«Beyer Futsal Masters 2017»: «Сокіл» переміг у матчі за п’яте місце

Лише в заключному матчі групи «А» визначився суперник хмельницького «Сокола» по матчу за 5 місце. Фінський «Ільвес» хоч і поступився напередодні другої «Барселоні Ласса» всього лише 0:2, але результат матчу не викликав сумнівів вже після першого забитого каталонцями м'яча. А до цього в своїй групі фіни зіграли внічию з «Лехом Канцелярією» 3:3 та перемогли команду Першої польської ліги «Оржель» 3:1. Примітно, що у всіх своїх матчах «Ільвес» волів діяти другим номером, розраховуючи на контратаку, а ще на те, що якщо в штрафному суперника організувати якусь сутолоку, то з неї можна буде що-небудь отримати. Загалом, бий вперед, а там поборемося. До речі, як раз у матчі з іспанцями така тактика і не працювала, оскільки «Ільвес» до воріт суперника дістався лічену кількість разів.

Проте в матчі проти української команди головний тренер «Ільвеса» Антті Тейттінен, він же граючий тренер, вирішив зіграти у відкритий футбол. Це виявилося на руку подолянам, які після кількох пристрілок на 5-й хвилині відкрили рахунок – Андрій Лисенко відправив м'яч у ворота низовим ударом метрів з дев'яти. Зусиллями першої четвірки «Сокола» був і подвоєний рахунок. Той же Лисенко на 10-й хвилині на силу прострілив у штрафний майданчик, Саволайнен незграбно намагався зупинити м'яч, а шкіряний снаряд по дузі над голкіпером влетів у ворота.

Відкритий футбол на майданчику продовжився і після другого м'яча, але коли незабаром гравці «Сокола» стали багато дозволяти суперникові біля своїх воріт, Роман Ковальчик змушений був узяти тайм-аут. Відразу після нього українцям вдалося створити гольовий момент – Кручек, підібравши м'яч, опинився віч-на-віч з Кескиненом, однак вихід з воріт голкіпера спас «Ільвес» від третього голу.

Ще через хвилину тайм-аут від Тейттінена, після якого Лахтінен вийшов п'ятим польовим гравцем. Цей хід приніс результат супернику через півхвилини – Лахтінена вивели на забійний удар з дуги, і той реалізував свій шанс. На цьому, принаймні – поки, фіни вирішили пригальмувати, і гра продовжилася в звичному форматі «4 на 4». Трохи гостріше наприкінці тайму був «Сокіл», але рахунок 2:1 на табло не змінився.

А ось у другому таймі «Ільвесу» довелося зайняти оборону. «Сокіл» прагнув діяти на максимальних швидкостях, але в завершенні подоляни покладалися на удари з середньої і дальньої дистанції, а їм не завжди вистачало точності. Як відомо, вода камінь точить, і на 26-й хвилині після кутового Подлюк зліва пробив у напрямку ближнього кута, і м'яч від штанги опинився за лінією воріт. Обстріл воріт Кескінена продовжився, і на 29-й хвилині після удару вліт від Лисенка підстрахувала штанга голкіпера «Ільвеса».

В цьому руслі і тривала гра – Бакінський лише зрідка вступав у гру, Кескінен же не знав відпочинку. До тих пір, поки на 33-й хвилині Лахтінен вдруге у грі не вийшов «п'ятим». Це дозволило «Ільвесу» міцно перевести гру на половину «Сокола», і хоча ударів по воротах майже не було, але оборонятися подолянам було дуже непросто.

Після тайм-ауту «Сокола» на 38-й хвилині українці майже дві хвилини «вбили», демонструючи, як надійно вони можуть контролювати м'яч. Під завісу матчу ще раз показав свою майстерність Бакінський, відбивши удар Лінтули. Він і став останнім у матчі, в якому «Сокіл» добився перемоги 3:1, що дозволило на представницькому турнірі за участю клубів з Польщі, України, Чехії, Фінляндії, Італії та Іспанії команді з Хмельницького фінішувати на п'ятому місці. Але куди важливіше, що «Сокіл» повертається додому з корисним досвідом ігор з міцними європейськими клубами, у кожного з яких дуже серйозні амбіції на сезон. Інакше вони би просто не приїхали до Вроцлава.

Міжнародний турнір «Beyer Futsal Masters 2017». Матч за 5 місце
«Ільвес» (Тампере, Фінляндія) – «Сокіл» (Хмельницький) – 1:3 (1:2)
«Ільвес»:
Тієму Кескінен – Антті Тейттінен, Лассі Лінтула, Томі Лахтінен, Юхо Мякінієми – Акселі Тієнсуу, Лаурі Саволайнен, Рафа Джорджіо, Сімо Мартіскайнен, Юха-Пекі Торвінен, Юхана Юркіайнен, Яакко Ахокас
«Сокіл»: Ілля Бакінський – Руслан Шеремета, Олександр Педяш Андрій Лисенко, Андрій Хамдамов – Артур Подлюк, Богдан Кручек, Вадим Кіт, Владислав Вербовий, Щербань Владислав, Дмитро Мартинюк, Роман Мельник
Голи: Томі Лахтінен, 17 - Андрій Лисенко, 5, Лаурі Саволайнен, 10 (автогол), Артур Подлюк, 26.
Удари (в ствір): 10 (6) – 28 (13).

За матеріалами сайту Sport.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!