ЛТК/ІнБев/НПУ – Сокіл 1:4. Післямова + ВІДЕО

Пропонуємо Вашій увазі післяматчеві коментарі гравців «ЛТК/ІНБев/НПУ» та «Сокола» - Романа Бакума та Дмитра Мартинюка, а також наставника хмельницької команди Романа Ковальчика.

Роман Бакум, гравець ФК «ЛТК/ІнБев/НПУ» (Луганськ/Житомир/Київ):

- Романе, що у команди не вдалося, щоб виграти першу кубкову гру?
- «Сокіл», звичайно, вітаю з перемогою. Знаєте, готувалися до цієї гри. Знали, як грає «Сокіл». Він грає у жорсткий, силовий футзал. В принципі, ми були до цього готові. По грі скажу, що хлопці зіграли на хорошому рівні. Грою я задоволений, але рахунок 1:4, та ще і вдома… Будемо сподіватись, що у матчі-відповіді ми зможемо виграти та пройти далі.

- Всі чотири голи були пропущені внаслідок дуже грубих помилок в обороні. Чому були такі проблеми у захисті?
- Ви розумієте, у нас на даному етапі часто виникають проблеми у захисті. Ми боремося з ними від тренування до тренування. Але ж я кажу: по грі – ми грали непогано, проте за рахунок цих помилок вийшло так, що суперник ними скористався, а ми не змогли скористатися похибками опонента. І, як наслідок, такий рахунок – 1:4.

- Чи позначилася на грі відсутність Дзюби?
- Звичайно. Капітан команди, провідний гравець. Без нього було важко, і зараз доведеться перебудовуватись. Але нічого – команда йде далі, будемо намагатись від тренування до тренування додавати.

Роман Ковальчик, головний тренер СК «Сокіл» (Хмельницький):

- Романе Миколайовичу, по-перше – вітаємо Вас із перемогою, а по-друге – хотілося б дізнатись від Вас коментар по цій грі.
- Перш за все, хочу подякувати всім, хто був причетний до цієї гри, хлопцям хочу подякувати за перемогу. Гра була надзвичайно цікава. Перш за все, мене не дуже радує ця перемога, тому що Ви бачили, до якого залу підійшла команда, і все-таки у цій грі травмувалися два основних гравці. Тому, всім дякую, але до тих, хто готує зал – маленьке застереження. Тому що у залах де грають «ХІТ» та «ЛТК/ІнБев/НПУ» - там просто бери та грай на ковзанах. Ми з «ХІТом» грали, отримали двох травмованих гравців, зараз – знову два, і до того ж – основних. Хотілося б, щоб до цього всього був правильніший підхід.  

- Скажіть, будь ласка, за рахунок чого Вам вдалося схилити шальки терезів, коли Ваша команда програвала 0:1?
- Ми тактики не міняли. Як грали з першої хвилини, так і до останньої. Забили свої моменти, хоча багато моментів ще не реалізували. Але знову ж таки: на такому паркеті важко щось показати.

- Хотілося б, щоб Ви прокоментували гру двох Ваших гравців – Дмитра Мартинюка та Олександра Педяша, який отримав свій перший виклик до збірної.
- Якщо дивитись по 5-балльній системі, то Мартинюкові я поставив «трієчку» з плюсом, а Педяшу – тверду «трієчку». Він не виглядав так, як він має виглядати. Чому? Я вже сказав. Тим більше, на очах один гравець травмується, другий… Зрозуміло, що кожний гравець десь у підсвідомості починає себе берегти. Тим більше – Педяша викликали до збірної на ігри з Іспанією, тому Ви розумієте. Десь він цього не хотів, а десь воно, напевне, у нього так заклалося. Хоча він свій гол забив, грав непогано, але не так, як він може грати. Тому, я від нього завжди вимагаю більшого, але на цьому паркеті більшого не покажеш.

- Чи згодні Ви з такою думкою, що після того, як з «Сокола» пішли провідні гравці – Фетько, Калуков – Педяш фактично зараз є новим лідером команди?
- Так. Тому що він більше з усіх гравців команди має проведених матчів. Інші – дуже молоді, ми з ними працюємо шість місяців, а з деякими – тільки рік. Тому, десь воно так і виходить.

Дмитро Мартинюк, гравець СК «Сокіл» (Хмельницький):

- Дмитре, будь ласка, скажи, що ти думаєш про гру проти «ЛТК/ІнБев/НПУ», яку твоя команда виграла?
- Перш за все, я хочу привітати свою команду з перемогою. Гра для нас починалась не дуже добре, ми першими пропустили. Але потім взяли гру під свій контроль і завершили гру з позитивним для нас результатом. Але все буде вирішуватись у другій грі.

- Ти забив гол і віддав дві результативні передачі. Скажи, давно у тебе були такі показники результативності за системою «гол+пас»?
- Давно. Це було ще на початку чемпіонату.

- Чи можна сказати, що «Сокіл» зробив дуже серйозний крок до виходу у чвертьфінал?
- В принципі, я так сказати не можу. Ми для початку заклали фундамент нашої перемоги. Але ж повторюсь – все буде вирішуватись у нас вдома.

- Ти свій гол забив після розіграшу «стандарту». Скажи, це ти вже у Педяша підгледів, як він завершує подібні розіграші?
- Ми награємо «стандарти» на дві четвірки. Але ми всі слідкуємо один за одним і знаємо всі кутові та аути від іншої четвірки. Тому, в принципі, ми передаємо досвід один одному, допомагаємо один одному як на тренуваннях, так і у грі.

Прес-служба Асоціації футзалу України
Фото: СК «Сокіл» (Хмельницький)

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!