Кубок УЄФА. Основний раунд. «Спортінг» - «Продексім» - 5:1

Херсонський «Продексім» з поразки стартував у Основному раунді Кубку УЄФА. У стартовому поєдинку групи 3 підопічні Ігоря Москвичова зустрічалися з португальським «Спортінгом», який фактично декласував чемпіонів України. Хоча все могло би бути інакше, оскільки вже на початку гри «Продексім» організував непоганий момент біля воріт Маркао, проте вразити ворота «Спортінга» не вдалося. На це чемпіони Португалії відповіли голом. На 5-й хвилині підопічні Нуну Діаша розіграли кутовий, і Педро Карі дальнім ударом змусив Ципуна виймати м’яча з власних воріт. Цей гол, вочевидь, трохи не входив у плани херсонців. Натомість, гравці «Спортінга» відчули впевненість і стали більше грати першим номером. Вони чудово контролювали м’яч, а коли «Продексім» намагався розпочати свою атаку, то чемпіони Португалії вмикали високий пресинг.

По такій грі у «Продексіма» було не зовсім багато шансів не тільки перевести м’яч на чужу половину майданчику, а і створити щось небезпечне біля воріт Маркао. А якщо херсонці і били по воротах «левів», то їх удари мети не досягали.

Натомість, на 13-й хвилині «Спортінг» повів 2:0. Це сталося після розіграшу ауту, який у гол втілив Родольфо Фортіно. Але це, як виявилося, ще був далеко не кінець. Той же Фортіно нагадав про себе на останній хвилині першого тайму, коли «Спортінгу» вдалася разюча контратака, яку завершив гравець збірної Італії, оформивши дубль.

А на початку другого тайму «Спортінг» взагалі ввів «Продексім» у стан гроггі. На початку другої половини «біло-зелені» вирішили пограти з п’ятим, і два розіграші зайвого гравця завершились ще двома голами у ворота «Продексіму». Цього разу кривдником «мельників» двічі став Кавінато. Однак, варто віддати належне херсонцям, які могли буквально одразу відквитати один м’яч. Це В’ячеслав Чуднов обіграв суперника на правому фланзі, потужно пробив по воротах Маркао, однак досвідчений голкіпер «левів» зміг парирувати цей удар. Але після цього «Спортінг» знову взяв гру під свій контроль, що, безумовно, вплинуло на теоретичні можливості чемпіонів України наблизитись до воріт Маркао. Проте, підопічні Ігоря Москвичова все-таки намагались знайти шанс для себе.

І на 39-й хвилині їм все-таки вдалося «розмочити» рахунок. Після розіграшу кутового Михайлові Волянюку вдалося з «п’ятачка» пробити по воротах Маркао п’ятою. Більше того – на останній хвилині поєдинку «Спортінг» здобув шостий командний фол, і в результаті «Продексім» здобув право на 10-метровий. Однак, Калуков не зміг забити цей дабл-пенальті, і рахунок на табло спорткомплексу «Єзеро» більше не мінявся.

Отже, перший єврокубковий млинець для «Продексіму» виявився глевким. Але у чемпіонів України є ще два матчі для того, щоб виконати поставлену задачу та оформити вихід в Елітний раунд Кубку УЄФА.

«Спортінг» (Португалія) – «Продексім» (Україна) – 5:1
Голи:
Педро Карі (5), Фортіно (13, 20), Кавінато (21, 22) – Волянюк (39)
«Спортінг»: Маркао – Педро Карі, Дієгіньо, Мерлім, Жоао Матуш – Део, Е. Варела, Кайо, Фортіно – Кавінато, А. Варела
«Продексім»: Ципун – Бербенцев, Свірідов, Фумаса, Роніньо – Волянюк, В’яч. Чуднов, Ланко, Калуков – Фетько, Федорченко, Кісельов, Скорий
Попередження:  Е. Варела (36) 
На 40-й хвилині Калуков («Продексім») не реалізував 10-метровий.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!