Бельгія, Чорногорія, Хорватія: інформація про суперників збірної України + ФОТО

На початку квітня по всій Європі стартує Основний раунд кваліфікації збірних команд до Євро-2018 з футзалу. В семи групах, що складаються з чотирьох команд, будуть розіграні путівки на континентальну першість. Збірна України прийматиме матчі свого квартету. З 8 по 11 квітня підопічні Олександра Косенка зіграють з Бельгією, Чорногорією та Хорватією. XSPORT вирішив розібратися, що ж собою являють суперники нашої команди.

Бельгія

Відбір до чемпіонату Європи збірна України розпочне чи не з самим знайомим їй супротивником – Бельгією. В останньому десятилітті команди зустрічалися між собою 5 разів. Тому, оцінюючи суперника, лідер збірної України Сергій Журба здивувався тому, що так часто випадає грати з Бельгією:

«Ми вже другі або треті відбіркові ігри проводимо з ними в групі. Коли йде жеребкування, то сміються наші представники і представники Бельгії і знову ми на них потрапили. Команда дуже хороша, вони завжди змушують противника нервувати. Минулого разу вони з Угорщиною видали бій, так що на наш матч їх не вистачило, і ми дотиснули.

Хороша, технічна команда. Там є кілька людей, які добре бачать поле. Вони розвиваються, легко з ними не буде».

Напередодні поїздки в Україну колектив Луки Крегнаса провів два спаринги з принциповим суперником – Нідерландами. У підсумку, обидві команди записали за перемогу в свій актив і продовжили підготовку до кваліфікації.

До речі, на паркеті Палацу спорту досвідчений голкіпер бельгійців Давид Морант може провести свій ювілейний 100-й матч. На даний момент на рахунку воротаря 97 ігор за національну команду.

Єдиний легіонер бельгійців − Азіз Хіту, колишня зірка «Антверпена» і нинішній гравець голландського «Амстердама». Зі своєю командою Хіту вже став переможцем регулярного чемпіонату Нідерландів і є другим кращим бомбардиром Ередівізії з 24-ма голами. 

Досьє
Бельгія
Рейтинг FIFA:
30
Рейтинг UEFA: 15
Воротарі: Давид Морант («Сукуадра Мускрон»), Білал Земурі («Антверпен»).
Польові гравці: Ібрагім Аднане, Реда Мохамед Дахбі, Іліас Каддурі («Hasselt»), Карім Чайбай, Садек Ел Оуамарі, Ясін Колі («Шарлеруа»), Марвін Хісланді («Сукуадра Мускрон»), Азіз Хіту («Амстердам», Нідерланди), Халід Мусаоі («Реал Ноордвейк»), Джавад Яху, Хамха Зааф, («Антверпен»).
Історія протистоянь з Україною: 7 матчів: 6 поразок, 1 нічия. 12 м'ячів забито – 33 пропущено.

Чорногорія

Другий матч відбору на чемпіонат Європи команда Олександра Косенка проведе проти номінально найслабшої команди групи – Чорногорії. Балканці ще жодного разу не грали у фінальній стадії ні Євро, ні чемпіонату світу. Цього разу наставник чорногорців Свето Льєсар налаштовується дати бій суперникам, але особливих надій на перемогу не мають:

«Ми отримали право боротися за кваліфікацію на чемпіонат Європи, показавши відмінні результати задля досягнення нашої мети. У нас дуже складна група з приймаючою нас Україною, яка знаходиться на 8 місці в світовому рейтингу, Хорватією, що займає там же 13 рядок, і Бельгією, яка входить в топ-30 команд світу. Помилково очікувати великого результату, але, безсумнівно, ми мотивовані представити нашу країну в кращому світлі. Хлопці старанно тренувалися і готові до цього. Якість наших супротивників може бути лише додатковою мотивацією. Я впевнений, що проти кого нам би не довелося вийти на поле, ми не програємо їм до стартового свистка».

Чорногорія – команда, яка відбиралась у Основний раунд кваліфікації через Попередній раунд. У двох матчах проти Швеції і Гібралтару чорногорці забили 19 м'ячів і впевнено виграли групу. По чотири голи на свій рахунок записали гравець «Агами» Бойан Байович та Ілля Мугоша з «Війська Цорне Горі», однак в Україну приїде тільки перший. 

Досьє:
Чорногорія
Рейтинг FIFA:
57
Рейтинг UEFA: 25
Воротарі: Ігор Асанович («Агама»), Драголюб Деспотович («Тітоград»).
Польові гравці: Марко Байчетич, Элдин Чорович, Мілован Драшкович, Саша Гойкович, Дейан Мілічіч («Тітоград»), Бойан Байович, Александар Обрадовіч, Александар Бойович, Марко Бішович («Агама»), Дарко Чаласан, Мітар Кандич («Байо Павлянин»), Огнен Шушич («Студентські Будинок»).
Історія протистоянь з Україною: Ще не було зіграно жодного матчу.

Хорватія

Номінально збірна Хорватії вважається найсильнішим опонентом України в кваліфікації. У команді Мато Станковича підібрався боєздатний склад, гравці якого в основному представляють топ-3 команди внутрішнього чемпіонату: «Націонал», «Динамо» і «Спліт». Кращим футзалистом Хорватії в 2016 році був визнаний капітан лідера «Націонала» Тихомир Новак. Він провів уже понад півсотні матчів за національну команду і приїде в Україну, щоб зіграти на паркеті Палацу спорту. Ще один ключовий гравець «картатих» Даріо Маринович не тільки грає за третю команду Іспанії «Ель-Посо», але і регулярно забиває за збірну – 37 м'ячів у 52 матчах. Недавній гол нападника допоміг хорватам перемогти збірну Ірану (бронзового призера чемпіонату світу в спарингу перед від'їздом в Україну.

Всього на зборах перед кваліфікацією на Євро Хорватія провела три поєдинки: обіграла Македонію (3:0), розібралася з Іраном в першому матчі (4:2) і звела внічию другу зустріч (1:1).

Зустріч України і Хорватії стане останньою у кваліфікаційній групі і, ймовірно, може стати не тільки самою видовищною, але і вирішальною. 

Досьє:
Хорватія
Рейтинг FIFA:
11
Рейтинг УЄФА: 8
Воротарі: Франко Білич («Економац», Сербія), Іво Юкіч («Спліт»).
Польові гравці: Яков Гршич, Францо Єловчич, Йосип Сутон («Спліт»), Ведран Матошевіч, Тихомир Новак, Крістіан Грбеша («Націонал»), Желько Петрович («Ново Врєме»), Саша Бабич («Кальярі», Італія), Маро Дураш («Скуер»), Матей Хорват («Динамо»), Даріо Маринович («Ель-Посо»).
Історія протистоянь з Україною: 5 матчів: 4 поразки, 1 нічия, 1 перемога. 6 м'ячів забито – 15 пропущено.

Правила кваліфікації:

У семи групах грають по 4 команди. Одна з них отримує перевагу домашнього поля і приймає суперників на своєму полі, в нашому випадку це Україна.

Команди грають по одному матчу один з одним. Отже, всі шість зустрічей проходять в три дні, розклад яких є на порталі XSPORT. Команда, яка посідає перше місце в групі, кваліфікується у фінальну частину чемпіонату Європи. Друга – потрапляє в раунд плей-офф, а третя зможе пробитися в плей-офф, якщо стане кращою серед команд, що посіли третє місце.

Сам чемпіонат Європи пройде з 30 січня по 10 лютого 2018 року в столиці Словенії – Любляні.

Нагадаємо також, що телеканал XSPORT покаже всі матчі відбору на Євро-2018 в прямому ефірі. Трансляції також будуть доступні на сайті XSPORT.ua.

За матеріалами сайту XSPORT.ua
Фото: УЄФА

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!