Сергій Корідзе: «Наша мета – залучати до складу «Кайрата» якомога більше вихованців казахстанської школи футзалу»

Гравець «Чорного моря» та асистент головного тренера алматинського «Кайрата» і збірної Казахстану Сергій Корідзе розповів прес-службі Асоціації футзалу України про участь в «Odessa Open Cup-2019» та перспективи для казахстанського клубу на майбутній сезон.

– Сергію, передусім, вітаємо з перемогою на «Odessa Open Cup-2019». Weekdays. Які враження залишилися після завершення турніру?

– Безперечно, емоції лише позитивні. Це престижний турнір, і ми перемагаємо у ньому не вперше. Для «Чорного моря» дуже почесно занести цей трофей для своєї колекції. Він є одним з найцінніших впродовж сезону для нашої команди.

– Які завдання ставилися для команди і для Вас особисто щодо участі у цьому турнірі?

– «Чорне море» намагається брати участь у якомога більшій кількості змагань. Безумовно, для нас є важливим той факт, що цей турнір проходить у нашому рідному місті – Одесі. Зрештою, все склалося якнайкраще. Якщо ми заявляємося – то хочемо перемагати. Приємно, що нам вдалося це зробити.

Щодо себе, – я у «Чорному морі» вже 20 років. Це чудова нагода побачити друзів та підтримати форму.

– Зважаючи на Вашу зайнятість, чи плануєте наступного року виступати у складі «Чорного моря»?

– Звичайно, планую, коли матиму час. І не лише я, а ще й Кака. Він вже брав участь в одному з етапів ветеранських змагань у Запоріжжі. Йому дуже сподобалося. Тому,  коли маємо найменшу можливість – ми обов’язково приїздимо до України для участі у турнірах.

– Підбийте підсумку виступу «Кайрата» у Лізі чемпіонів минулого сезону?

– Ми були дуже близькими до нашої мрії. Коли я і Кака прийшли до цього клубу – він вже двічі перемагав у цьому турнірі. Ми націлювалися винятково на перше місце. Команда змінилася на 60%. Деякі хлопці залишили клуб, дехто завершив кар’єру. Довелося влаштовувати перебудову. Вважаю, що вихід до фіналу, тим більше, на домашній арені – це велике досягнення. Навіть, взяв би до уваги не результат, а ту підтримку, яку нам забезпечили вболівальники. 12 500 людей на трибунах – це щось неймовірне. Цим результатом було зроблено ще один крок для розвитку футзалу у Казахстані. Віримо, що і у найближчому чемпіонаті вболівальники активно ходитимуть на матчі «Кайрата».

– Розкажіть про перспективи та завдання алматинської команди у наступному сезоні?

– Цього сезону ми стали другими. Не буду лукавити, завдання стоятиме не спробувати здобути перемогу у Лізі чемпіонів, а зробити це! Цьогоріч також не обійшлося без мін у складі. Тайнан перейшов до складу лісабонського «Спортинга». Це один з провідних гравців нашої команди. Тим не менш, трагедії з цього не робимо. Перед попереднім сезоном нас також покинули Лео та ціла низка інших футзалістів, але ми досягли непоганого результату. Протягом цього міжсезоння ми підписали контракти з двома бразильськими легіонерами – Луізіньо та Габріелем.

 Тобто, команда продовжуватиме робити ставку на бразильців?

– Я б так не сказав. Цьогоріч ми залучали до команди чимало казахстанських виконавців. Це Даурен Турсагулов, який себе чудово проявив і у збірній, і у складі «Кайрата». Також би відзначив Біржана Оразова, Даурена Нургожина, Чінгіза Єсенанамова та Серіка Жаманкулова. Минулого сезону ці хлопці отримували багато ігрового часу. Наша мета – залучати до складу «Кайрата» якомога більше вихованців казахстанської школи футзалу. У нас остаточно налагодилася структура роботи академії. Цьогоріч ми маємо представництво команд в усіх вікових категоріях: від U-10 до U-19, а також дублюючий склад. Це робиться для того, аби у майбутнього ми запрошували якомога меншу кількість легіонерів.

Окрім того, це чудова перспектива для збірної. Хочеться, щоб хлопці зростали та грали у національній команді своєї країни. На сьогоднішній день збірна Казахстану має авторитет, і ми хочемо не лише підтримувати його, а й розвиватися надалі.

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!