Олександр Бондар: "Рівень українського чемпіонату, звичайно, вищий, проте польський футзал постійно розвивається"

Про порівняння польського футзалу з українським, адаптацію в сусідній країні та своє майбутнє розповів український легіонер "Рекорду" з містечка Бєльско-Бяла, який у неділю став чемпіоном Польщі, гравець, котрий всього за 3 роки перебування в Польщі ставав двічі найкращим бомбардиром (якби не травма цього сезону, без сумніву, боровся б і тепер), найкращим легіонером, дворазовим чемпіоном Польщі, володарем Кубку та Суперкубку Польщі. Мова йде про рівнянина Олександра Бондаря.  

- Сашко, прийми найщиріші вітання із чемпіонством Польщі!
- Дякую за привітання!

- На початок про здоров'я. Ти був серед кращих бомбардирів Екстракляси, проте отримав травму і в кінці квітня був прооперований. Який стан здоров'я на даний момент?
- Добре, що все вже позаду. На даний момент проходжу реабілітацію та займаюся за індивідуальною програмою. Маю надію, що наступного сезону, підійду в хороших ігрових кондиціях.

- Ти вже три роки в Польщі. Чи складно було адаптуватися до життя в цій країні?
- Адаптувався до Польщі дуже швидко, адже з малечку з батьками частенько тут бували, приїздили до родини, проблем з розумінням мови не було, а за кілька місяців вже вільно спілкувався польською. Загалом родині тут дуже подобається проживати.

- За ці три роки пограв у трьох різних командах. Порівняй, будь ласка, умови цих команд і чи суттєва різниця між ними?
- Якщо порівнювати всі три клуби, де мені довелося пограти, то поза сумнівом, "Рекорд" - це найбільш організований клуб, тут окрім футзалу ні про що не мусиш думати.

- Минулого сезону, виступаючи за "Ред Девілс", ти став найкращим бомбардиром, але оскільки команда зайняла четверте місце, то назвав сезон не найкращим. Цього ж сезону навпаки, з "Рекордом" ти став чемпіоном, проте через отриману травму, не став найкращим бомбардиром. Як оціниш сезон для себе?
- Зазирну ще на рік раніше, коли виступав у "Віслі" (Краків). Після такого сезону, який був там, коли команда завоювала всі можливі трофеї Польщі (Чемпіонат, Кубок і Суперкубок) і ще на додачу тебе визнають кращим легіонером і ти стаєш кращим бомбардиром чемпіонату, то кращого сезону, мабуть, вже не може бути. Сезон у "Рекорді" був для мене важкий в моральному плані, але дякую своїй родині, яка завше була поруч і підтримувала мене. "Рекорд" - став чемпіоном, а це для мене було завданням номер один, коли я переходив до цієї дружини, тому сезон оцінюю, як вдалий.

- Який із твоїх голів став найпам'ятнішим чи найкрасивішим цього сезону?
- Гол у ворота "Торуні" у першому турі чемпіонату, який став першим для "Рекорду" у цьому чемпіонаті і першим для мене за нову команду в офіційних іграх, став водночас найпам'ятнішим і найкрасивішим у цьому сезоні. Мабуть, один з найкрасивіших голів у моїй кар'єрі.

- Чи слідкуєш за українською Екстра-лігою і зокрема за твоїми попередніми клубами "Кардинал-Рівне" та "Енергія" (Львів)?
- Так, майже постійно спостерігаю за матчами української Есктра-ліги, навіть інколи якщо матчі проходять в один час, то дивлюсь 2-3 матчі відразу, один по телевізору, інший на комп'ютері, а третій на телефоні (усміхається).

- Чого, на твій погляд, не вистачило львів'янам, щоб захистити чемпіонський титул?
- Мабуть, не вистачило везіння і такого настрою на гру, який був в "Енергії" в домашніх матчах проти "ХІТа", але, як кажуть, щастить сильнішим, тому хочу привітати команду "Продексім" з заслуженим чемпіонством!

- Порівняй в загальному рівень між українською Екстра-лігою та польською Екстраклясою?
- Рівень українського чемпіонату, звичайно, вищий, проте польський футзал постійно розвивається, і якщо б не обмеження легіонерів, які б я назвав навіть жорсткими (два легіонери з поза Євросоюзу в протоколі на матч і які не можуть перебувати одночасно на майданчику, а на матчі Кубка, взагалі, лише один легіонер в протоколі), то рівень футзалу міг би бути значно вищим і прогрес значно швидшим.

- Закінчився річний контракт із "Рекордом". Чи відомо щось про наступний сезон? Можливо, були пропозиції від українських клубів?
- Сподіваюся, що найближчим часом вирішиться питання на рахунок подальшого майбутнього. Щодо українських клубів, то наразі запрошень не було, чекаю на цікаві пропозиції з України (сміється).

За матеріалами інтернет-спільноти "Український Форпост Спорту"

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!