Чемпіонат Європи серед жінок. Основний раунд. Білорусь – Угорщина – 3:4

Поєдинок між Угорщиною та Білоруссю відкривав програму всього вирішального дня Основного раунду чемпіонату Європи серед жінок. І від результату цієї гри залежало, чи будуть шанси у збірної України поборотися за вихід до «Фіналу чотирьох».

Але вже на перших секундах Кота мала забивати та виводити вперед збірну Угорщини вперед, однак вдало зіграла Воскобович. Білоруски відповіли небезпечним ударом Лінник, після якого Надь довелось показувати свою воротарську майстерність. А трохи згодом Чепрегі зіпсувала ще один хороший момент. Капітан збірної Угорщини цілком реально могла покарати Воскобович за помилку, але не влучила у ворота. Втім, на 5-1 хвилині угоркам все-таки вдалося змусити білорусок капітулювати після удару Кращеніч з близької відстані. Втім, білоруски одразу могли зрівняти рахунок, але Надь впоралася з ударом Шацілені. А вже у наступному епізоді рахунок став 2:0. Проблемами в обороні збірної Білорусі скористалася Гельб, яка перед тим вийшла на свою першу зміну.

Тепер підопічним Сергія Треска треба було б=думати, як відігратися з 0:2. Задачу мав полегшити той факт, що угорки почали збирати фоли. Однак, проблема в тому, що білоруски були змушені здебільшого грати на оборону. Однак, на 12-й хвилині Шациленя все-таки змогла скоротити відставання білоруської команди до мінімуму. Але буквально одразу підопічні Сергія Треска заробили непотрібний фол біля свого штрафного майданчику. В результаті Сабо ударом зі штрафного змогла відновити фору угорок у два м’ячі. Це змусило білоруську збірну йти вперед великими силами та оголювати тили, внаслідок чого угорські футзалістки могли втікати у контратаки. Однак, на 15-й хвилині білоруски змогли знову відквитати один гол зусиллями Харланової. І все б нічого, однак у Білорусі вже незабаром з’явився «прапорець», який означав, що у неї вже є п’ять фолів. І на 16-й хвилині у ворота Воскобович був призначений дабл-пенальті. Однак, голкіпер збірної Білорусі змогла впоратися з ударом Сабо. Це додало білорускам впевненості, і вже за кілька миттєвостей мала забивати Попова, однак її удар парирувала Надь. Загалом за той проміжок часу, який залишився до кінця першого тайму, обидві команди значно активізувались, і це могли привести до змін рахунку в будь-який бік.

Білоруски майже одразу після свистка про початок другого тайму пішли вперед. В одному з епізодів Шациленя вийшла на ударну позицію, але Надь зреагувала на удар. Втім, Білорусь продовжила тиснути на угорські ворота. На 25-й хвилині шанс зрівняти рахунок мала Харланова. Надь вже навряд чи допомогла би своїй команді, але в останній момент виручила Кота. І все-таки тиск збірної Білорусі призвів до третього взяття воріт угорської збірної. Угорщини. Надь не змогла впоратися з більярдним ударом Слесарчик. Після цього підопічні Сергія Треска, зусиллями першої четвірки продовжували чинити тиск на угорські ворота. Більше того – вони застосовували високий пресинг, який змушував підопічних Яноша Домбо більше грати без м’яча.

А ближче до середини другого тайму вже угорки спробували перебрати ініціативу до себе. Це призвело до того, що Воскобович довелось кілька разів вступати у гру. Зрозуміло, що нічийний рахунок не влаштовував угорок, тому вони намагались йти вперед великими силами. Але на заваді ставала згадана вище Воскобович, яка буквально піймала кураж.

Ближче до кінця матчу білоруски знову перейшли до атак і мали кілька дуже хороших нагод для того, щоб вийти вперед. Але м’яч якимось дивом не влітав у ворота Надь. Білоруски частіше почали грати через «стовпа», і це теж приносило свої плоди, адже коли Кубічна чіплялася за м’яч, то у збірної Угорщини одразу починались проблеми.

А на 37-й хвилині білоруски пропустили контратаку, внаслідок якої Сабо вдалося оформити дубль. Білоруська команда тут же пішла з п’ятим. І це могло як мінімум двічі призвести до голів у порожні ворота. З останніх сил білоруски намагалися зрівняти рахунок у зустрічі. Однак, не судилось…

Білорусь – Угорщина – 3:4
Голи:
Шациленя (12), Харланова (15), Слесарчик (26) – Кращеніч (5), Гельб (6), Сабо (12, 37)
Білорусь: Воскобович – Лінник, Шациленя, Луцкевич, Попова – Харланова, Буйко, Слесарчік, Кубічна - Павлюц
Угорщина: Надь – Сабо, Фюльоп, Чепрегі, Кота – Шипош, Крарщеніч, Сабо, Галь - Гельб
Попередження:  Харланова (31), Шациленя (35) – Чепрегі (17), Надь (37
На 16-й хвилині Сабо (Угорщина) не реалізувала 10-метровий (воротар)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, спеціально для Асоціації футзалу України
Фото: Павло КУБАНОВ

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!