Наші за кордоном - 29. Огляд виступів українських легіонерів + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє огляди національних чемпіонатів країн, в яких грають українські футзалісти, за тиждень, що минув.
 
Білорусь

Минулий тиждень в чемпіонаті Білорусі розпочалася з третіх матчів в обох півфінальних серіях плей-офф.

«ВРЗ» (Гомель) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 5:2 (1:0)
Голи українців: у господарів Юрій Дегтяренко-2, Дмитро Шамлі-1

Всі три українці, які виходили у господарів на майданчик, увійшли до трійки кращих гравців матчу, яких визначають білоруські журналісти. Обидва м’ячі голкіпера «ВРЗ» Юрія Дегтяренка та гол Дмитра Шамлі влетіли у порожні ворота «Лідсельмашу» в другій половині другого тайму, коли гості за рахунку 2:1 почали грати з п’ятим польовим гравцем, а один з м’ячів Дегтяренка був забитий після передачі В’ячеслава Григор’єва. Євген Клочко у складі «ВРЗ» був у заявці, але на майданчик не виходив. «Лідсельмашівець» Дмитро Камеко отримав жовту картку на останній хвилині за неспортивну поведінку.

Загальна перемога «ВРЗ» в цій серії 2:1 означала, що в цьому році в Білорусі буде новий чемпіон – «Лідсельмаш» після двох поспіль чемпіонських сезонів склав свої повноваження.

Відеоогляд матчу

«Сталіца» (Мінськ) – «МАПІД» (Мінськ) – 9:1 (2:1)

Досить несподіваний результат був зафіксований у третьому матчі мінського дербі, в якому не приймав участі колишній «ураганівець» Тарас Королишин. Чотири останні м’ячі влетіли в порожні ворота гостей в заключні 5 хвилин гри.

Тож фіналістами плей-офф стали «ВРЗ» та «Сталіца», які без тривалого відпочинку розпочали чемпіонську серію, як і «Лідсельмаш» та «МАПІД» серію за бронзові медалі.

Відеоогляд матчу

Фінал. Перший матч
«Сталіца» (Мінськ) – «ВРЗ» (Гомель) – 5:1 (3:1)
Гол українців:
у гостей Дмитро Шамлі-1

Зі значними кадровими проблеми до першого фінального матчу підійшли гомельські «вагоноремонтники», які не змогли задіяти п’ять основних гравців, а Євген Клочко хоча і був у заявці, але на майданчик так і не вийшов. Не зважаючи на те, що Дмитро Шамлі на 5-й хвилині відкрив рахунок, скориставшись передачею від свого голкіпера Юрія Дегтяренка, до перерви гості пропустили тричі. До того ж, наприкінці першого тайму у «ВРЗ» по попередженню отримали Шамлі (за брудну гру) та Клочко (за неспортивну поведінку на лаві запасних). І це означало, що головний голеадор Вищої ліги Дмитро Шамлі через дискваліфікацію у другій фінальній грі не зіграє. Вже після перерви в середині другого тайму «ВРЗ» впродовж чотирьох хвилин пропустив ще двічі, і у підсумку зазнав поразки 1:5.

Відеоогляд матчу

Серія за 3 місце. Перший матч
«Лідсельмаш» (Ліда) – «МАПІД» (Мінськ) – 3:2 (1:1)
Гол українців: у господарів Максим Воронін-1

Капітан «Лідсельмашу» Максим Воронін став найкориснішім гравцем своєї команди в першому матчі «втішної» серії за бронзові медалі. На 5-й хвилині після його передачі господарі відкрили рахунок, а вже в другому таймі Воронін зробив рахунок 3:1. За пару хвилин до цього асист в свій актив записав і «лідсельмашівець» Дмитро Клочко.

Росія

Всього з трьох матчів цього року склалася фінальна серія за титул чемпіона Росії, що завершилася сухою перемогою «Динамо», яке захистило свій чемпіонський титул. На жаль, Євгенові Іваняку на його «Діні» не вистачило на вирішальні матчі ані фізичних, ані моральних сил. Попри різний рахунок, всі матчі проходили за сценарієм, який влаштовував суперника «Діни», і в жодному з трьох матчів команда Євгена Іваняка жодного разу не була попереду в рахунку. Так було і в третьому матчі – поступаючись 2:4, «Діна» змогла зрівняти рахунок, але «Динамо» знову вийшло вперед завдяки пенальті, призначеному за гру рукою. Шостий м’яч влетів в ворота «Діни», в яких вже Євгена Іваняка не було.

Тож, підсумок дебютного сезону голкіпера збірної Україні в новому для нього чемпіонаті – перемога в Кубку Росії та «срібло» чемпіонату, яке дає можливість наступного сезону зіграти в Кубку УЄФА.

«Діна» – «Динамо» – 1:2 (0:2)

«Діна» – «Динамо» – 1:3 (0:1, 1:1) ОТ

«Динамо» – «Діна» – 6:4 (2:1)

Прес-служба Асоціації футзалу України

 

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!