Кубок України. «Локомотив» та «ХІТ» вийшли у фінал

У київському спорткомплексі КПІ відбулись півфінальні матчі «Фіналу чотирьох» Кубку України. За його підсумками визначились дві команди, які завтра посперечаються за другий по престижності трофей в українському футзалі.

Чинний володар Кубку України, харківський «Локомотив», зустрічався з хмельницьким «Соколом». Обидві команди, звичайно, добре знають одна одну, тому говорити про якусь розвідку боєм було би якось нелогічно. Тим не менш, і «Сокіл», і «Локомотив» вели боротьбу за ініціативу. А забитий гол мав у цьому допомогти. Першого взяття воріт довелося чекати до 16-ї хвилини. Саме тоді відзначився Білоцерківець. Але «соколята» на це дуже швидко відповіли голом у виконанні Кручека. Однак, розвинути свій успіх підопічним Романа Ковальчика не вдалося. Натомість, «залізничники» змогли під кінець першого тайму знову вийти вперед. Цьому посприяв гол Дмитра Сорокіна, який дозволив «Локо» піти вперед, ведучи у рахунку.

Зазначимо, що гра сама по собі була багатою на емоції. Більше того – в одному з епізодів навіть сталася сутичка між гравцями обох команд. Це, звичайно, додало напруги матчу, який і так носив принциповий характер. І, вочевидь, ця ситуація завела, перш за все, гравців «Сокола», які на 27-й хвилині зрівняли рахунок після голу Мартинюка. А трохи згодом подоляни вийшли вперед – це вихованець харківського футзалу Педяш нагадав про себе своїм землякам. Після цього «Локомотиву» треба було подумати про те, як би відігратись. Але «Сокіл» грамотно грав у захисті, не даючи своїм опонентам можливості зрівняти рахунок. Однак, на 38-й хвилині оборонні редути «Сокола» не витримали, і Олександр Сорокін зрівняв цифри на табло. У той час, що залишився, жодній з команд так і не вдалося вирвати перемогу в основний час. Тому, доля першої путівки у фінал вирішувалася у серії пенальті.

Боротьба нервів вийшла на перший план, і це відобразилося на серії пенальті – перші удари гравців обох команд не стали результативними. Але далі нерви все-таки виявилися міцнішими у «залізничників», які у вирішальний момент краще пробили 6-метрові та вийшли у фінал.

«Сокіл» (Хмельницький) – «Локомотив» (Харків) – 3:3 (по пенальті – 1:2)
Голи:
Кручек (18), Мартинюк (27), Педяш (32) – Білоцерківець (16), Д. Сорокін (20), О. Сорокін (38)
Попередження: Подлюк (16), Зубик (24) – Д. Сорокін (24), Свірідов (27)
Серія пенальті.
«Сокіл»:
Шеремета – 0:0, Мартинюк – 1:1, Хамдамов – 1:1.
«Локомотив»: Овсянніков – 0:0, Сірий – 0:1, Свірідов – 1:2.  

Суперник «Локомотива» по фіналу мав визначитись у парі «ХІТ» - «Титан-Зоря». Господарі майданчику, звичайно, мали велике бажання вийти у фінал на очах у своїх вболівальників. Але підопічні Олега Лук’янгенка наштовхнулись на серйозний опір з боку «титанів». У цьому матчі, як і в першому півфіналі, вистачало емоцій. Більше того – були як жовті, так і червоні картки. Власне кажучи, після розіграшу більшості у форматі 4х3 «ХІТ» і відкрив рахунок – відзначився капітан «кабельників» Ігор Борсук. Але покровці, варто їм віддати належне, не здались і змогли нав’язати боротьбу.

А все найцікавіше почалось у другому таймі. Якщо конкретно, то напруга зросла після екватору другої половини зустрічі, коли Кожемяка після стрімкої контратаки зрівняв рахунок. Далі – більше. Другу жовту картку отримав досвідчений Дмитро Шувалов, і «Титан-Зоря» змогла втілити у гол вже свою більшість. Після цього «ХІТ» намагався відігратись у рівних складах, але зрозумівши, що толку буде мало, перейшов на гру з п’ятим польовим. Покровці були змушені сісти в оборону, і їм майже вдалося відстояти перемогу. Однак, на останній хвилині підопічні Павла Пічкурова не вгледіли за Корнійчуком, який зрівняв рахунок.

Знову серія пенальті, і тут вже щасливий квиток витягли гравці «ХІТа», які стали другими фіналістами Кубку України.

«ХІТ» (Київ) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 2:2 (по пенальті – 2:1)
Голи:
І. Борсук (14), Корнійчук (40) – Кожемяка (31), Мілінькій (34)
Попередження: Шувалов (15) – Грицовець (7)
Вилучення: Шувалов (33 – повторне попередження) – Грицовець (13 – повторне попередження)
Серія пенальті.
«ХІТ»:
Колесніков – 1:0, Корнійчук – 2:1
«Титан-Зоря»: Мілінький – 0:0, Шпигар – 1:1, Боргун – 2:1

Таким чином, у фіналі Кубку України зустрінуться харківський «Локомотив» та київський «ХІТ».

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: Sport.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!