Parimatch Екстра-ліга 2021/2022: анонс матчів п'ятого туру

Після перерви баталії в елітному дивізіоні відновлюються. Про те, що нас очікує цього тижня розповідаємо у прев’ю до туру номер п’ять

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ДЕ ТРЕЙДИНГ» (Миколаївка)
1 жовтня. 16:00. м. Івано-Франківськ, СК КФВ

У стартовому поєдинку туру на паркеті зійдуться перша та остання команда чемпіонату. Підопічні Максима Павленка рухаються без поразок (дві перемоги та дві нічиїх). Натомість, колектив Олександра Хурсова провів на один поєдинок менше, але продовжує залишатися єдиним учасником турніру, який поки що не набирав залікових балів.

До Івано-Франківська миколаївці вирушили без Олександра Іванова, який не допоможе гостям через дискваліфікацію.

Щодо очних матчів, то варто відзначити, що минулого сезону команди у чемпіонаті «дракони» двічі здолали своїх суперників. Матч у Сєвєродонецьку завершився досить переконливою звитягою «Урагана» 5:2. Натомість, в Івано-Франківську інтрига зберігалася до останніх секунд і миколаївці навіть зробили рахунок рівним, але сталося це після сирени. Тож, і у повторній зустрічі прикарпатці також виявилися сильнішими – 2:1.

Також відзначимо й протистояння між одним зі складів «Урагана» та миколаївцями на Кубку Водяна, яке завершилося ще однією звитягою франківців – 3:0.

Відступати представникам Донеччини, дійсно, нікуди. Попереду ще довга турнірна дистанція, але очки команді потрібні вже зараз. Натомість, «ураганівці» відчувають подих конкурентів у спину й прагнутимуть зберегти першу сходинку турнірної таблиці.

 «Сокіл» (Хмельницький) – «ХІТ» (Київ)
2 жовтня. 12:00. м. Хмельницький, СК ГУНП

Якщо ми відзначили «ДЕ ТРЕЙДИНГ в якості» єдиної команди, яка не набирала очок цього сезону, то хмельничани хоч і мають почесний бал за підсумками поєдинку з «Ураганом», але смак перемог команда Романа Ковальчика поки що так і не відчула.

Цей поєдинок стане четвертим для хмельничан у сезоні і троє суперників є минулорічними призерами. Завтра «соколята» протистоятимуть столичному «ХІТу». Команда Олега Лук’яненка має ідентичні показники з «Ураганом» й поступається івано-франківцям лише за різницею забитих і пропущених.

Ці команди також протистояли одна одній на груповій стадії Кубка Водяна і тоді кияни виявилися сильнішими – 6:2. Свідчить на користь «кабельників» й статистика попереднього сезону: звитяга з рахунком 8:2 у Хмельницькому, а також переможні 3:0 у Києві.

Ситуація для «ХІТа» є ідентичною як і для івано-франківців. Щільність у таблиці змушує думати лише про перемоги. Натомість, «Сокіл» вдома ще не поступався й на рідній арені спробує після «Урагана» позбавити очок і команду зі столиці.

«Продексім» (Херсон) – АФФК «Суми» (Суми)
2 жовтня. 14:00. м. Херсон, ХФСК

Після розгромної домашньої поразки від «Кардинала-Рівнестандарт» сумчани вирушають до Херсона. У порівнянні з попереднім туром до складів обидвох команд після дискваліфікацій повертаються їхні бомбардири – Микола Білоцерківець та Олександр Сметаненко.

До матчу «мельники» підходять з сімома очками, натомість, сумчани за підсумками трьох зіграних поєдинків обмежилися перемогою над «ДЕ ТРЕЙДИНГом».

Минулоріч команди зустрічалися аж п’ять разів. У регулярному чемпіонаті херсонці відзначилася виїзною звитягою з рахунком 7:1 та домашнім не менш ефектним тріумфом – 6:0.

Натомість, у серії плей-оф все складалося не так просто, хоч і завершилося чвертьфінальне протистояння з результатом 3:0. Після впевнених 6:1 у стартовій зустрічі, другий матч завершився нічиєю – 2:2 і лише наприкінці другого екстра-тайму «Продексім» зумів вирвати перемогу. На матч у «Сумах» однойменній команді запалу не вистачило і (на той момент) команда Андре Броканело зуміла кваліфікуватися до півфіналу.

Херсонці не поступалися вдома, а сумчани перемогли на виїзді. Міцність чиєї серії виявиться потужнішою – побачимо у суботу.

«Viva Cup» (Харків) – «Енергія» (Львів)
2 жовтня. 14:00. м. Харків, ПС «Локомотив»

Потенційно найбільш цікаве протистояння відбудеться у Харкові. Минулоріч очні поєдинки цих команд видалися безкомпромісними. На паркеті «Локомотиву» команда Романа Перадзе була попереду з рахунком 2:0, але зазнала прикрої поразки – 2:5. Натомість, у матчі другого кола сильнішого суперники не виявили, розписавши мирову – 1:1.

Цього чемпіонату «Viva Cup» відзначився перемогою над «Соколом» і досить непогано виглядав, але поступився «ХІТу» в очному протистоянні. У свою чергу, «енергетики» до попереднього туру були лідерами турнірної таблиці, але зазнали поразки від «Урагана» на власному паркеті.

До звітного поєдинку харків’яни підходять з підсиленням у вигляді трансферів Віталія Байцура і досвідченого кіпера Дмитра Литвиненка. Це, безумовно, стане важливим поповненням для намагання з третьої спроби здолати галичан.

Водночас, команда Валерія Легчанова їде на Слобожанщину зі своїм планом й після останньої невдачі спробує повернутися на переможний шлях.

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Команда І О
1 Продексім (Херсон) 18 44
2 Ураган (Ів.-Франківськ) 18 42
3 ХІТ (Київ) 17 38
4 Viva Cup (Харків) 18 23
5 Кардинал-Рівнестандарт (Рівне) 17 23
6 Енергія (Львів) 18 19
7 ДЕ ТРЕЙДИНГ (Миколаївка) 18 14
8 АФФК Суми (Суми) 18 14
9 Сокіл (Хмельницький) 18 10
Команда I O
1 SkyUp (Київ) 8 19
2 ЗАПОРІЖПРОМГРУП (Запоріжжя) 10 17
3 Черкасиобленерго (Черкаси) 10 17
4 Comfort Life (Буча) 10 16
5 Рятувальник (Ромни) 9 11
6 Автомобіліст-Бульвар (Житомир) 9 0
Команда I O
1 Славута (Славута) 11 20
2 Ураган-2-КФВ (Ів.-Франківськ) 10 20
3 Любарт (Луцьк) 11 18
4 In.IT (Львів) 11 15
5 КІВС Енергія-2 (Львів) 10 9
6 Кардинал-Рівнестандарт-2-ДЮСШ №4 (Рівне) 11 6

Технічний спонсор АФУ

Дитячо-юнацький футзал

Титульний партнер

Відео-канал АФУ

Вхід

facebook.com
Тисніть «Подобається» та
читайте новини АФУ в Facebook
Дякую, але більше не показуйте мені це вікно!