Віктор Кравцов: «Рівень чемпіонату Кіпру підвищують легіонери»

У минулому сезоні вихованець харківського «Локомотива» Віктор Кравцов грав у складі кіпрської «Омонії». Зовсім нещодавно Віктор продовжив контракт з цією командою ще на один сезон, після чого на один тиждень приїхав у Харків. Прес-служба Асоціації футзалу України скористалась можливістю та поспілкувалася з українським легіонером «Омонії».

- Вікторе, Ви минулий сезон провели у чемпіонаті Кіпру. Як можете оцінити для себе цей сезон?
- Якщо говорити про результати нашої команди, то не дуже, тому що не змогли завоювати чемпіонство, хоча були реально близькими до цього. Але в цілому розцінюю цей рік, який я провів у Кіпрі, як непоганий.

- Як взагалі Ви опинились у кіпрському чемпіонаті?
- У якийсь момент я почав шукати команду – як раз тоді вже пішов з підмосковного «Динамо». І Василь Михайлович Симонов запропонував мені варіант з чемпіонатом Кіпру. Так я і опинився там.

- Як Ви можете оцінити рівень чемпіонату Кіпру?
- Звичайно, рівень чемпіонату Кіпру трохи нижчий за рівень чемпіонату України. У місцевих гравців, звісно, є якась школа. Але завдяки легіонерам чемпіонат стає трохи цікавішим. Тут грають далеко не останні люди. Наприклад, у минулому сезоні грали колишній гравець «Урагану» Роніньо та відомий за виступами у «Шахтарі» та «Кайраті» Фумаса. А взагалі тут можна зустріти гравців з Бразилії, Португалії, з інших країн. У футзал вже всюди навчились грати, і на Кіпрі – теж.

- Чи швидко пройшла адаптація у новій країні та новому чемпіонаті?
- В принципі, так. Хоча складно було в тому плані, що там здебільшого всі розмовляють грецькою, але були і ті, хто спілкується англійською, тому вони і допомогли мені швидко адаптуватись.

- До цього у Вас був період, який Ви провели у системі підмосковного «Динамо». Що можете сказати про цей період?
- Я можу його згадати тільки з позитивної точки зору, хоча мені, на жаль, так і не вдалося закріпитись в основному складі. Але я отримав величезний досвід, тренуючись поруч з такими відомими гравцями, як Сіріло, Фернандіньо та іншими. Перед тим, як я пішов з «Динамо», я розмовляв з керівництвом клубу. Ми розуміли, що до основного складу мені пробитись буде дуже важко, тому що там дуже сильні гравці та велика лава запасних. Але у той же час ми розуміли, що я вже переріс рівень «дубля». Був варіант залишитись там, але треба було прийняти російське громадянство, що мене не влаштовувало. Тому, розійшлись по-хорошому. Шкода, що зараз у «Динамо» така ситуація, що клуб може зникнути. Це клуб, який відомий не тільки у Росії, а й у світі.

- Знаходячись у Кіпрі, Ви слідкували за чемпіонатом України?
- Так, слідкував і намагався дивитись матчі або просто дізнаватись результати. Знаю, що чемпіоном України став «Продексім», хоча багато хто, мабуть, думав, що чемпіоном стане «Локомотив» або «Енергія», з якою херсонці грали у фіналі. Мені це нагадує минулий сезон, коли всі вважали «Локомотив» фаворитом фіналу, але чемпіоном стала «Енергія». У цьому сенсі «Продексім» якимось чином повторив минулорічну долю «Енергії».

- Що Ви, вихованець харківського «Локомотива», зможете сказати про те, що «Локо» не буде грати у новому сезоні Екстра-ліги?
- Прикро, що так сталося. Мені важко уявити Екстра-лігу без «Локомотива». Це команда, яка протягом кількох останніх сезонів була чемпіоном України, і без цього клубу Екстра-ліга багато втратить.

- Якщо «Локомотив» гратиме цього сезону в Першій лізі, то, скоріше за все, у його складі буде багато молодих гравців. Як Ви вважаєте, нинішній молоді «залізничників» по силах буде повернути «Локо» до Екстра-ліги?
- У «Локомотиві» завжди була хороша молодіжна команда та хороші спеціалісти, які з нею працювали. Якщо цим хлопцям довірятимуть, і якщо вони зможуть повірити у свої сили, то у них все вийде.

- І останнє питання: ти пам’ятаєш, коли востаннє викликався до збірної України?
- Це було тоді, коли я тільки переїхав у чемпіонат Білорусі. Ще не встиг повністю адаптуватись у новому клубі, проте мене викликали в розташування молодіжної збірної. Я тоді вирішив, що буде краще, якщо спочатку зможу адаптуватись у Білорусі та заграти там. Після цього мене до «молодіжки» більше не викликали. Зараз слідкую за національною збірною. Сподіваюсь, що вона вдало виступить на Євро-2018. У нашої збірної вже є сформований кістяк, і я вважаю, що цей склад ще не сказав свого останнього слова.

Прес-служба Асоціації футзалу України

P. S. Висловлюємо подяку Василю Михайловичу Симонову за допомогу в організації інтерв’ю

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!