ПІСЛЯМОВА-8. Огляд окремих ігрових епізодів + ВІДЕО

Комітет арбітражу Асоціації футзалу України пропонує вашій увазі огляд окремих ігрових епізодів матчів-відповідей 1/8 фіналу Favbet Кубка України з футзалу сезону 2020/21.

Кліп № 1:
«Продексім» – «Енергія»20 хв.:

Після кидка м'яча від воріт команди «зелених» на половину майданчика суперників, в який намагалися зіграти нападник №9 «зелених» та воротар №1 команди «білих», котрі дісталися до м’яча практично одночасно. При веденні єдиноборства у діях воротаря мало місце очевидне перевищення швидкості та застосування надмірної сили та жорсткості, в якому він повністю нехтував безпекою для здоров'я опонента (№9). Другий арбітр, який супроводжував цей ігровий епізод зафіксував порушення, призначивши штрафний удар та виніс порушнику жовту картку... Така оцінка дій воротаря та винесення жовтої картки не відповідає вимогам Правила 12 і порушує один з головних принципів арбітражу щодо захисту гравців від неправомірних дій, що несуть у собі очевидну загрозу здоров’ю опоненту під час ведення боротьби за м’яч. Арбітри завжди повинні пам’ятати, що вони мають стояти на захисті гравців, а подібні дії будь-кого, хто веде єдиноборство таким чином, повинні каратися вилученням (червона картка) за серйозне ігрове порушення!!!

Також звертаємо вашу увагу на неприпустимість демонстративної незгоди і впливу на арбітра з боку декількох гравців команди «білих»​. Як мінімум, один з них мав обов'язково отримати жовту картку!!!

Окрім того, хочеться звернути увагу на те, що командна робота у цьому ігровому епізоді фактично була відсутньою та виконаною, м’яко кажучи, на неналежному рівні.

Кліп № 2:
«Продексім» – «Енергія»27 хв.:

Гравець № 15 команди «білих» здійснював добивання м'яча у незахищену голкіпером площину воріт суперника. Однак, захисник № 4 «зелених», який розташувався майже перед лінією воріт, рукою (яка виходила за межі плеч та збільшувала його тіло) відбив м'яч, що летів у ворота, позбавивши суперника голу... Другий арбітр правомірно зафіксував порушення та призначив 6-метровий удар, а порушнику продемонстрував червону картку за перешкоджання голу порушенням у вигляді гри рукою...

Кліп № 3:
«ELDORADO» – «Суми», 19 хв.:

Воротар команди «блакитно-синіх» здійснив довгу верхову передачу м'яча у штрафний майданчик суперника, в якому голкіпер команди «червоних», вистрибнувши вгору, намагався у правомірний спосіб зіграти в м'яч руками... Однак, нападник «блакитно-синіх» у недбалий спосіб атакував воротаря. Арбітри жодним чином не відреагували на цей ігровий епізод. Звертаємо вашу увагу, що такі дії проти воротаря повинні бути покараними призначенням штрафного удару, а якщо арбітр вважає, що подібні дії є нерозважливими – порушник має отримати попередження у вигляді жовтої картки.

Кліп № 4:
«ХІТ» – «ЗАПОРІЖПРОМГРУП», 40 хв.:

Гравець № 77 команди «зелених» пробивав по захищених воротах суперника. Під удар кинувся захисник № 5 «білих» та відбив м'яч рукою у межах власного штрафного майданчика. Після цього м'яч потрапив до іншого атакувального гравця «зелених» № 7 і почав звучати акустичний сигнал про завершення часу другого тайму, а вже після цього м'яч був добитий у ворота. У відповідності до чинної редакції Правил гри (2020/21) таке взяття воріт не зараховується! Однак, звертаємо вашу увагу на те, якщо штрафний удар, починаючи з 6-го накопиченого порушення або 6-метровий удар призначено, коли час було майже вичерпано, то тайм вважається таким, що завершився після того, як цей удар буде виконаним!!!

Кліп № 5.:
«BudmonsteR» – «Кардинал-Рівне», 34 хв.:

Після удару з бокової лінії м'яч відскочив від захисника команди «чорних» № 21. Атакувальний гравець «білих» № 5 намагався ним заволодіти, однак, на його шляху почав переміщатися гравець «чорних» № 77, який здійснив неправильне блокування/затримку з навмисним вчиненням контакту у недбалій манері, збивши його з ніг. Звертаємо вашу увагу на те, що подібні дії гравця «чорних» № 77 є порушенням Правил гри і повинні каратися призначенням штрафного удару !!!

Кліп № 6.:
«INTER» – «ДЕ ТРЕЙДИНГ», 21 хв.:

Після довгої передачі м'яча на половину майданчика суперника у нього намагалися зіграти атакувальний гравець №16 команди «білих» та  воротар №66 команди «чорно-сірих». Першим у м'яч головою зіграв атакувальний гравець. Водночас, жорсткого зіткнення з ним припустився голкіпер, дії якого несли певну небезпеку для здоров'я суперника. Арбітр, який супроводжував цей епізод зафіксував порушення, призначивши штрафний удар та продемонстрував порушнику жовту картку. Такі дії воротаря несуть певну загрозу здоров’ю опонента та межують між жовтою та червоною картками. Арбітри мають враховувати безпечність і динамічність подібних дій, а також їхні наслідки. 

З повагою,
Комітет арбітражу АФУ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!