Наші за кордоном - 30. Огляд виступів українських легіонерів + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє заключний цього сезону огляд національних чемпіонатів країн, в яких грають українські футзалісти, за тиждень, що минув. Останнім з них на минулому тижні фінішував чемпіонат Білорусі.
 
Білорусь
Фінал. Другий та третій матчі

«ВРЗ» (Гомель) – «Сталіца» (Мінськ) – 2:4 (1:1)
Гол українців:
у господарів В’ячеслав Григор’єв-1

За відсутності свого найкращого бомбардира Дмитра Шамлі, який був дискваліфікованим, господарі протягом півтора таймів складали конкуренцію столичній команді. «Вагоноремонтникам» доводилося наздоганяти суперника, поступаючись 0:1 та 1:2, і на 33-й хвилині В’ячеслав Григор’єв зрівняв рахунок. Але за 5 хвилин гомельчани пропустили втретє, від добре відомого в Україні бразильця Бето, цей м’яч і став вирішальним в грі. Четвертий м’яч влетів у ворота «ВРЗ», в яких вже не було українського голкіпера Юрія Дегтяренка.    

Відеоогляд матчу

«Сталіца» (Мінськ) – «ВРЗ» (Гомель) – 6:0 (2:0)
Гол українців:
у господарів Тарас Королишин-1

На третю гру в складах обох команд додалися по одному українцю. У господарів Тарас Королишин відновився після травми, і вперше прийняв участь в матчі фінальної серії, а у гостей Дмитро Шамлі відбув дискваліфікацію. Проте на початку гри «ВРЗ» спіткала інша неприємність – на 6-й хвилині Юрій Дегтяренко зазнав травми та був змушений залишити майданчик. Його дублер лише хвилину протримався «сухим» – саме Тарас Королишин прямим ударом зі штрафного відкрив рахунок. А вже після перерви Королишин результативними передачами долучився ще до двох забитих м’ячів «Сталіци», які остаточно поховали інтригу в матчі та вирішили долю чемпіонства. Тож, Тарас Королишин став чемпіоном Білорусі.   

Серія за 3 місце. Другий та треті матчі

«МАПІД» (Мінськ) – «Лідсельмаш» (Ліда) – 2:1 (1:1)

Якщо чемпіонська серія в Білорусі гралася до трьох перемог, то «бронзова» до двох звитяг однієї з команд. В другій грі мінські «будівельники» взяли реванш у екс-чемпіона Білорусі, забивши переможний м’яч за 22 секунди до фінальної сирени. У складі «МАПІДу» наших співвітчизників немає, щодо лідівців, то в грі приймали участь усі чотири наших легіонери, і з передачі одного з них, капітана «Лідсельмашу» Максима Вороніна, гості забили свій єдиний м’яч.

«Лідсельмаш» (Ліда) – «МАПІД» (Мінськ) – 6:4 (2:3)
Голи українців: у господарів Максим Воронін-2, Дмитро Клочко-3

За чотири дні претенденти за бронзу вийшли на вирішальну гру в Ліді, і в ній українці «Лідсельмашу» були на провідних ролях. Максим Воронін свій дубль оформив до перерви, а у другому таймі головню зіркої став харків’янин Дмитро Клочко. Спочатку він двічі забивав за рахунку 2:3 та 3:4, а на останній хвилині влучним ударом у порожні ворота поставив «бронзову» крапку в матчі. «Лідсельмаш» втретє в своїй історії став бронзовим призером, але навряд чи команда цим результатом задоволена після двох поспіль чемпіонських сезонів.

І на завершення деякі особисті досягнення українців. Дмитро Шамлі став другим в перегонах бомбардирів – 35 м’ячів, що лише на один влучний удар менше, ніж у Сергія Крикуна. До десятки найрезультативних у чемпіонаті Білорусі увійшли Євген Клочко (27 м’ячів), який пропустив останні три місяці чемпіонату, а також Дмитро Клочко (25 м’ячів), Дмитро Іванов (24 м’ячі), Володимир Бобильов та Євген Рогачов (по 23 м’ячі).        

Прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!