Кубок України: анонс перших матчів 1/8 фіналу

Поки у чемпіонатах України (як і Екстра-лізі, так і у Першій лізі) настала перерва, ми маємо змогу переключитись на кубкові поєдинки. Тим більше, що на стадії 1/8 фіналу Кубку України в боротьбу за почесний трофей вже вмикаються клуби Екстра-ліги. Тому, з цього етапу починається все найцікавіше. А якщо врахувати, що перші матчі 1/8 фіналу будуть зіграні протягом трьох днів, то любителям футзалу буде, на що і коли подивитись.

Кубковий триденний марафон розпочнеться протистоянням між двома командами Екстра-ліги – «ЛТК/ІНБев/НПУ» та «Соколом». Підопічні Валерія Туркіна гратимуть вдома, і їм буде дуже важливо зробити у цьому поєдинку таку фору, яка дозволила би почувати себе більш-менш спокійно під час матчу-відповіді у Хмельницькому. До того ж, «телефоністи» наразі перебувають у хорошому настрої після перемоги над «Юні-Ламаном», яка дозволила повернутись на восьму сходинку в чемпіонаті. Але одна справа – чемпіонат, а інша – Кубок. І тут вже буде інша стратегія. Варто враховувати, що «ЛТК/ІнБев/НПУ» давно не доводилося грати свої домашні матчі у Києві. І столичні вболівальники, напевне, скучили вже за своєю командою. Тому, розуміючи це, господарі, скоріше за все, гратимуть з подвійною мотивацією. Але у той же час не будемо забувати, що матчі між «ЛТК/ІнБев/НПУ» та «Соколом» завжди носять принциповий характер. І цей поєдинок навряд чи буде виключенням.   

«ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ) – «Сокіл» (Хмельницький)
20 січня 2017 року. Київ. Спорткомплекс НПУ ім. Драгоманова – 13.00.
Арбітри: О. Фесенко, Д. Куций (обидва – Харків), Д. Каркаєв (Київ)
Хронометрист: М. Кравченко (Суми)
Суддівський спостерігач: С. Стрілецький (Суми)

Харківський «Локомотив» почне захист свого титулу чинного володаря Кубку України в Одесі, де підопічним Євгена Ривкіна кине виклик один з лідерів одеського аматорського футзалу – «МКВ». Безумовно, для одеситів це буде серйозний іспит, у якому можна реально подивитись на свої сили. Також немає сумнівів у тому, що у спорткомплексі СКА буде аншлаг, тому що хоч «Локомотив» зараз і не є чемпіоном та переживає не найкращі часи, це вже бренд сучасного українського футзалу. Тому, багато хто прийде подивитись на гру у виконані саме слобожанці, тим більше, що зараз в Одесу дуже рідко приїжджають команди Екстра-ліги. Чи зможе «МКВ» дати бій харків’янам? Чому б ні? Але тут, скоріше за все, долю протистояння (і не тільки у першому матчі) вирішить досвід та клас гравців «Локо».

«МКВ» (Одеса) – «Локомотив» (Харків)
21 січня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 13.00.
Арбітри: С. Черноусов (Херсон), І. Литвиненко (Кривий Ріг), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Диденко (Одеса)
Суддівський спостерігач: В. Калічак (Львів)

Один з лідерів Першої ліги, «СумДУ», цього сезону радує своєю результативною грою. Однак, у той же час він не тішить своєю кількістю пропущених м’ячів. Враховуючи цей факт, у «Кардинала-Рівне» є хороші шанси попсувати нерви підопічним Сергія Песоцького. Але не будемо забувати про те, що у «кардиналів» часто бувають проблеми з реалізацією своїх моментів, через що вони зазвичай програють свої матчі. Як буде цього разу? Вочевидь, тут все залежатиме від того, хто почне грати першим номером. Але якщо врахувати те, що потенціал обох команд приблизно рівний, то можна припустити, що доля цього протистояння навряд чи вирішиться у Рівному.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «СумДУ» (Суми)
21 січня 2017 року. Рівне. Спорткомплекс ДЮСШ-4 – 13.00
Арбітри: Л. Жиронкін (Київ), О. Хомич (Луцьк), В. Дзюра (Рівне)
Хронометрист: В. Демянюк (Рівне)
Суддівський спостерігач: С. Дребужан (Мукачеве)

Ще минулого сезону «Юні-Ламан» та «Епіцентр К3» грали між собою у Першій лізі. Тепер команда з Чорноморська піднялася у класі, а «будівельники» поки що не поспішають підвищуватись, хоча потенціал у них для цього є. І зустріч проти «Юні-Ламана», скоріше за все, буде першою перевіркою цього потенціалу. Але знаючи сумарний досвід гравців «К3», можна передбачити, що перевага по грі буде саме у них. Звісно, «Юні-Ламан» дасть бій. Але чи вистачить характеру підопічним Сергія Бутенка, щоб за підсумками першого поєдинку забезпечити собі хороший результат за підсумками першого матчу? Це, мабуть, головне питання.

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Епіцентр К3» (Київ)
21 січня 2017 року. Чорноморськ. Палац спорту «Юність» - 13.00.
Арбітри: С. Подворний (Хмельницький), О. Плахов (Чернівці), О. Ткач (Чорноморськ)
Хронометрист: Є. Докучаєв (Чорноморськ)
Спостерігач арбітражу: С. Тулєпов (Кременчук)

У Києві, безумовно, буде справжнє свято футзалу. А все тому, що там відбудеться один з найцікавіших поєдинків 1/8 фіналу Кубку України. «Продексім» намагається знайти свою гру, але провал у домашній грі проти «Локомотива» трохи сповільнив ці намагання підопічних Ігоря Москвичова. Тому, їм треба терміново зробити висновки, аби щось подібне не повторилося у поєдинку з «ХІТом». Але якщо згадати, що «ХІТ» у цьому сезоні ще жодного разу не програвав, а також гратиме вдома, то шанси херсонців на хороший результат у першій грі трохи скорочуються. До того ж, столична команда вже традиційно вважається кубковою. І Олег Лук’яненко не приховує, що хоче втретє вийти у фінал розіграшу Кубку України, але цього разу – закінчити цей кубковий похід з позитивним результатом. Що ж, подивимось, як його підопічні стартують у нинішньому кубковому турнірі.

«ХІТ» (Київ) – «Продексім» (Херсон)
21 січня 2017 року. Київ. Спорткомплекс ЦСКА – 14.00
Арбітри: І. Якимишин (Львів), О. Кухарь (Кривий Ріг), Р. Лутій (Київ)
Хронометрист: Д. Шептун (Київ)
Спостерігач арбітражу: Ю. Веремчук (Рівне)

Цікавий тест на міцність чекає на представників «Віза-Вторми». На них чекатиме другий виїзд за тиждень. Після Львова франківців чекатиме складний виїзд у Покровське, де їм, м’яко кажучи, не позаздриш. «Титани» зараз на ходу, і їм краще не ставати на дорозі. І, скоріше за все, гостям доведеться грати проти покровців другим номером. Але у той же час – можна передбачити, що це та тактика, яка має допомогти гравцям «Віза-Вторми», які, вочевидь, будуть робити ставку на матч-відповідь. Але для цього «мануфактурникам» спочатку треба гідно зіграти у Покровському. А якщо врахувати те, що «Титан-Зоря» традиційно потужно грає вдома, то для гостей з Івано-Франківська це, як ми вже казали, буде серйозний тест на міцність.

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ)
21 січня 2017 року. Покровське. Спорткомплекс «Юність» - 15.00.
Арбітри: Є. Динник, Д. Чумак (обидва – Харків), І. Дудінов (Дніпро)
Хронометрист: С. Степаненко (Покровське)
Суддівський спостерігач: В. Карабанов (Чернігів)

І знову в рамках Кубку України ми побачимо «енергетичне» дербі!!! Вже вкотре!!! Це вже, якщо чесно, стає традицією. Але водночас – доводиться жалкувати за тим, що такі поєдинки ми бачимо задовго до фіналу. Але жереб, на жаль, змінити неможливо, тому ми знову побачимо два цікавих кубкових протистояння між «Ураганом» та «Енергією». І перше з них – на паркеті манежу Коледжу фізвиховання, де «Ураган» у цьому сезоні ще не програвав. Більше того – не будемо забувати, що «Ураган» у рамках чемпіонату вже переграв «Енергію» на своєму майданчику, і переграв крупно. Тому, для підопічних Валерія Легчанова буде справою честі не тільки не програти, а і зробити все для того, щоб гідно відповісти своїм принциповим суперникам.                                             

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Енергія» (Львів)
22 січня 2017 року. Івано-Франківськ. Манеж Коледжу фізвиховання – 12.00.
Арбітри: М. Чубінський, Ю. Кондратьєв (обидва – Київ), Я. Вовчок (Івано-Франківськ)
Хронометрист: В. Гронський (Івано-Франківськ)
Суддівський спостерігач: О. Король (Донецьк)

Завершиться програма перших матчів 1/8 фіналу Кубку України поєдинком в Одесі. «Епіцентр К Авангард» у рідних стінах спробує зробити перший крок до чвертьфіналу. Проте, цей же самий крок не проти зробити і гравці «Катеринославхлібу». Тому, шанси на перемогу в цій парі приблизно рівні, хоча одесити і виступають у змаганнях рангом вище, ніж дніпровці. Тут, мабуть, все вирішиться у Дніпрі, тому про переможця цієї пари ми наразі точно казати не будемо.

«Епіцентр К Авангард» (Одеса) – «Катеринославхліб» (Дніпро)
22 січня 2017 року. Одеса. Спорткомплекс СКА – 12.30.
Арбітри: О. Сидорук (Вінниця), В. Герасимків (Ковель), Є. Гордієнко (Одеса)
Хронометрист: О. Діденко (Одеса)
Суддівський спостерігач: В. Михальський (Київська обл.)

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!