Чемпіонат світу – 2016: Росія та Парагвай стали першими чвертьфіналістами + ВІДЕО

Сьогодні, в ніч з 20 на 21 вересня, стартував перший етап плей-офф чемпіонату світу з футзалу, а саме – матчі 1/8 фіналу. І за підсумками перших двох зіграних поєдинків визначились перші два чвертьфіналіста. Щоправда, якщо в одному з матчів усе було відомо заздалегідь, то в іншому інтрига жила до останньої секунди.

Збірна Росії у матчі проти В’єтнаму прогнозовано була фаворитом, і це вона почала доводити вже під час першого тайму, який закінчився з рахунком 4:0 на користь підопічних Сергія Скоровича. Згодом російська команда збільшила свою перевагу, що призвело до підсумкового рахунку 7:0. Але відзначимо, що у в’єтнамців теж було кілька непоганих моментів для взяття воріт Густаво, але їх реалізація була не найкращою, тому в’єтнамським футзалістам не вдалося забити бодай би «гол престижу». Втім, незважаючи на це, збірна В’єтнаму може вважати дебютний для себе чемпіонат світу вдалим, оскільки їй одразу вдалося вийти з групи до стадії плей-офф.

Росія – В’єтнам – 7:0
Голи:
Чишкала (3), Абрамович (10, 13), Абрамов (18), Ніязов (22), Ромуло (30), Мілованов (37)
Попередження: Ле Куок Нам (25)

А от у другій парі, як ми і передбачали, переможець визначився не в основний час. Щоправда, хотілося б і голи побачити у протистоянні між Колумбією та Парагваєм. Але, на жаль, без них обійшлося і у основний, і у додатковий час. Тому, командам довелося пробивати післяматчеві 6-метрові. І тут пішла боротьба нервів. Після трьох перших ударів кожної з команд рахунок був 2:2, і гра пішла до першого промаху. І тут помилки припустився Отеро, який не зміг реалізувати свій пенальті. Зате парагваєць Габріель Айяла своїм точним ударом не тільки вивів Парагвай до чвертьфіналу, а і змусив замовкнути шоковану колумбійську публіку.

Колумбія - Парагвай - 0:0 (по пенальті - 2:3)
Попередження:
Сантандер (41), А. Салас (50), Г. Айяла (50)
Серія пенальті: Джонатан – 0:0; Е. Айяла – 0:0; Цуніга – 1:0; Г. Салас  - 1:1; Йєфрі – 2:1; Х. Салас – 2:2; Отеро – 2:2; Г. Айяла – 2:3.

Сьогодні вночі на нас чекає ще три матчі 1/8 фіналу. І два з них точно будуть центральними. Тільки шкода, що вони будуть йти в один і той же час, тому шанувальникам футзалу доведеться обирати.

Головні фаворити «мундіалю» та діючі чемпіони світу, бразильці, зіграють з непоступливим Іраном. Збірна цієї країни входить до Топ-10 світового футзального рейтингу, і недарма. Ця команда вирізняється своєю стабільністю у грі та непоступливістю. До того ж, збірна Ірану – законодавець моди в азіатському футзалі. Так що, можна сказати, що на збірну Бразилії у цьому матчі чекає дуже непростий суперник. Але все-таки Фалькао та компанія, вочевидь, зможуть зламати опір цього непростого суперника та пройти далі.

Бразилія – Іран
Колумбія. Букараманга. «Колізео Бісентенаріо» - 01.30

А от поєдинок між Іспанією та Казахстаном дійсно буде центральним. Ці команди вже зустрічались на Євро – 2016, і тоді багато хто сподівався на те, що казахстанцям вдасться створити сенсацію. Але дива не сталося. Це вже потім Іспанія повернула собі титул чемпіона Європи. Але тепер проти підопічних Какау буде грати інша Іспанія – у своєму оптимальному складі. І це, звісно, додасть проблем казахстанцям. Проте, спеціалісти вважають, що Казахстану по силах зробити сенсацію в матчі з «Червоною фурією». Але чи вдасться їм це зробити насправді?

Іспанія – Казахстан
Колумбія. Меделін. «Колізео Іван де Бодеут» - 01.30.

Збірна Коста-Рики спробує зробити сенсацію в матчі проти грізної Португалії. Чи є у костариканців шанси зробити це? Так, є. Якщо вони згадають, як проти піренейців грала збірна Колумбії та зможуть це повторити на практиці, то цілком можливий варіант, що на нас чекатиме сенсація. Однак, навряд чи команда, яка має у себе таких зірок, як Рікардіньйо та Кардінал, погодиться на те, щоб залишити чемпіонат світу так рано. Особливо це стосується Рікардіньйо, який наразі веде боротьбу за звання кращого бомбардира чемпіонату. Чи можна вважати, що у цій дуелі буде гідна боротьба? Мабуть, так. Чи вирішить усе в цьому протистоянні клас португальців? Можливо. Португалія зазвичай додає у своїй грі під час матчів плей-офф. А це означає, що у нас буде шанса побачити, на скільки відсотків «європейські бразильці» додали у своїй грі вже у рамках 1/8 фіналу.

Португалія – Коста-Рика
Колумбія. Калі. «Колізео дель Пуебло» - 04.00

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!