Кубок УЄФА: як провели сезон 2016/2017 р. р. суперники «Продексіма» по Основному раунду + ФОТО

6 липня у Ньоні відбулося жеребкування попереднього і основного раундів Кубка УЄФА, який в суперники херсонському «Продексіму», що вперше в своїй історії піднявся на найвищу сходинку п'єдесталу пошани, визначило найтитулованіші команди Португалії, Сербії та Латвії - це лісабонський «Спортинг», «Економац»з Крагуєваца та ризький «Нікарс ».

У цьому матеріалі інформація про те, як же майбутні конкуренти команди Ігоря Москвичова прийшли до своїх черговим чемпіонських титулів.

«Спортинг» (Лісабон) 

Чемпіонат Португалії минулого сезону стартував 8 жовтня, проте через зайнятість в матчах Кубка УЄФА «Спортинг» свій перший матч в чемпіонаті провів ... тільки в третьому турі, коли 22 жовтня на виїзді «під нуль», 7:0, розібрався з «Белененсешем». Через 4 дні підопічні Нуно Діаша зіграли пропущений матч з другого туру, і в ньому знову всуху переграли «Бурінхосу» 6:0.

Так і продовжилася хода «Спортинга» по чемпіонату з відставанням у незіграний матч з 1-го туру. Те, що лісабонський гранд по класу вище своїх суперників, не викликало сумнівів, але це на майданчику потрібно доводити кожного тижня, і деколи доводилося прикладати серйозні зусилля. Першим проти португальського гранда в 6-му турі по-справжньому «вперся» «Лейшоеш» - лише на 39-й хвилині Кайо Джапен за рахунку 2:1 забив третій м'яч, який розрядив напруженість на майданчику.

Це трохи струснуло «зелено-білих», які в наступних двох турах винесли «Фундао» (9:1) і «Вінайш» (10:2). Однак, у 9-му турі проти «Пінейренсе» знову «заруба». На 35-й хвилині супернику «Спортинга» вдалося скоротити відставання в рахунку до 2:3, і команді Нуно Діаша довелося постаратися, щоб утримати перемогу.

У 10-му турі у «Спортинга» був матч, який чекала вся Португалія - ​​дербі проти «Бенфіки». Відзначимо, що до цього часу «Спортинг» вже був лідером турнірної таблиці, не дивлячись на один незіграний матч - «Бенфіка» після поразки вдома 1:2 від «Белененсеша» поступилася першим рядком. У цій грі «Спортинг» був близький до перемоги, виграючи до 38-ї хвилини 2:1, проте гол Алессандро Патіаса звів матч до нічиєї - 2:2, і це була перша втрата очок чемпіоном Португалії.

А через тур «Спортинг» недорахувався ще двох очок - «Брага», яка вже мала в активі нічию з «Бенфікою», зуміла кинути виклик і «зелено-білим». «Брага» в першому таймі двічі вела в рахунку 2:0 і 3:2, але в кінцівці, поступаючись 3:4, «Бразі» довелося відіграватися, і це на 37-й хвилині їй вдалося - 4:4. До речі, це і була та сама гра, яку «Спортинг» не зіграв в першому турі.

Перше коло «Спортинг» завершив двома перемогами, і за його підсумками набрав в 13-ти матчах 35 очок, випереджаючи «Бенфіку» на 3 очки.

У першому матчі другого кола «Спортинг» приймав «Брагу» на своєму майданчику, і був сильніший 5:2. Надалі підопічні Нуно Діаша впевнено розбиралися з усіма своїми суперниками - лише двічі їх перевага була в 3 м'ячі, в інших же іграх доходило до п'яти, шести, а то і до дев'яти м'ячів.

У 23-му турі друге в сезоні дербі з «Бенфікою», яке мало принциповий характер, але з турнірної точки зору не мало великого значення. «Бенфіка» кілька разів зіграла внічию, і навіть у разі перемоги шансів обійти свого конкурента не мала. Так що, нічия 1:1, де на гол Едгара Варели «Бенфіка» відповіла голом Бруно Коельо, була для лідера чемпіонату цілком прийнятним результатом.

Після цього «Спортинг» в економрежимі домігся ще двох перемог, і за підсумком регулярного чемпіонату мав вражаючий результат: у 26-ти матчах 23 перемоги і лише 3 нічиї, при різниці м'ячів 144: 35 (+109!).

Першим суперником в плей-офф команди Нуно Діаша став «Аземейш», 8-ма команда «регулярки». Зрозуміло, що вона була приречена, і в серії до двох перемог «Спортинг» не мав проблем - 5:1 (на виїзді) і 6:2 (вдома).

Наступним опонентом «зелено-білих» несподівано став «Модісуш», п'ята команда регулярного чемпіонату, яка вибила з плей-офф «Белененсеш». Натхненний своїм успіхом, «Модісуш» намагався битися і зі «Спортингом». Досить сказати, що після першого тайму чемпіон Португалії був попереду 3:1, і тільки в середині другого тайму забив четвертий м'яч, який дозволив відчувати себе на майданчику комфортно. Підсумок же матчу - 5:2. Такі ж цифри на табло були і в другій грі, та й сценарій матчу був схожим - після першого тайму ті ж 3:1.

Як виявилося, очікуваному всіма протистоянню «Спортинга» і «Бенфіки» в фіналі не судилося бути. Справжню сенсацію створила «Брага», вигравши у «Бенфіки» в півфіналі спочатку першу гру вдома по пенальті, а потім і гостях домігшись перемоги 2:1. Дуже складно було уявити, що «Спортинг» у фіналі може програти три рази, а саме до трьох перемог у Португалії грається фінал плей-офф. Програвши перший матч у Лісабоні 1:3, «Брага» видала суперматч у себе вдома і завдала «Спортингу» першої поразки в сезоні - 5:4. Але на більше «Брагу» не вистачило - «Спортинг» спочатку виграв третій матч 6:1, а потім і четвертий - 3:1, що дозволило лісабонському клубу в 14-й раз стати чемпіоном Португалії.

Минулий сезон команда Нуно Діаша провела в такому складі:

- голкіпери: Маркао (Бразилія), Гонсалу, Андре Соуза;
- польові гравці: Жоао Матош, Діого (Бразилія), Алекс Мерлім, Родольфо Фортіно (обидва - Італія), Кайо Джапа (Бразилія), Едгар Варела, Педро Карі, Део, Джо (обидва - Бразилія), Дієго Кавінато (Італія), Пані Варела, Діегіньо (Бразилія), Пауліньо.

Дієго Кавінато став кращим бомбардиром чемпіонату - на його рахунку 36 м'ячів.

«Економац» (Крагуєвац) 

У чемпіонаті Сербії в минулому сезоні вийшли на старт 12 команд, і сам турнір став захоплюючим трилером завдяки суперництву двох команд - «Економаца» і «Євро Мотуса».

Гонка за лідерство пішла з першого ж туру, який грався в середині вересня, і довгий час конкуренти йшли ніздря в ніздрю. У стартовому матчі підопічні Предрага Райіча всуху обіграли «Летечі Холандін» 5:0, а потім послідовно залишили ні з чим «Нові Пазар», «Деус» і «Смередево». Але от далі сталося зовсім несподіване - «Економац» спочатку вдома зіграв унічию 3:3 з «Ясребацем», а потім, вже на виїзді, втратив ще два очка з «Калчев Меморіс» - 2:2. «Євро Мотус», тим часом, у цих двох турах взяв 6 очок, і в турнірній таблиці сформувалася різниця в 4 очки, яку не нейтралізовувала навіть одна перемога.

Очний матч двох лідерів був за календарем передостаннім в першому колі, і «Економацу» в неймовірно складному матчі вдалося домогтися перемоги 5:3, причому, слід сказати, що дублем у цьому матчі відзначився український легіонер чемпіона Сербії Євген Валенко.

Цією перемогою «Економац» скоротив своє відставання від «Євро Мотуса» до одного очка, і гонка повинна була продовжитися у другому колі. Але в його першому ж турі «Економац» отримав розкішний подарунок у вигляді нічийного результату 7:7 у матчі «ФОНа» та «Євро Мотуса», і за підсумком 12-го туру команда з Крагуєваца вперше вийшла на чисте перше місце, маючи «+ 2» переваги перед «Євро Мотусом». Але така диспозиція протрималася всього 2 тури ...

У 14-му турі у «Економаца» був виїзний матч проти «Деуса», який у першому колі був розгромлений 10:1. І тут, крім як про недооцінку суперника, говорити нема про що - гра завершилася сенсаційною нічиєю 2:2! А оскільки «Євро Мотус» свій матч туру виграв, на самій горі турнірної таблиці знову відбулася зміна лідера.

Надалі обидві команди очки не втрачали, і у 21-му турі в Сербії був головний матч сезону. «Євро Мотус» приймав «Економац», і в разі перемоги достроково ставав чемпіоном Сербії. Нічия теж була для «Євро Мотуса» прийнятним результатом, так як в останньому турі був матч проти «Копернікуса», команди, яка була вже приречена на виліт з Першої сербської ліги. Як бачимо, ставки в матчі були високі, не всі футболісти впоралися з такою напругою, і матч був затьмарений скандалом.

Перший тайм залишився за «Економацем» - 1:0, а на 29-й хвилині Євген Валенко довів перевагу своєї команди до двох м'ячів. Однак, коли наш футболіст, святкуючи забитий м'яч, пробігав повз лавки запасних «Євро Мотуса», один з його гравців вдарив Валенка в обличчя. Як ви самі розумієте, у грі наступила пауза, протягом якої йшли розбірки, в тому числі і на трибуні, в які довелося втрутитися поліції.

Коли ж гра поновилася, протягом чотирьох хвилин «Євро Мотус» зрівняв рахунок. Однак, незабаром гравець господарів випадково зіграв у центрі майданчика рукою, це був 6-й фол, і «Економац» реалізував 10-тиметровий. Як виявилося пізніше, він і приніс команді Предрага Райіча перемогу - 3:2.

За тур до фінішу «Економац» знову вийшов у лідери, і в заключному своєму матчі з рахунком 11:3 розгромив «ФОН», який, до речі, став бронзовим призером чемпіонату. Щасливе завершення сезону для «Економаца», який в дев'ятий раз у своїй історії став чемпіоном Сербії. Статистичний же підсумок такий: 22 матчі, 19 перемог, 3 нічиї, різниця м'ячів 152: 51.

 Сезон же «Економац» відіграв у такому складі:

- голкіпери: Неманья Момчіловіч, Алекса Антонович, Лазар Аврамович
- польові гравці: Нікола Матієвіч, Да Сілва (Бразилія), Слободан Яньіч, Денис Раміч, Нікола Рніч, Предраг Йовановіч, Мілош Стойкович, Марко Пршич, Срджан Іванкович (Боснія і Герцеговина), Нінослав Алексич, Віталій Борисов (Азербайджан), Дарко Рістіч , Євген Валенко (Україна).

Срджан Іванкович з 24-ма м'ячами став найкращим бомбардиром чемпіонату, у Євгена Валенка четвертий показник результативності в своїй команді - 15 точних ударів.

«Нікарс» (Рига) 

У минулому сезоні в чемпіонаті Латвії брали участь 8 команд, які спочатку провели двоколовий турнір, а потім у плей-офф визначили чемпіона країни.

«Нікарс» за календарем свій перший матч у чемпіонаті проводив 22 жовтня, і одразу ж проти свого головного конкурента в національній першості протягом останніх декількох сезонів - команди «Раба». Напружений поєдинок завершився перемогою «Нікарса» - 4:1, де два свої останні м'ячі підопічні португальського тренера Орландо Дуарте забили ближче до кінця гри.

Надалі «Нікарс» виграв ще 6 матчів поспіль, в яких менше шести м'ячів своїм суперникам не забивав, а, наприклад, команду «РТУ/Мадона» і зовсім обіграв з непристойним рахунком 16:1.

Восьмий за рахунком матч в чемпіонаті у «Нікарса» знову був проти «Раби», і знову вболівальники стали свідками захоплюючого поєдинку. «Нікарс» після першого тайму був попереду 4:2, але тільки-но гра поновилася, як «Раба» зрівняла рахунок - 4:4. Але в подальшому забивав тільки «Нікарс», який і домігся перемоги 7:4.

Лише в двох матчах, що залишилися підопічні Орландо Дуарте мали невеликі проблеми, але, тим не менш, завершили регулярний чемпіонат, не втративши жодного очка.

Першим суперником в плей-офф був ФК «Монарх», який завершив регулярний чемпіонат на 8-му місці. Підсумок серії 1/4 фіналу - дві перемоги «Нікарса» 11:3 і 10:0 - коментарів не потребує.

У півфіналі «Нікарс» вийшов на ФК «Бейтар», і в першому ж матчі на своєму майданчику зазнав першої поразки в чемпіонаті, програвши у серії пенальті після нічиєї в основний та додатковий час - 3:3.

Півфінальна серія плей-офф у Латвії гралася до трьох перемог, і в трьох наступних матчах «Нікарс» незмінно був сильнішим за «Бейтар» - 7:2, 5:1 і 5:1.

У фіналі плей-офф, як і очікувалося, зійшлися «Нікарс» і «Раба». Схема проведення фіналу така, що команди після кожного матчу змінюються майданчиками. Але цікаво, що перші три матчі серії пройшли в одному залі - «Електрум Олімпійський центр», і в другій грі «Раба» була господарем майданчика лише формально.

Перші дві гри серії залишилися за «Нікарсом», і обидва рази - з однаковим рахунком 5:3. Але просто так «Раба» складати зброю не мала наміру, і в третій грі скоротила відставання в серії, вигравши 3:2. Для того, щоб провести четвертий матч, фіналісти перебралися у спорткомплекс міста Саласпілс, де «Нікарсом» і була поставлена ​​крапка в чемпіонській серії, і все з тим же рахунком 5:3.

Після завершення сезону в футзальної Латвії визначалися лауреати сезону, і вони дуже характерні для національного чемпіонату:

висхідна зірка - Артур Єрофєєв (ФК «Нікарс»);
кращий бомбардир - Максим Сень (ФК «Нікарс»), 61 м'яч;
найцінніший гравець - Максим Сень (ФК «Нікарс»);
кращий тренер - Орландо Дуарте (ФК «Нікарс»).

Це чемпіонство стало для «Нікарса» 10-м в історії клубу, а кували його такі футболісти:

- голкіпери: Антон Астраханцев, Каспарс Неретс, Ренарс Шкестерс-Камбалс
- польові гравці: Яніс Пастерс, Андрій Алексєєв, Юрій Архіпов-Прокоф'єв, Ігор Дацко, Рафаел Кадіно (Бразилія), Максим Сень, Артур Єрофєєв, Артем Колесніков, Рафаел Вілела (Бразилія), Ігор Аванесов, Вандерсон (Бразилія), Герман Матюшенко, Дмитро Забаровський, Андрій Бакланов, Роман Рожковський, Мартіньш Боярс.

Влітку в кожній з команд вже відбуваються кадрові зміни, і вони дуже цікаві. Так, «Спортинг» підписав добре всім відомого португальця Кардинала, а, крім нього, ще й бразильця Діванея. Ряди «Економаца» поповнили відразу 5 нових футболістів, серед яких і колишній гравець «Локомотива» Дмитро Сорокін.

Детальне ознайомлення з кожним з суперників, розповідь про те, як команди готувалися до сезону, і як його почали - вже ближче до дат проведення Основного раунду Кубка УЄФА. А він, нагадаємо, відбудеться 11-14 жовтня у сербському місті Крагуєвац.

За матеріалами сайту Sport.ua

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!