Представляємо суперника Енергії. Брезьє Марібор (Словенія)

Сьогодні львівська «Енергія» зіграє свій другий матч у рамках Основного раунду Кубка УЄФА сезону 2016/2017 р.р. Суперником підопічних Валерія Легчанова буде чемпіон Словенії – «Брезьє Марібор», або просто «Марібор» - не тільки тому, що цей клуб представляє одноіменне словенське місто, а і тому, що він все-таки, не зважаючи на таку довгу назву, грає під емблемою футбольного клубу «Марібор» (хоча на офіційному сайті словенців ми можемо побачити іншу емблему, яку можна вважати офіційною). Про футбольний «Марібор» ми вже чули, тому що колись він грав у Лізі чемпіонів проти київського «Динамо» (і, між іншим, добряче попсував нерви киянам). А от що уявляє з себе футзальний «Марібор»?

Клуб був створений у 2011 році, коли команда стартувала у Другій Лізі з футзалу. У перший рік «Марібор» закінчив на 5-му місці, а на другий рік – другим, після чого вийшла до Першої Ліги. Це сталося у 2013-му році.  

Перший рік ми на новому рівні «Марібор» закінчив передостанній, а вже рік потому ця команда фінішувала на третьому місці.

Минулий сезон став для «Марібора» по-справжньому тріумфальним. Команда стала чемпіоном Словенії, а також виграла Кубок країни з футзалу. Відповідно, як чемпіон своєї країни, «Марібор» заслужив право зіграти у Попередньому раунді Кубка УЄФА. Словенці приймали матчі Попереднього раунду у себе а Маріборі, і несподівано для всіх виграли всі три матчі, обігравши польську «Гатту Актив», яка вважалася головним фаворитом групи, а також албанську «Тірану» та люксембурзький «Мунсбах». І після цього «Марібор» вийшов до Основного раунду Кубка УЄФА, де суперниками чемпіонів Словенії стали угорський «Раба ЕТО Дьор», французький «Кремлін-Бісетр Юнайтед» та українська «Енергія», проти якої підопічні Роберта Грдовича і зіграють сьогодні. 

Щодо Роберта Грдовича, то цей тренер відомий у балканських футзальних колах. А точніше – у хорватських. Цей хорватський спеціаліст свого часу очолював загребський «Націонал» та збірну Хорватії з футзалу. Тому, це дуже досвідчений тренер.   

Лідерами словенської команди можна вважати гравців, які є стабільними гравцями збірної Словенії або кандидатами до неї. Деякі гравці знайомі українським вболівальникам, особливо тим, хто бачив збірну Словенії наживо, коли вона грала товариський матч проти збірної України у Броварах. По-перше – це воротар Дамір Пушкар. По-друге – це капітан команди Матей Фідершек. По-третє – це молодий нападник Ален Фетіч. По-четверте – Жига Чех та Нермін Хасанбегович, які хоча і не є поки що основними гравцями збірної Словенії, але знаходяться «на олівці» у наставника збірної Андрея Добовічника. Ось такі гравці протистоятимуть «Енергії» у складі «Марібора».

Отже, будемо раді знайомству з чемпіоном Словенії – футзальним клубом «Брезьє Марібор». Однак, у той же час ми відкладемо усі люб’язності на час гри.

Артем Терентьєв, прес-служба Асоціації футзалу України

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!