Наші за кордоном-6. Огляд матчів закордонних чемпіонатів за участі українців + ВІДЕО

Офіційний сайт Асоціації футзалу України представляє огляди національних чемпіонатів країн, в яких грають українські футзалісти, за тиждень, що минув.

Білорусь

В чемпіонаті Білорусі 17-18 грудня був зіграний 15-й тур, який був завершальним і в першому колі регулярного чемпіонату, і в 2016 році, що добігає свого кінця.

«Борісов-900» (Борісов) – «Динамо-БНТУ» (Мінськ) – 6:5
Голи українців: у господарів – Олександр Хурсов-3, Євген Рогачов-2
Команда Сергія Гупаленка в матчі проти одного з аутсайдерів Вищої ліги повністю провали перший тайм – 1:5, в якому єдиний гол господарів був на рахунку Олександра Хурсова. Від самого початку другого тайму «Борісов-900» почав грати з п’ятим польовим гравцем, що й дозволило кардинально змінити гру. У ворота гостей один за одним почали влітати м’ячі, і вже на 32-й хвилині «Борісов-900» вийшов вперед 6:5.
Цей рахунок так і залишився незмінним до фінальної сирени, але ця перемога не дозволила команді Сергія Гупаленка за підсумками першого кола пробитися до зони плей-офф – борісовчани завершили його дев’ятими, з відставанням від вісімки в три очки. В цілому, виступ своєї команди в першій половині регулярного чемпіонату Сергій Гупаленко визнав задовільним.

Відеоогляд матчу

«Охрана-Динамо» (Мінськ) – «Сталіца» (Мінськ) – 0:4
Голи українців:
Тарас Королишин-2
Колишній «ураганівець» Тарас Королишин відзначився влучними ударами в кожному із таймів. Дубль збільшив персональний гольовий доробок українця до семи м’ячів.

«Агрокомбінат Південний» (Гомельський р-н) – «Дорожнік» (Мінськ) – 0:2
У «Дорожніка» вдалий матч провів український голкіпер Максим Лисенко, який відстояв «на нуль». Його партнер по команді Сергій Якунін наприкінці першого тайму отримав попередження за зрив атаки суперника. В складі господарів весь матч провів колишній гравець кременчуцького «Лукасу» Євген Данилейко.  

«Граніт» (Мікашевічі) – «БЧ» (Гомель) – 2:3
Голи українців:
у гостей – Володимир Бобильов-1
Квартет українців у складі Танський-Когут-Рудавець-Бобильов не допоміг господарям здобути перемогу, яка б дозволила «Граніту» наблизитись до зони плей-офф. Володимир Бобильов в першому таймі на 17-й хвилині зробив рахунок 2:2. А вирішальний м’яч від гомельських «залізничників», за яких весь матч відіграв Микита Можейко, господарі пропустили за кілька секунд до фінальної сирени.
«Граніт» перше коло завершив десятим, проте відстань від восьмого місця, яке посідає саме «БЧ», збільшилась до восьми очок.   

«ЦКК» (Світлогорськ) – «УВС-Динамо» (Гродно) – 5:6
В грі команд, які посідають місця в нижній частині турнірної таблиці, на майданчик виходив лише один українець – це колишній гравець луганської «ЛТК» Денис Мазний. Але в жодному з 11-ти м’ячів, які були забиті в цій грі, йому не вдалося прийти участь ані в якості голеадора, ані в якості асистента. 

«Лідсельмаш» (Ліда) – МАПІД (Мінськ) – 3:3
Голи українців: Дмитро Камеко-1, Дмитро Іванов-1
Матч в Ліді між сусідами по турнірній таблиці сильнішого не виявив – господарі підчас матчу тричі були попереду, а гості тричі відігрувалися. Чемпіони Білорусі відкрили рахунок на 5-й хвилині, і Максим Воронін тут виступив у якості асистента. По перерві у «Лідсельмашу» по одному м’ячу забили Дмитро Камеко і Дмитро Іванов, який реалізував дабл-пенальті.
Нічия так і залишила в турнірній таблиці «Лідсельмаш» четвертим, а МАПІД п’ятим, з відстанню між ними в одне очко.  

ВРЗ (Гомель) – «Аматар» (Брест) – 12:2
Голи українців: Євген Клочко-3, В’ячеслав Григор’єв-2, Дмитро Шамлі-1
Матч проти дебютанта Вищої ліги став для лідера чемпіонату Білорусі легкою прогулянкою. На рахунку українського легіону «вагоноремонтників» рівно половина всіх м’ячів, забитих командою. Найкращий бомбардир Вищої ліги Євген Клочко збільшив свій гольовий доробок до 25-ти м’ячів, випереджаючи найближчого переслідувача вже на 10 влучних ударів. 

«Форте» (Могильов) – «ВітЕн» (Орша) – 0:2
Голи українців: Андрій Чернієнко-1
Андрій Чернієнко встановив підсумковий рахунок матчу ще на 9-й хвилині першого тайму. Оршанські «енергетики» завершили перше коло шостими, а «Форте», який очолює Сергій Задорожний, 11-м, на відстані від зони плей-офф в 10 очок. 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

ВРЗ (Гомель)

15

13

0

2

70-27

39

2

Сталіца (Мінськ)

15

11

3

1

57-24

36

3

Дорожнік (Мінськ)

15

11

2

2

60-31

35

      
Польща

В польській Екстракласі був зіграний лише один матч, який остаточно закрив перше коло першої частини чемпіонату.   

«Погонь 04» (Щецин) – «Пяст» (Глівіце) – 0:2

У кожного з суперників в цій грі був чудовий стимул – фінішувати за підсумком першого кола на подіумі, але якщо гостей для цього влаштовувала і нічия, то господарям треба було лише перемагати. «Пясту» на 7-й хвилині вдалося відкрити рахунок, і цей м’яч залишався єдиним в грі, поки щецинці ближче до кінця другого тайму не почали грати з п’ятим польовим гравцем, намагаючись врятувати гру. Це й дозволило українцю Тарасу Тарасовичу за півтори хвилини до фінальної сирени вразити порожні ворота «Погоні 04».

Відеоогляд матчу

Чемпіонат Польщі після Нового року відновиться 7 січня.  

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Рекорд (Бєльско-Бяла)

11

10

1

0

69-14

31

2

Гатта Актів (Здуньська-Воля)

11

7

3

1

42-24

24

3

Пяст (Глівіце)

11

6

3

2

37-24

21

      
Казахстан 

Минулого тижня у «Фіналі чотирьох», який проходив у Талдикоргані, був виявлений володар Кубку Казахстану, до речі, в 21-й раз. Команда Олега Солодовника в півфіналі грала проти господарів турніру, і не зважаючи на те, що першою відкрила рахунок, в підсумку поступилась «Жетису» 1:4. Тож наступного дня «Актобе» довелося грати в матчі за 3 місце проти «Аяту», але і в ньому після нічийного першого тайму (2:2) підопічні Олега Солодовника зазнали поразки 3:5.
Володарем Кубку Казахстану прогнозовано став «Кайрат», який у фіналі переміг «Жетису» 3:1.   

Росія
В чемпіонаті Росії відбулися спарені матчі 10-го туру, і в ньому здобутки наших легіонерів виявилися прямо протилежними.

Володимир Разуванов та його партнери по «Прогресу» двічі чинили гідний опір колишньому володарю Кубку УЄФА, проте обидва рази поступилися з різницею в один м’яч. Сам Володимир приймав участь тільки в першій грі проти «Сінари», в якій отримав жовту карту. Тож через дискваліфікацію другий матч Разуванов дивився лише з трибуни у якості глядача. Дві поспіль поразки перемістили «Прогрес» на сьому сходинку турнірної таблиці.

А от «Діна» після виїзду до Сиктивкару, де були здобуті 6 очок в матчах з «Новою генерацією», вперше в сезоні очолила турнірні перегони Суперліги. Євген Іваняк знову чудово провів обидві гри за свою команду. В першому матчі «Нова генерація» змогла пробити голкіпера збірної України лише після того, як почала грати з п’ятим польовим гравцем, коли вже доля матчу була практично вирішена. І в другому матчі Євген Іваняк довгий час відіграв без помилок, але на 47-й хвилині, збивши суперника у карному майданчику, заробив жовтку карту та пенальті у власні ворота. Після того, як господарі, при рахунку 0:5, з 6-тиметрового «розмочили» Євгена, він був замінений на Сергія Зуєва, і останні хвилини гри провів на лаві запасних.  

 «Сінара» – «Прогрес» – 4:3 (1:1)

«Сінара» – «Прогрес» – 2:1 (1:1)

«Нова генерація» – «Діна» – 2:8 (0:3)

«Нова генерація» – «Діна» – 1:5 (0:1)

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ЛІДЕРІВ

 

Команди

І

В

Н

П

М

О

1

Діна

14

9

5

0

75-34

32

2

Газпром-Югра

15

9

3

3

53-38

30

3

Сібіряк

14

9

1

4

79-63

28

 
Прес-служба Асоціації футзалу України      

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!