Наші за кордоном - 3

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє огляди національних чемпіонатів країн, в яких грають провідні українські футзалісти, за тиждень, що минув.

Білорусь

В чемпіонаті Білорусі 16-20 листопада був зіграний 12 тур.

«Форте» (Могильов) – «ВРЗ» (Гомель) – 2:6
Голи українців: Сергій Задорожний-2 – Євген Клочко-2, Дмитро Шамлі-2

Лідер чемпіонату Білорусі після виїзду до Могильова збільшив свій доробок ще на 3 залікових пункти, а левова частка забитих м’ячів в цій грі на рахунку українців. За «Форте» забивав лише його граючий головний тренер Сергій Задорожний (один м’яч з передачі Олега Мирошника). Двічі забивали також і Євген Клочко з Дмитром Шамлі. Всю гру за гостей в воротах відіграв Юрій Дегтяренко, який ще й на останніх секундах встиг видати гольову передачу на Шамлі.      

Відеоогляд матчу:

«ВітЕн» (Орша) – ЦКК (Світлогорськ) – 2:0
У господарів в першій четвірці на майданчик виходили Андрій Чернієнко та Олександр Вершинін. Саме з передачі Вершиніна «енергетики» відкрили рахунок в першому таймі.      

«УВС-Динамо» (Гродно) – «АК Південний» (Гомельський р-н) – 4:1
Гол українців: Віталій Лісніченко-1
Гол колишнього гравця рівненського «Кардиналу» Віталія Лісніченка залишився єдиним на дві команди в першому таймі. Також за господарів повний матч відіграв Денис Мазний.

«Борісов-900» (Борісов) – БЧ (Гомель) – 4:3
Голи українців: Євген Рогачов-2, Олександр Хурсов-1 – Артем Золотухін-2
Суперники, на чолі яких стоять українські тренери Сергій Гупаленко та Олександр Даниленко, видали для глядачів справжній трилер, в якому найбільші привітання дісталися гравцю «Борісова-900» Євгену Рогачову. Саме він за 30 секунд до фінальної сирени приніс вольову перемогу господарям. В кінці гри, за рахунку 3:3, Сергій Гупаленко вирішив піти ва-банк та вирвати перемогу за рахунок гри з п’ятим польовим гравцем. І ризик виправдав себе. Додамо, що на рахунку Олександра Хурсова ще й гольова передача на 37-й хвилині, коли «Борісову-900», граючи з п’ятим, вдалося встановити рахунок 3:3.

Варто додати, що не зважаючи на поразку, Олександр Даниленко на післяматчевій прес-конференції відмітив, що його команда провела найкращу гру в цьому сезоні.  

Відеоогляд матчу:

«МАПІД» (Мінськ) – «Дорожнік» (Мінськ) – 1:2
Сергій Якунін у складі гостей у найпрестижнішому мінському дербі провів весь матч у другій четвірці.

«Сталіца» (Мінськ) – «Граніт» (Мікашевічі) – 3:1
Мінська команда проводила матч туру після того, як минулого тижня в Казахстані провела два товариських матчі проти «Кайрату». Проте сил вистачило на те, що здолати міцного середняка білоруської Вищої ліги. В перші 20 хвилин був забитий один м’яч, в якому асистентом виступив Тарас Королишин. Загалом в цій грі українці не забивали, а у гостей гольовий пас на рахунку Володимира Бобильова.

«Аматар» (Брест) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 2:2
Гол українців: Дмитро Камеко-1
Основні події в грі відбулися вже наприкінці матчу. 3 36-ї по 38-му хвилини суперники забили один одному по два м’ячі, і гол Дмитра Камеки дозволив чемпіону Білорусі уникнути поразки в матчі з новачком Вищої ліги.

Максим Воронін отримав попередження за неспортивну поведінку, і до того ж не зміг реалізувати дабл-пенальті. Загалом же, нічия в Бресті – це головна сенсація всього туру.

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ:

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

ВРЗ (Гомель)

12

11

0

1

46-18

33

2

Сталіца (Мінськ)

12

8

3

1

40-22

27

3

Дорожнік (Мінськ)

12

8

2

2

49-27

26

 

Польща

Після матчів 8 туру перевага лідера чемпіонату Екстракласи, «Рекорду» з Бєльсько-Бялої, над найближчим переслідувачем «Гаттою Актив» скоротилася до двох очок.
 
«AZS UG» (Гданськ) – «Рекорд» (Бєльско-Бяла) – 4:4
Найбільша несподіванка туру відбулася в Гданську, де новачок Екстракласи першим в лізі зміг відібрати очки у «Рекорду». Початок гри для гостей склався якнайкраще – Олександр Бондар відкрив рахунок, коли секундомір відрахував рівно хвилину. Проте в другій половині тайму в грі «Рекорду» відбувся неочікуваний провал, чим і скористалися господарі, забивши три м’ячі. Впродовж п’яти хвилин по перерві Бондар і Будняк відновили рівновагу, але зламу гри на користь лідера Екстракласи не відбулося – остаточний рахунок 4:4 був встановлений на 29-й хвилині, і до фінальної сирени переможний м’яч не змогли забити ані гданські студенти, ані «рекордисти». Останнім перемогу міг принести Олександр Бондар, проте з 10-тиметрової позначки не переграв голкіпера господарів.      

Після дублю в Гданську Олександр Бондар з 13 м’ячами в перегонах бомбардирів відірвався від свого одноклубника Міхала Марека на два влучних удари.

Відеоогляд матчу:

«Ред Девілс» (Хойніце) – «МКФ Сольне Място» (Велічка) – 5:6

Команді Олега Зозулі на домашньому майданчику не вдалося здобути першу перемогу, і це притому, що після першого тайму «червоні дияволи» були попереду 4:2, де четвертий м’яч був на рахунку Вадима Іванова. А ось у другому таймі «Ред Девілс» змогли забити лише один м’яч, і той за 16 секунд до фінальної сирени, коли й був встановлений підсумковий рахунок.

Відеоогляд матчу:

«AZS US» (Катовіце) – «Пяст» (Глівіце) – 0:5

Тарас Тарасович, вразивши ворота команди Сілезького університету, встановив остаточний рахунок матчу, і це був третій м’яч вихованця дрогобичського футзалу у поточному сезоні. Впевнена перемога в Катовіцах зміцнила позиції «Пясту», який посідає третє місце.

«Євромастер» (Глогув) – «Погонь 04» (Щецин) – 2:6
В виїзному матчі проти «Євромастера» не зміг збільшити свій гольовий доробок вихованець одеського футзалу Олександр Шамотій, але головним для його команди було перервати серію з двох поразок поспіль, що й було зроблено.

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ:

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Рекорд (Бєльско-Бяла)

8

7

1

0

54-11

22

2

Гатта Актів (Здуньська-Воля)

8

6

2

0

33-13

20

3

Пяст (Глівіце)

8

4

3

1

30-16

15

 

Сербія

Минулого тижня в Першій футзальній лізі Сербії були зіграні матчі одразу двох турів.  

14 листопада. 8 тур

«Металак Колорадо» (Горни-Милановац) – «Економац» (Крагуєвац) – 2:7
Великий підсумковий рахунок матчу не повинен вводити в оману – для перемоги чемпіонам Сербії довелося прикласти чимало зусиль. А все через те, що на початку гри «Економац» проґавив дві результативні контратаки. Гості вирішили застосувати тактику гри з п’ятим польовим гравцем, і це дозволило до перерви зрівняти рахунок, причому Євген Валенко виступив у якості асистента, коли «Економац» відіграв перший м’яч. Більш того, і одразу по перерві гості продовжили грати з п’ятим, і Євген Валенко зробив ще дві гольові передачі поспіль. Самому українцю відзначитись, на жаль, не вдалося, а до фінальної сирени «Економац» ще тричі вразив ворота господарів майданчика.      

Відеоогляд матчу:

18 листопада. 9 тур

«Економац» (Крагуєвац) – «Копернікус САС» (Зрєнянін) – 13:3
А вже за кілька днів в Сербії матчем в Крагуєваці  стартував  9 тур – чемпіони країни свою гру проводили раніше через участь на цьому тижні в елітному раунді Кубку УЄФА. На своєму майданчику «Економац» залюбки познущався над аутсайдером ліги, відвантаживши йому 13 м’ячів. І цього разу Євген Валенко ні зміг збільшити свій гольовий доробок, який застопорився на показнику в 4 влучні удари. Проте українець знову виявив неабиякі здібності асистента, зробивши кілька результативних передач.   

Відеоогляд матчу:

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ:

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Євро Мотус

9

9

0

0

37-9

27

2

Економац

9

7

2

0

60-17

23

3

Кальча Меморис

9

4

3

2

33-25

15

 

Росія

«Сінара» – «Діна» – 5:5
Надскладним виявився виїзд команди Євгена Іваняка до Єкатеринбурга, де в матчі проти «Сінари» голкіпер збірної України провів на майданчику всі 50 хвилин. Початок гри не склався для «пушкарів» – вже в середині першого тайму вони поступалися 0:3. За такої різниці, але при рахунку 1:4, команди пішли на перерву. В другому таймі гості різко додали в грі, і не лише відновили рівновагу, але й на 43-й хвилині вийшли вперед. Проте мінімальну перевагу не втримали – за кілька секунд до фінальної сирени «Сінарі» за рахунок вдалої гри з п’ятим гравцем вдалося уникнути поразки.         

Відеоогляд матчу:

«Прогрес», за який грає Володимир Разуванов, в цьому турі був вільним від ігор, і він за підсумкам туру перемістився на 6 місце.

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ:

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Сібіряк

13

9

0

4

76-60

27

2

Газпром-Югра

13

7

3

3

39-33

24

3

Діна

9

6

3

0

50-25

21

 

Казахстан

В чемпіонаті Казахстану перерва – матчі найближчого туру будуть зіграні 3-4 грудня.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!