. Мається на увазі Артем Фаренюк. А взагалі перший тайм одеського двобою вийшов над результативним – давно не було таких поєдинків, у яких після перших двадцяти хвилин майоріли дві четвірки. Але після перерви ця гольова феєрія мала своє продовження. Варто було «кардиналам» вийти вперед, так одесити після цього знаходили можливість відігратись. Справжнім героєм другого тайму варто визнати Віталія Зеленчука, який підключався п’ятим і зміг забити два м’ячі у ворота Миколи Дурбана. Однак, навіть це не врятувало «Епіцентр К Авангард» від поразки за підсумками двох матчів. Хоча за бій та шикарний матч-відповідь підопічним Кирила Красія все-таки треба подякувати.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 6:6
Голи:
Остапчук (11, 15, 17), Сандул (19), Зеленчук (29, 35) – Горпинич (7), Концеба (8), Фаренюк (13, 20, 31), Волянюк (25)
Попередження: Остапчук (23), Зеленчук (28)
Вилучення: Остапчук (31 – повторне попередження)
Перший матч – 1:5 

В останньому поєдинку 1/8 фіналу Кубку України вирішувалось доленосне питання для двох команд – «Альтернативу» та «Катеринославхлібу». Після першого матчу «пекарі» були фаворитами протистояння, адже у Дніпрі саме вони виграли з рахунком 3:1. Проте, забитий гол на виїзді давав надію гравцям «Альтернативи» на те, що на паркеті спорткомплексу КПІ можна буде створити диво. І воно таки сталося! Кияни намагались якомога швидше забити, щоб мати більше часу для фактичного анулювання переваги «Катеринославхлібу». І в середині першого тайму Атаманенку вдалося втілити у життя задуми своїх партнерів. Щоб зрівняти рахунок за підсумком двох матчів, столичній команді треба було забити ще раз. Звісно, забитий гол ніби додав підопічним Миколи Костенка ще більше впевненості, чого не можна сказати про дніпровців. Їх хвилювання та невпевнені дії призводили до фолів, і в результаті на 18-й хвилині це призвело до призначення дабл-пенальті у ворота гостей. Макєєв реалізував «вирок». Фактично завдання було виконано, але залишався ще другий тайм, у якому могло статися будь що. Тому, «біло-зеленим», якщо вони хотіли пройти далі, треба було зробити все для того, щоб не пропустити. І господарі майданчику з цим завданням впорались. Більше того – на 35-й хвилині Макєєв оформив дубль і зробив рахунок 3:0. У «пекарів» ще був час для того, щоб врятувати не тільки цю гру, а і свій кубковий похід. Однак, зробити це команді, яка у минулому сезоні стала переможцем Другої ліги, не вдалося.

«Альтернатива» (Київ) – «Катеринославхліб» (Дніпро) – 3:0
Голи:
Атаманенко (10), Макєєв (18 – з 10-метрового, 35)
Перший матч – 1:3

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Сергій Левицький

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!