Кубок України: визначились учасники «Фіналу чотирьох»

Відбулись повторні чвертьфінальні матчі Кубку України з футзалу. За їх підсумками визначили команди, які потрапили до «Фіналу чотирьох».

Справжній футзальний спектакль побачили глядачі, які прийшли на трибуни рівненського спорткомплексу ДЮСШ-4. Господарі майданчику дуже жваво почали гру, бажаючи забити швидкий м’яч, який, до речі, міг би допомогти пройти у «Фінал чотирьох». Однак, у воротах «Локомотива» впевнено діяв Юрій Савенко. Відповідь від «залізничників» прийшла тільки після екватору першого тайму. Але яка! Євген Сірий та Ярослав Лебідь протягом двох хвилин забили два голи у ворота «Кардинала», і здавалося, що інтриги в цьому протистоянні вже не буде. Однак, за своїх підопічних відповів граючий наставник рівнян Сергій Піддубний. На 16-й хвилині він скоротив рахунок до мінімуму. І, можливо, цей гол надихнув підопічних Сергія Піддубного на вдалі дії у протистоянні з «Локомотивом». Щоправда, зрівняти цифри на табло «кардиналам» вдалося лише у другому таймі. Після цього рівненські вболівальники погнали своїх улюбленців уперед, але замість цього вони були змушені спостерігати за тим, як юний Олег Виставний забив свій перший гол за основну команду «Локомотива». А після цього настав зірковий час Дмитра Сорокіна, який оформив дубль. Тим не менш, останнє слово залишилось за господарями. За 11 секунд до фінальної сирени Богдан Новак зрівняв рахунок, і в підсумку була зафіксована нічия 5:5, але далі пройшов «Локомотив».

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «Локомотив» (Харків) – 5:5
Голи:
Піддубний (16), Мануйленко (28), Новак (32, 40), Басич (34) – Сірий (11), Лебідь (12), Виставний (31), Д. Сорокін (33, 38)
Попередження: Піддубний (35)
Перший матч – 4:5

Хмельницький «Сокіл» після перемоги у Дніпрі був фактично однією ногою у «Фіналі чотирьох». Проте, все-таки у «Катеринославхліба» був приклад футбольної «Барселони», яка спромоглася на диво у матчі з «ПСЖ». Тим не менш, дива не сталося. Підопічні Романа Ковальчика вже по ходу першого тайму забили два м’ячі у ворота дніповців і, відповідно, збільшили свою перевагу за підсумками двох матчів. А вже у другій половині гри «соколята» просто довели розпочату спаву до кінця. Результат – 5:0 на користь хмельничан.  

«Сокіл» (Хмельницький) – «Катеринославхліб» (Дніпро) – 5:0
Голи:
Подлюк (15), Хамдамов (18), Педяш (25), Кручек (37), Щербань (38)
Перший матч – 4:1

У Чорноморську місцевий «Юні-Ламан» прагнув довести «Титан-Зорі», що поразка у першому матчі у Покровському була випадковістю. В результаті вийшов дуже цікавий матч, в якому глядачам не довелося сумувати. Все почалося з того, що на 15-й хвилині Юрій Лоскутов відкрив рахунок. Однак, це аж ніяк не вплинуло на настрій покровців, у яких ще був хороший запас міцності, враховуючи різницю м’ячів за підсумками двох поєдинків. А от у другому таймі пішов куди більш цікавий футзал. «Юні-Ламан», звісно, хотів зробити все для того, щоб вибити «Титан-Зорю», але для цього було потрібно не тільки забивати, а і не пропускати. З другим пунктом завдання підопічні Сергія Бутенка не змогли впоратись. Так, у підсумку чорноморці здобули перемогу, але не з таким рахунком, який був їм потрібен для виходу в «Фінал чотирьох». Тому, залишається констатувати факт: мінімальна поразка «Титан-Зорі» з рахунком 3:4 все таки вивела покровців у вирішальну стадію розіграшу Кубку України.

«Юні-Ламан» (Чорноморськ) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 4:3
Голи:
Коптєв (15, 39), Лоскутов (26, 35) – Боргун (26), Лінник (28), Кожемяка (32)
Попередження:  Лоскутов (2), Коптєв (28)
Перший матч – 1:5

Львівська «Енергія» мала намір спростувати тезу, що столичний «ХІТ» є незручним суперником для команди Валерія Легчанова. Але для того «зелено-білим» треба було перемагати переможців регулярного чемпіонату з рахунком 2:0. Тільки за цієї умови львів’яни могли пройти у «Фінал чотирьох». Однак, вже на 9-й хвилині плани галичан порушив Андрій Борсук, який відкрив рахунок. Тим не менш, це тільки стало зайвим стимулом для гостей А гол Тараса Кузя подарував «енергетикам» надію на те, що ще можна буде виправити становище. Однак, самі ж «енергетики» фактично вкрали у себе цю надію. Спочатку вони пропустили від Сергія Чепорнюка, а потім Михайло Грицина не зміг переграти Тараса Коваленка з 6-метрової точки. Покарання прийшло через кілька хвилин, коли Журба зробив рахунок 3:1 на користь «ХІТа». Після цього Валерій Легчанов намагався врятувати гру, але єдине, що вдалося зробити – це скоротити рахунок до мінімуму. Таким чином, «ХІТ» склав компанію «Локомотиву», «Соколу» та «Титан-Зорі» у «Фіналі чотирьох».

«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 3:2
Голи:
А. Борсук (9), Чепорнюк (28), Журба (35) – Кузь (19), Федюк (38)
Попередження: Шевченко (19), Школьний (25), Шувалов (33) – Мих. Грицина (40)
На 33-й хвилині Мих. Грицина («Енергія») не реалізував 6-метровий.
Перший матч – 2:1

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!